Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020



Το ΠΑΜΕ κρεμάει στα «μανταλάκια» τους εργατοπατέρες! (vid)


 

Δείτε πως το καλοκαίρι μετέτρεψαν τα γραφεία της ΓΣΕΕ σε προεκλογικό γραφείο της κυβέρνησης – «Συνδικάτα εργατών όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών!»



Αυτό που βλέπετε δεν είναι από το προεκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας!

Το ΠΑΜΕ κρεμάει στα «μανταλάκια» τους εργατοπατέρες!Είναι τα γραφεία της ΓΣΕΕ που το καλοκαίρι μετατράπηκαν σε προεκλογικό γραφείο της κυβέρνησης.

Η παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα συνδικάτα δεν θα περάσει!

«Συνδικάτα εργατών όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών!»

Έπεσαν οι μάσκες των άλλων κομμάτων - Απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ για άρση της προστασίας και ανωνυμίας μαρτύρων (VIDEO)





Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 

«Με αίσθημα ευθύνης το ΚΚΕ συμμετείχε στις διαδικασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε, χωρίς φωνές και κουρνιαχτό, να προσεγγίσουμε την ουσία της υπόθεσης. Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Δηλαδή ποιο είναι αυτό; Την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, που είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Οι τελευταίες εξελίξεις των δύο προηγούμενων ημερών επιβεβαίωσαν αυτό που έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή. Ότι υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική, ούτε καν τυπική από ό,τι φαίνεται εξέταση αυτών των "προστατευόμενων" μαρτύρων.

Το λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο!



Ο στραγγαλισμός του δικαιώματος στην αγωνιστική διεκδίκηση είναι η πραγματική στόχευση του νομοσχεδίου της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που βγήκε στη δημοσιότητα. Το νομοσχέδιο ουσιαστικά συνιστά απαγόρευση των διαδηλώσεων, παραβιάζοντας ακόμα και τις στοιχειώδεις διατάξεις του σημερινού αστικού Συντάγματος, που αναγνωρίζουν το σχετικό δικαίωμα. Θεσμοθετεί την αστυνομοκρατία κατά τη διοργάνωση μιας κινητοποίησης, την υποχρέωση για τοποθέτηση «οργανωτή» της συνάθροισης, ο οποίος αναλαμβάνει ακόμα και ποινικές ευθύνες, ενώ φτάνει να ποινικοποιεί την ίδια τη συμμετοχή σε συναθροίσεις, καθιστώντας την «ιδιώνυμο αδίκημα».

Δεν είναι καινούργια η προσπάθεια να μπει το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο. Ο αυταρχισμός κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια, κατά παραγγελία των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, αυτή η κλιμάκωση παρουσιάζεται ως πυλώνας για τη διαμόρφωση «ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος», ως προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη μετατροπή σε «ιδιώνυμο αδίκημα» της αντίστασης στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την περιστολή του απεργιακού δικαιώματος στα πρωτοβάθμια σωματεία, στο πλαίσιο των «αξιολογήσεων» του 3ου μνημονίου.

Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ, με τη «μεταμνημονιακή» ψήφιση νέων μέτρων περιστολής του απεργιακού δικαιώματος, την κατάργηση της νομικής κατοχύρωσης του πανεπιστημιακού ασύλου, για να φτάσει σήμερα στο αυταρχικό τερατούργημα του περιορισμού των διαδηλώσεων. Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι «απαγορεύσεις συναθροίσεων», με τη μετατροπή της Αθήνας σε σιδερόφραχτη πόλη, που έγιναν «κανονικότητα» τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, με αφορμή τις επισκέψεις π.χ. του Ομπάμα, του Μακρόν, της Μέρκελ κ.ο.κ.

Λύσσαξαν



Λύσσαξαν την Τρίτη η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των μεγαλοεργοδοτών για την απεργία στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, για τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις.

Το πρόβλημά τους δεν είναι βέβαια «η ταλαιπωρία του κόσμου», όπως χυδαία και υποκριτικά έλεγαν από το πρωί. Ξέρουν καλά ότι η πολιτική τους είναι αυτή που «ταλαιπωρεί» καθημερινά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού. Ξέρουν καλά ότι χιλιάδες από αυτούς συμμετείχαν στην προχτεσινή απεργία, αψηφώντας απειλές, εκβιασμούς, συκοφαντίες.

Όπως ξέρουν καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, κυρίως οι σημερινοί νέοι και νέες, θα «ταλαιπωρούνται» εφ' όρου ζωής για να κατοχυρώσουν μία σύνταξη πείνας - αν προλάβουν - με το νόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή.