Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Νέες διώξεις σε κατοίκους της Χαλκιδικής που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη σωτηρία της περιοχής τους


 Χθες, Παρασκευή, έγινε γνωστό πως επιδόθηκαν κλήσεις σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής, για υπόθεσεις που συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
Την ώρα που ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων, εξίσωνε την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με τον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού στις Σκουριές, άλλοι 55 κάτοικοι της περιοχής παραλάμβαναν κλήσεις για να «απολογηθούν» για διάφορες υποθέσεις οι οποίες αφορούν κινητοποιήσεις.
Βιομηχανία διώξεων
 
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις νέες δικογραφίες στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης κ.ά.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες 27 άτομα, στην πλειονότητά τους κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, κατέθεσαν ανωμοτί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο δικογραφίας που συνδέεται με τις αντιδράσεις για τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άλλες τρεις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, οι οποίες αφορούν περιστατικά που έγιναν από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούλιο, πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ανάμεσα σε αυτά και τα επεισόδια της Τσικνοπέμπτης, όταν τα ΜΑΤ έκαναν κανονική εισβολή στην Ιερισσό προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, ενώ στην κυριολεξία έπνιξαν με χημικά όλο το χωριό, ακόμη και το σχολείο, όπου σημειώθηκαν λιποθυμίες μαθητών.
 
Επίσης οι 55 καλούνται να «απολογηθούν» για την παρεμπόδιση δημοσιογραφικής αποστολής να φθάσει στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο βουνό, μια αποστολή που διοργάνωσε η εταιρεία σε Χαλκιδική και Τουρκία, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από αυτήν, καθώς και για ένα τρίτο περιστατικό για μπλόκο που έστησαν κάτοικοι.
 
Σύμφωνα με την Αυγή (12/10/2013) Οι κάτοικοι που έμαθαν τα "νέα", τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωνε στους τηλεοπτικούς δέκτες ότι θα επιτεθεί «Είναι επικίνδυνη η θεωρία ότι υπάρχει και καλή βία λόγω των λαϊκών αγώνων, για παράδειγμα στις Σκουριές»
 στα λαικά κινήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε…»
Αν συνεχιστεί αυτή η βιομηχανία διώξεων, σε λίγο δεν θα υπάρχει κάτοικος της περιοχής που να μην θεωρείται "τρομοκρατικό" στοιχείο...
 

πηγή: alfavita
 

12 Οκτωβρίου 1944. Σαν σήμερα. Ήρθε Το τέλος της γερμανικής κατοχής.


                       Πλήθος κόσμου πανηγυρίζει στην Πλ. Συντάγματος .
 
 
 
 
         Κι αν φύγανε οι Γερμανοί ήρθαν οι Αμερικανοί καινούρια πάλι κατοχή.