Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Οι ΗΠΑ διακηρύσσουν ότι μετά από την Βενεζουέλα, είναι η σειρά της Κούβας για την «αναμόρφωση» της Λατινικής Αμερικής






Από Panos στο Φεβ 3, 2019 Διεθνή
 
Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 

Η Wall Street Journal αναφέρει στις 1 Φεβρουαρίου ότι η προσπάθεια των ΗΠΑ να εκδιώξουν τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο είναι μόνο το πρώτο βήμα στο σχέδιο της διοίκησης  Τραμπ να αναμορφώσει την Λατινική Αμερική — με την Κούβα σαν επόμενο στόχο στο ραντάρ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν νέα μέτρα ενάντια στην Κούβα κατά τις προσεχείς εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των νέων κυρώσεων και την αναγόρευση της Κούβας σαν ένα κράτος υποστηρικτή της τρομοκρατίας.

Αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις ξένες επενδύσεις στη χώρα αναφέρει η δημοσίευση.

«Το κόψιμο των Δώρων έγινε για καλό» είπε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί το κόψιμο των Δώρων από τους δημόσιους υπαλλήλους υιοθέτησε την μνημονιακή προπαγάνδα των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ


Όλη την άθλια επιχειρηματολογία και τους εκβιασμούς που είχαν χρησιμοποιήσει και οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επιστράτευσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, οι συνήγοροι του Ελληνικού Δημοσίου,


«Το κόψιμο των Δώρων έγινε για καλό» είπε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΣτΕ 

για να μη δοθούν τα Δώρα – επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ κ.λπ..

Ωμός εκβιασμός


Να λοιπόν που ο εκβιασμός παίρνει σιγά σιγά σχήμα και μορφή: Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη, η κατάσταση των τραπεζών με τα «κόκκινα» δάνεια απαιτεί «ριζικές λύσεις», που συνίστανται είτε στην απογείωση των πλειστηριασμών είτε σε μια νέα ανακεφαλαιοποίησή τους. Με άλλα λόγια, ο αντιπρόεδρος και υπουργός της κυβέρνησης βάζει στο λαό το εξής δίλημμα: Θέλεις να πληρώσεις για την «εξυγίανση» των τραπεζών με την απώλεια του σπιτιού σου ή να καταβάλεις από την τσέπη σου το αντίτιμο μιας γενναίας ανακεφαλαιοποίησης, όπως αυτές που έγιναν στο παρελθόν και στοίχισαν δεκάδες δισ. ευρώ στο λαό; Ο εκβιασμός αυτός είναι «πιασάρικος» για να νομιμοποιήσει την άρση ακόμα και της στοιχειώδους προστασίας που υπήρχε μέχρι σήμερα για τη λαϊκή κατοικία από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» αυτών που δεν χρωστάνε, ή χρωστάνε λιγότερα, απέναντι σ' αυτούς που είναι χρεωμένοι μέχρι το λαιμό και κινδυνεύουν στην επόμενη στροφή να χάσουν το σπίτι τους. Μανούλα επομένως η κυβέρνηση και στην «προληπτική» χειραγώγηση των αντιδράσεων από την επικείμενη εκτόξευση των πλειστηριασμών. Κυρίως, όμως, αναδεικνύεται ξανά μανούλα στη διεκπεραίωση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, δηλώνοντας αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Γιατί άραγε όλο και περισσότεροι Ρώσοι αναπολούν την ΕΣΣΔ;



Μα γιατί όσο περισσότερο γνωρίζουν τον καπιταλισμό, τόσο πιο πολύ νοσταλγούν το σοσιαλισμό; Ποιος τυφλός δε θέλει το φως του;

Είναι γνωστά λίγο πολύ τα στοιχεία. Στο δημοψήφισμα του 1991, υπέρ της διατήρησης της ΕΣΣΔ ψήφισε το 77% του πληθυσμού, σχεδόν ομοιόμορφα σ’ όλες τις Σοβιετικές Δημοκρατίες. Αλλά τα σχέδια του Ρήγκαν, του Γκορμπατσόφ και του Γιέλτσιν ήταν άλλα.



Από τότε, σχεδόν κάθε χρόνο, γίνονται δημοσκοπήσεις σε πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, όπου τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ της ανωτερότητας (για τον πολύ κόσμο) του σοσιαλιστικού συστήματος. Πολύ πρόχειρα βρήκα:

«Ανθολόγιο» εμβληματικών αντεργατικών παρεμβάσεων


Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει την καθοριστική συμβολή του στην άθλια κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ισχυρίζεται ότι η εργασιακή ζούγκλα είναι κάτι που κληρονόμησε από τους προκατόχους του και τις «νεοφιλελεύθερες εμμονές» των δανειστών, το οποίο παλεύει «βήμα βήμα» να ανατρέψει...
 
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο διατήρησε άθικτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά πάνω σε αυτό φόρτωσε νέα βαριά αντεργατικά μέτρα για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, νέες, πραγματικά «εμβληματικές» νομοθετικές παρεμβάσεις που έλυσαν ακόμα περισσότερο τα χέρια των καπιταλιστών για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
 
Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα εξής:

Τα Συριζοτρόλ παθαίνουν επιλεκτική τύφλωση και παρουσιάζουν τον Πελετίδη ως δεκανίκι του Κούλη



Αν νομίζατε ότι Νικολόπουλος κερδίζει στην κατηγορία των γκεμπελισμών κατά του Πελετίδη, είναι επειδή υποτιμάτε τη δημιουργικότητα των διαδικτυακών κολαούζων της κυβέρνησης. 

Σε διαγωνισμό “ευγενούς άμιλλας” στα fake news έχουν επιδοθεί τα Συριζοτρόλ κι ο ακροδεξιός Νικολόπουλος, ψάχνοντας να βρουν το “αντίπαλο δέος” του Πελετίδη. Την ώρα που ο τελευταίος ορκίζεται σε συνέντευξή του να κάνει την Πάτρα καλύτερη από τη Μασσαλία (και αν είχε χιούμορ, θα έλεγε πως χωρίς τους κομμουνιστές θα ήταν ένα μικρό Μονακό), μια σειρά φιλοκυβερνητικά προφίλ στο τουίτερ εδώ και λίγες ώρες διαδίδουν μια φωτογραφία που υποτίθεται πως αποδεικνύει την ανίερη συμμαχία ΚΚΕ-ΝΔ και πως ο Πελετίδης είναι ένα δεκανίκι του Κούλη.

Και δεν είναι ένα τυχαίο, μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συντονισμένη διάδοση ενός ψέματος, μήπως γίνει πιστευτό.