Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αστυνομικός έβγαλε όπλο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ! - ΚΝΕ: «Έξω οι ασφαλίτες και τα ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ»


Φωτογραφία αρχείου 
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή του για την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού με πολιτικά σήμερα Δευτέρα το μεσημέρι στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ο οποίος μάλιστα έβγαλε το όπλο του εναντίον φοιτητών, αλλά και για την επέμβαση των ΜΑΤ που τον «φυγάδευσαν», το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την παρουσία οπλισμένου αστυνομικού της "Ασφάλειας" στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο οποίος με το όπλο στο χέρι άρχισε να σημαδεύει κόσμο μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η ενέργεια του συγκεκριμένου αστυνομικού προστατεύτηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που τον φυγάδευσαν και προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα στο προαύλιο και ενώ διεξάγονταν μαθήματα στη σχολή.

Είναι ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να προστεθεί στην ένταση της καταστολής, στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με στόχο να τρομοκρατήσει τους νέους και τις νέες, να ενισχύσει το κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας ενάντια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τη νεολαία, να απαντήσουν με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

902gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Καταγγέλλει τον αποκλεισμό από τις διαδικασίες και τον χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ 22 εκλεγμένων αντιπροσώπων των συνταξιούχων


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ
& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442  FAX 210 52 29 907
http://www.osika.gr       E – Mail: osika@otenet.gr

 
Αθήνα 24/2/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 
 
Οι ίδιες πλειοψηφίες με απαράδεκτο τρόπο στο 30ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, απέκλεισαν τους συνταξιούχους από το συνδικαλιστικό κίνημα με ισοτιμία ψήφου, τώρα έχουμε νέες μεθοδεύσεις αποκλεισμού ακόμη και σε αντίθεση με το Καταστατικό της ΓΣΕΕ που προβλέπει την συμμετοχή των συνταξιούχων σε όλες τις διαδικασίες των Συνεδρίων και της Διοίκησης με συμβουλευτική ψήφο, ειδικά για τις διαδικασίες του Συνεδρίου οι Συνταξιούχοι με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ συμμετέχουν στο Συνέδριο έχουν δικαίωμα λόγου και εκλογή στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ με αρχαιρεσίες που γίνονται σε διαφορετική κάλπη και εκλέγουν 3 μέλη στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ με συμβουλευτική ψήφο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ




ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com    -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

20/02/2020

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
     
Η Γενική συνέλευση του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», καταδικάζει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της Κυβέρνησης να πραγματοποιήσουν «από κοινού» ένα συνέδριο παρωδία, με στόχο οι μεν να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και τον ρόλο τους ως  «κοινωνικού εταίρου», η δε να αποκτήσει ένα ισχυρό εργαλείο για να ελέγχει την λειτουργία των συνδικάτων.

      Η απόφαση αυτή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, την φέρνει στο τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας της, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά και μάλιστα με τρόπο προκλητικό, ότι οι μοναδικοί της σύμμαχοι είναι οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία, ότι φοβάται τους εργαζόμενους και τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και γι αυτό καταφεύγει σε ένα κατ΄ όνομα συνέδριο λίγων ωρών και καλεί τον Πρωθυπουργό, τους εισαγγελείς, την αστυνομία και τους εργοδότες, να ελέγξουν και να διασφαλίσουν τις συνοπτικές διαδικασίες του, σε αντάλλαγμα για τη σιωπής της μπροστά στη ψήφιση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου – Βρούτση.

     Σαν απόμαχοι της δουλειάς συντασσόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που απαιτούν να γίνει γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, χωρίς νόθους αντιπροσώπους και με ότι αυτό προβλέπει για την νομιμοποίηση των συνέδρων, την χρονική του διάρκεια και την λήψη συλλογικών αποφάσεων, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.
  
     Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και τον κ. πρωθυπουργό ότι φέρει τεράστια ευθύνη, ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και του υπενθυμίζουμε ότι όσοι το επιχείρησαν στο παρελθόν, σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα της ιστορίας.

     Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση  και ευθύνη των εργατών και όχι των Κυβερνήσεων, των εισαγγελέων και των εργοδοτών.

