Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

«Θέατρο πολέμου» το διαδίκτυο και η τεχνολογία

 

ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Κράτη και μονοπώλια κατασκευάζουν, αξιοποιούν, υποκλέπτουν ή «φυτεύουν» κενά ασφαλείας, σε έναν ανελέητο πόλεμο στον κυβερνοχώρο

 

Με τον κυβερνοχώρο να αναδεικνύεται ραγδαία σε «θέατρο πολέμου» ανάμεσα σε ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι κυβερνοεπιθέσεις κλιμακώνονται την τελευταία δεκαετία, ως ένα υβριδικό όπλο για να πληγούν τα αντίπαλα συμφέροντα.

Τέτοιες επιθέσεις εκδηλώνονται σχεδόν καθημερινά, για διάφορους σκοπούς, όπως στοχευμένες παρακολουθήσεις αξιωματούχων ή παρακολουθήσεις σε μαζική κλίμακα για την υποκλοπή δεδομένων, για προπαγανδιστικούς σκοπούς, για την πρόκληση οικονομικών ή άλλου είδους πληγμάτων σε κρατικές και στρατιωτικές δομές και υποδομές, αλλά και σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Καθόλου τυχαία, το 2016 το ΝΑΤΟ ανακήρυξε τον κυβερνοχώρο ως έναν από τους «τομείς επιχειρήσεων» στους οποίους η ιμπεριαλιστική συμμαχία αναπτύσσει δραστηριότητα, ενώ το 2018, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα, με το οποίο «χαλάρωσε» τους περιορισμούς της CIA στη χρήση ψηφιακών όπλων σε μυστικές επιχειρήσεις.

Το «πολύ επιθετικό» διάταγμα, όπως το χαρακτήρισε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, «έδωσε στην υπηρεσία πολύ συγκεκριμένες δικαιοδοσίες για να κάνει πραγματικά επιθετικό τον αγώνα ενάντια σε αντίπαλες χώρες». Στο έγγραφο, ως στόχοι αναφέρονται η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Μ. Γιαννίκογλου: “Βαγγέλη, Ελένη, Δήμητρα, Καρολάιν, συγνώμη που αποτελούμε αυτή την κοινωνία!”

 


Ο ποδοσφαιριστής Μάκης Γιαννίκογλου περνάει το δικό του μήνυμα και ζητάει συγνώμη από όσους έπεσαν θύματα βίας, καταπίεσης, σεξισμού και της αδιαφορίας μιας κοινωνίας που δεν τους προστάτεψε.

Ο τερματοφύλακας της λιθουανικής Σουντούβα -που έχει παίξει στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα- Μάκης Γιαννίκογλου επέλεξε να στείλει ένα πολύ δυνατό μήνυμα, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας του με την Ντανάιβα, ζητώντας συγνώμη από τα θύματα της δικής μας κοινωνίας, που στοχοποιεί τους ιδιαίτερους και ανέχεται τη βία των ισχυρών.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόταν την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα» για τους πρόσφυγες

 

Οταν τα καραβάνια των κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων έφταναν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά

Eurokinissi

Οταν τα καραβάνια των κατατρεγμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων έφταναν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά
Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών αίτησης και χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της κυβέρνησης της ΝΔ, με την οποία εντάσσει την Τουρκία στις «ασφαλείς τρίτες χώρες» για τους αιτούντες άσυλο από τη Συρία, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Κατηγορεί τη ΝΔ ότι παίρνει αποφάσεις που δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, ότι μετατρέπει το Προσφυγικό σε διμερές πρόβλημα με την Τουρκία και όχι ευρωπαϊκό, εννοώντας ότι στη δεύτερη περίπτωση θα ήταν πιο θετικά τα πράγματα, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τους πρόσφυγες, αφού, δήθεν, η νομοθεσία της ΕΕ είναι πιο φιλική προς τους πρόσφυγες.

Υποκρισία ολκής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκειται για υποκρισία ολκής, απ' αυτές που μας έχει συνηθίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να αυτοαναγορευθεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των προσφύγων, των εργαζομένων κ.λπ., λες και δεν υπάρχουν «αποδείξεις και ονόματα» από τη διακυβέρνησή του. Εκτός και αν η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αποκλειστικά και μόνο το γεγονός ότι η αναγνώριση της Τουρκίας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας» γίνεται «για πρώτη φορά με ΚΥΑ», όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» στις 7/6/2021.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η «πρόοδος» που διαφημίζει η κυβέρνηση μετριέται με νεκρούς και σακατεμένους εργάτες

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του 59χρονου λιμενεργάτη στο εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκφράζουν Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως το τραγικό περιστατικό «έρχεται να προστεθεί στην τεράστια λίστα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς» ενώ υπογραμμίζουν ότι «αυτή είναι η "πρόοδος" που διαφημίζει η κυβέρνηση, με τους χώρους δουλειάς να έχουν μετατραπεί σε κάτεργα, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εκατοντάδες συναδέλφους σακατεμένους ή νεκρούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν τα Σωματεία Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας,  Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας και Εργαζομένων Στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Βόρεια Ελλάδα, τα Συνδικάτα Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Κατεργασίας Ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης και οι Ενώσεις Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης και Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης, έχει ως εξής: