Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Στον τοίχο!


Δεν τολμάει κάποιος να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα για μια αξιοπρεπή ζωή και τα προπαγανδιστικά κοράκια, που «λιβανίζουν» από το πρωί μέχρι το βράδυ τη «δημοσιονομική σύνεση», πέφτουν να τον φάνε! Οι εκπαιδευτικοί που διαδηλώνουν για ένα σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και δεν θα κατηγοριοποιείται με τα κριτήρια της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης, είναι οι «βολεμένοι στη μονιμότητα του Δημοσίου» που «δεν θέλουν κανένας να αξιολογεί τη δουλειά τους, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα». Οι αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους είναι οι ...«καλοζωισμένοι των κοινοτικών ενισχύσεων» που διαμαρτύρονται εθιμοτυπικά, επειδή «τελείωσε το πάρτι». Οσο για τους καλλιτέχνες, είναι όλοι «χομπίστες», που «ονειρεύονται μια θέση στο Δημόσιο για να λύσουν το βιοποριστικό τους» και διαμαρτύρονται επειδή το κράτος «δεν τους δίνει όσα χρήματα ζητάνε». Δηλαδή, όποιος τολμήσει να διεκδικήσει στήνεται στον τοίχο από τους ίδιους που γράφουν ολόκληρα «σεντόνια» για την ανάγκη να δοθούν κι άλλες ενισχύσεις στο κεφάλαιο, να προχωρήσουν ταχύτερα οι εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, να μειωθούν κι άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας, να μείνει σε «λογικά πλαίσια» η «αύξηση» του κατώτατου μισθού. Φοβερίζουν τον λαό για να συμβιβάζεται με τα ...ψαροκόκαλα που του πετάει το κράτος, ώστε να «τρέχει» ανεμπόδιστα το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα όλων των νυν και επίδοξων «σωτήρων». Η έχθρα πάντως που βγάζουν απέναντι στους αγώνες του τελευταίου διαστήματος, μάλλον την ανησυχία τους δείχνει παρά τη σιγουριά τους ότι θα καταφέρουν να χειραγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ «Μιλούν για την Υγεία του λαού εκείνοι που του την άρπαξαν!»

 

  • Ανακοίνωση με αφορμή τον απολογισμό της 4ης ΥΠΕ
  • Ακυρώνει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τη χορηγία για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και άλλα δύο νοσοκομεία

INTIME NEWS

Τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανάμεσα στα οποία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, αναδεικνύει η ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Και καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να αναμετρηθούν με τη στρατηγική που θέλει την Υγεία ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για λίγους, να παλέψουν για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Αφορμή για την παρέμβαση της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας αποτέλεσε ο απολογισμός της 4ης ΥΠΕ για το 2022, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, παρουσιάζοντας ως επίτευγμα την ...αύξηση των χειρουργείων και των εξετάσεων - θεραπειών. Βέβαια και από αυτόν τον απολογισμό δεν λείπει η παραδοχή της δραματικής έλλειψης αναισθησιολόγων, αφού αναφέρεται ότι το 2022 έγιναν 37.910 χειρουργικές επεμβάσεις, έναντι 30.347 το 2021 με τη βοήθεια ιδιωτών αναισθησιολόγων και συναδέλφων τους που μετακινήθηκαν από νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ.

Μεταξύ άλλων βέβαια η διοίκηση της 4ης ΥΠΕ αναφέρεται και στις «θετικές» εξελίξεις που δρομολογήθηκαν για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνει και «την πρόοδο των έργων του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, δωρεάς του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"», αλλά και έργα που μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν, η αντίστοιχη πρόοδος των έργων για το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής κ.λπ.

Έτσι γίνονται οι πλειστηριασμοί!

 

Από την κινητοποίηση έξω από τον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς
Από την κινητοποίηση έξω από τον Άρειο Πάγο για τους πλειστηριασμούς

 

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς απογειώνει την κοροϊδία και επιβεβαιώνει ότι όποιος κι αν κυβερνήσει την επόμενη μέρα, ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέο γύρο επίθεσης στην κατοικία του. Οι 700.000 πλειστηριασμοί που βρίσκονται στα σκαριά, μεταξύ αυτών και για χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών, περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το σκεπτικό της απόφασης αποτελεί μια «μείξη» των νόμων που ψήφισαν διαδοχικά το ΠΑΣΟΚ (2003), ο ΣΥΡΙΖΑ (2015, 2016, 2017) και η ΝΔ (2020). Κατάληξη όλων αυτών των νόμων είναι να μπορούν σήμερα τα «κοράκια» των funds να προχωρήσουν με λυμένα τα χέρια σε πλειστηριασμούς.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα και τις αντιδράσεις που προκαλεί, η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «λύση» την ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που υπήρχε και σε προηγούμενους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποτραπούν χιλιάδες πλειστηριασμοί.

Οι «πεφτοσυννεφάκηδες» και «ισαποστάκηδες» του ιμπεριαλιστικού πολέμου

 

 

Πριν λίγο διάστημα η ιστοσελίδα «Protagon» έγραφε για τους «ισαποστάκηδες», όπως χαρακτήριζε αυτούς που στη χώρα μας δεν στηρίζουν τη Νατοϊκή πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έγραφε πως οι «ισαποστάκηδες» είναι «στην πραγματικότητα κεκαλυμμένοι υποστηρικτές του Πούτιν και έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα». 

Από την άλλη μεριά την ίδια κατηγορία και τον ίδιο χαρακτηρισμό, αλλά από την αντίστροφη οπτική χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα «kosmodromio». Μονάχα που αυτή τη φορά οι «ισαποστάκηδες» είναι όσοι δεν στηρίζουν τη ρωσική πλευρά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μάλιστα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει οργανώσει το τελευταίο διάστημα μια διαρκή και χοντροκομμένη συκοφαντική επίθεση διαστρέβλωσης των πεντακάθαρων θέσεων του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ώστε να κάνει το άσπρο – μαύρο παρουσιάζοντας πως το ΚΚΕ είναι περίπου σαν το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τη νατοϊκή πλευρά.