Η Γενική Συνέλευση 




Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε αρμολογείται



Του Αεροπεζοναύτη

«Αρμοί είναι κενά ανάμεσα σε δομικά στοιχεία, ηθελημένα ή και αθέλητα, που εξυπηρετούν την ακώλυτη κίνησή τους λόγω απρόβλεπτων και προβλεπόμενων μεταβολών, οι οποίες προκαλούν συστολές, διαστολές, ρηγματώνουν, διαβρώνουν το οικοδόμημα και το οδηγούν στην καταστροφή. Οι αρμοί, αρμόκολλες, αρμόστοκοι, αρμοκάλυπτα έχουν σαν χαρακτηριστικό τους την ελαστικότητα, με σκοπό τη σφράγιση, εν γένει την αποτροπή της διείσδυσης βλαπτικών ουσιών, προς αποφυγή διάβρωσης και αποσάθρωσης του οικοδομήματος και εν τέλει της κατάρρευσης και καταστροφής του».

Όπως διαπιστώνεται, οι αρμοί αποτελούν στην οικοδομική σημαντικό παράγοντα διασφάλισης του οικοδομήματος. Οι εφαρμογές τους, τα υλικά υπηρετούν έναν και μοναδικό σκοπό: Να κρατήσουν ζωντανό το οικοδόμημα και στην προκειμένη περίπτωση, στην πολιτική, να υπηρετήσουν το αστικό καπιταλιστικό οικοδόμημα. 
Για αυτό το οικοδόμημα μιλούσε ο κ. Τσίπρας για αρμούς και έκανε τάχα πως δεν καταλάβαινε και έσκουζε η ΝΔ, ενώ η ίδια επιδιώκει τη συνέχιση της αστικής αρμολόγησης.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Η «κανονικότητα» της σιγής νεκροταφείου
Το νομοσχέδιο - τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενισχύει τις απαγορεύσεις και την καταστολή σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος
Eurokinissi
Το νομοσχέδιο - τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενισχύει τις απαγορεύσεις και την καταστολή σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος
Η διαρροή πληροφοριών μέσω του Τύπου για υπό κατάθεση νομοσχέδια αποτελεί πάγια τακτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και φυσικά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποτελεί εξαίρεση. Με αυτόν τον τρόπο βολιδοσκοπούνται αντιδράσεις, δίνεται το περιθώριο να ζυμωθεί η κυβερνητική προπαγάνδα προώθησής τους.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, όπως αυτό για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί πολύτιμο κρίκο για την προσαρμογή του κράτους στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις της αστικής τάξης για επιτάχυνση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γεωπολιτική αναβάθμιση και ενίσχυση της θέσης της στον διεθνή ανταγωνισμό.

Απαιτήσεις που προϋποθέτουν την ένταση της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με στόχο τη διασφάλιση φτηνής εργατικής δύναμης (δηλαδή καθήλωση μισθών, τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθιέρωση της εντατικοποίησης, των απλήρωτων υπερωριών, της ημιαπασχόλησης, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας), αλλά και τη «διαμόρφωση του κατάλληλου αναπτυξιακού περιβάλλοντος», δηλαδή τη λαϊκή συμπόρευση στη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τραπεζών, εφοπλιστικού κεφαλαίου, μέσω φοροαπαλλαγών, επιδοτήσεων, μειωμένων ελέγχων στο όνομα των γρήγορων διαδικασιών για το προχώρημα επενδύσεων.

Παλαιστινιακό Αιγαίο;



Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή η συμφωνία – τελεσίγραφο ήρθε να τριφτεί στη μούρη κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας, αλλά κυρίως ενός λαού που αγωνίζεται αδιαλείπτως εδώ και πάνω από εβδομήντα χρόνια, τότε η συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί σαν ευγενική προσφορά και «χάδι του αιώνα» στα μάγουλα των Ελλήνων, μπορεί και δώρο για τα διακόσια χρόνια απ’ την Επανάσταση του 1821.

Λένε πως οι λαοί που δεν έχουν μνήμη δεν έχουν μέλλον. Ήθελα να ‘ξερα πάντως τι μέλλον έχουν οι λαοί που αρνούνται να δουν το παρόν, παγιδευμένοι στη μικροκομματική σκοπιμότητα και υποταγμένοι σε αφεντικά, καμωνόμενοι τους εταίρους και συμμάχους.

Κυνικά και ωμά λοιπόν όσοι προβληματίζονται, κι ακόμα περισσότερο όσοι φοβούνται, πως οι τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, οδηγούν μοιραία σε μια κρίση που θα επιλυθεί μόνον με συνεκμετάλλευση του ενεργειακού, κι όχι μόνον, πλούτου της περιοχής, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά, έστω και επιπόλαιη, σε μια συμφωνία που βαφτίστηκε και συμφωνία του αιώνα, και ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Ισραήλ με φανφάρες στο τέλος του περασμένου μήνα.