Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ





Στις 27-12-2021 κατατέθηκαν από τη δημοτική αρχή ο Πρ/σμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Καταμεσής των γιορτών, με πρωτοφανείς συνοπτικές διαδικασίες. Με προκαθορισμένο χρόνο συζήτησης 1,5 ώρα για  220 σελίδες, χωρίς στάδιο ερωτήσεων. Χωρίς παράταση στους χρόνους ομιλιών, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμα και σε συνθήκες τηλεδιάσκεψης, προσπάθησαν να μείνουν στο απυρόβλητο οι στόχοι τους. Η διαδικασία εξελίχθηκε με την ανοχή όλων των άλλων συνδυασμών, ενώ τρεις από αυτούς απουσίαζαν από την κυριότερη συνεδρίαση του έτους! Ειδικότερα, οι θέσεις της απούσας παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν άγνωστες.

Στον Προϋπολογισμό, ότι έχει να κάνει με τις ανάγκες των δημοτών είναι καθηλωμένο και μειωμένο. Τα περισσότερα από τα έργα, είναι και θα παραμείνουν στα χαρτιά, πολλά ακυρώνονται όπως η Ανάπλαση πλατείων σε Δρυμό και Μελισσοχώρι, το Λύκειο Καλλιθέας, η συντήρηση οδού Μελισσοχωρίου – Λητής, Αθλητικά Στέγαστρα, Ανάπλαση Λατομικών Χώρων, Δίκτυα Ομβρίων. Παραμένουν τα προβλήματα της ύδρευσης και το αίσχος της έλλειψης δίκτυου αποχέτευσης σε πολλές περιοχές.   

Το Πράσινο στέλνεται στις εργολαβίες, η συντήρηση σε εξωτερικά συνεργεία, μεγάλο μέρος της κοινωνικής δράσης στον εθελοντισμό και στις Μ.Κ.Ο.  

Ανοσία της Αγέλης – Ο κύβος ερρίφθη!

 

 Ανοσία της Αγέλης – Ο κύβος ερρίφθη!
Μέχρι εδώ η τακτική τους ήταν “όποιος κολλήσει – κόλλησε κι όποιος αρρωστήσει – αρρώστησε”.
Πλέον ακόμα και αυτή η συμπεριφορά έχει κατρακυλήσει στο αθλιοδέστερο της “αριστείας”. Τώρα πλέον η γραμμή τους είναι αυτή: “Ολοι να κολλήσετε, κι όσοι αρρωστήσετε – αρρωστήσατε κι όσοι ζήσατε – ζήσατε”!
“Ολοι να κολλήσετε να τελειώνουμε”!
Αυτή είναι πλέον η τακτική τους. Μας θεωρούν αγέλη. Διότι αυτό επιτάσσει η ανοσία του παχυδερμισμού τους που έχει το θράσος να ζητάει… μελέτες αν χρειάζονται οι ΜΕΘ! Που αποκαλεί “πολυτέλεια” την ενίσχυση του ΕΣΥ! Που βαφτίζει εμβολιαστικό πρόγραμμα και “πειθώ” τα χαράτσια και το τσιριχτό “μη σώσουν και εμβολιαστούν”!
Κι επειδή ακριβώς μας θεωρούν αγέλη, κι επειδή ούτε μπορούν αλλά ούτε και θέλουν πια να το κρύψουν, γι’ αυτό την ώρα που η χώρα έχει βουλιάξει στον κορωνοιό, την ώρα που η Ελλάδα έφτασε να παρουσιάζει διπλάσιο παγκοσμίως αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, την ΄’ωρα που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται από την μια μέρα στην άλλη κατά 42%, αυτοί

Τα κυβερνητικά μέτρα συνιστούν έμμεσες επιδοτήσεις προς τις ενεργειακές επιχειρήσεις

 

 

Τα κυβερνητικά μέτρα στην ουσία συνιστούν έμμεσες επιδοτήσεις προς τις ενεργειακές επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να πετυχαίνουν κερδοφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το ενεργειακό κόστος

Η ανακοίνωση:

«Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την Ενέργεια, που από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Τα νέα ψίχουλα των ελάχιστων ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις, ως συνέπεια της πολιτικής της "απελευθέρωσης της Ενέργειας", της "πράσινης ανάπτυξης" και της απολιγνιτοποίησης, οδηγώντας τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά να ζουν σε καθεστώς δραματικής ενεργειακής φτώχειας.

Ένα ανθρωπάκι στον Αϊ – Στράτη


Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας (6-1-2022)«Θέλησα σήμερα αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία να βρεθώ στον ακριτικό Αϊ-Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία, ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας» 

Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει – ως «πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα» – λίγη Ιστορία για τους τόπους εξορίας. Από την άλλη, βέβαια, το ίδιο πρόσωπο (ο Μητσοτάκης) έχει αποδείξει πως έχει «ασθενή» μνήμη όταν πρόκειται για τους «Γκοτζαμάνηδες» της Ιστορίας.  

Ακούστε κύριε Μητσοτάκη και μην ταράζεστε. Ο Αϊ – Στράτης δεν ήταν «τοπόσημο διχασμού». Ήταν τόπος εξορίας και βασανιστηρίων από τα καθεστώτα των πολιτικών προγόνων των Μητσοτάκηδων.

Καταλάβατε; Το ξεκαθαρίσαμε αυτό; Πάμε παρακάτω. 

Κοιτάξτε την εικόνα επάνω κύριε Μητσοτάκη: Στις φωτογραφίες βλέπετε το καράβι για τον Αϊ – Στράτη ανάμεσα στους εξόριστους ο Γληνός και ο Βάρναλης, ο Μάνος Κατράκης και ο Γιάννης Ρίτσος στον Αϊ – Στράτη, ένα σωζόμενο συρματόπλεγμα του στρατοπέδου, σωζόμενα ερείπια κτιρίων του στρατοπέδου, εξόριστοι να παλεύουν να ξαναστήσουν τις πεσμένες σκηνές τους.

Στην ίδια εικόνα θα παρατηρήσετε κι ένα ανθρωπάκι, που βρήκε το πολιτικό και ιστορικό θράσος να προσπαθήσει να κρύψει  το απάνθρωπο παρελθόν της πολιτικής του παράταξης και του κράτους της πλουτοκρατίας με ένα… «τοπόσημο». 

Αυτά τα λίγα για τον κύριο Μητσοτάκη. Το μάθημα Ιστορίας – καθότι ανεπίδεκτος – τέλειωσε. 

«Κλειδώνουν» αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάκαμψης

 

Eurokinissi

Βδομάδα που αρχίζουν να «κλειδώνουν» τα αντιλαϊκά μέτρα της ενισχυμένης εποπτείας, τα οποία ενσωματώθηκαν στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι η επόμενη. Την Τρίτη 11 Γενάρη ξεκινά η προεργασία σχετικά με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα στο πλαίσιο του 13ου κύκλου ενισχυμένης εποπτείας, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ στις 25 Γενάρη θα ακολουθήσουν μέσω τηλεδιασκέψεων οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΕΕ.

Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ΝΔ εστιάζει μεταξύ άλλων στα «κόκκινα» δάνεια, για τα οποία μέχρι τέλη Μάρτη αναμένεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη επενδυτή που θα αναλάβει τον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων. Επιπλέον, προβλέπεται η συνεχής ευθυγράμμιση των αντικειμενικών τιμών ακινήτων - επί των οποίων υπολογίζονται τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ - με τις αξίες της αγοράς, σε μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την ενίσχυση της φοροαφαίμαξης για τα λαϊκά στρώματα. Να σημειωθεί ότι εκτός από τον ΕΝΦΙΑ οι αντικειμενικές τιμές αποτελούν τη βάση υπολογισμού και για μια σειρά από άλλα χαράτσια: Φόρους κληρονομιάς, γονικές παροχές, μεταβιβάσεις, τεκμήρια φορολόγησης πάνω στην πρώτη κατοικία κ.ά. Μαζί με αυτά έρχονται και τα νέα αυξημένα «ανταποδοτικά» χαράτσια, που θα πληρώνονται όχι μόνο από τους μικροϊδιοκτήτες αλλά και από τους ενοικιαστές ακινήτων, μέσω των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, τα οποία αποδίδονται στους ΟΤΑ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Πολύμορφες δράσεις από τη Δευτέρα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία

 

Κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι

 

 

«Δεν θα μιλάει για μας μόνο το υπ. Παιδείας και η Κεραμέως. Τη Δευτέρα μιλάμε εμείς. Επιβάλλουμε εμείς με τους αγωνίες μας ό,τι θα έπρεπε να είχατε κάνει εσείς», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή της, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενόψει του ανοίγματος  των σχολείων στις 10 Γενάρη.

Η Συντονιστική προχωρά από τη Δευτέρα σε σειρά πολύμορφων δράσεων. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 10 Γενάρη θα πραγματοποιηθούν έκτακτες συνεδριάσεις 15μελών και 5μελών, ενημερώσεις σε όλες τις τάξεις, συνελεύσεις σχολείων. Επίσης καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις στους διευθυντές, στις Δευτεροβάθμιες, σε δήμους - Περιφέρειες.
  • Την Τρίτη 11 Γενάρη θα συμμετέχουν με φοιτητές, καθηγητές, γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 5.30 μ.μ. για μέτρα προστασίας για όλο το λαό.
  • Την Παρασκευή 14 Γενάρη κλείνουν τα σχολεία και προχωρούν σε συγκέντρωση στο υπ. Παιδείας στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική αναφέρει επίσης: