Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

«ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ» ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ


Άμα έχεις τέτοια «αντιπολίτευση», τι να την κάνεις τη συμπολίτευση - Το αποκαλυπτικό παράδειγμα του ν. Χατζηδάκη

 

 

Συμπολίτευση διά της ...αντιπολίτευσης έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την τετραετία που πέρασε, σε κεντρικά ζητήματα και νόμους που έφερε η κυβέρνηση ΝΔ. Οχι μόνο ψηφίζοντας πολλούς απ' αυτούς, αλλά στηρίζοντας επί της ουσίας τις επιλογές του κεφαλαίου και προσπαθώντας να κρύψουν τη συναίνεση αυτή πίσω από κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

Αλλά πώς να «αντιπολιτευτείς» την πολιτική που άσκησες ως κυβέρνηση, στήριξες ως αντιπολίτευση και ήσουν έτοιμος να εφαρμόσεις ξανά ως νέα κυβέρνηση, με τα ...«συνθέσιμα» προγράμματα όλων των άλλων αστικών κομμάτων; Δεν γίνεται...

Γι' αυτό άλλωστε η ΝΔ εκφράζει την επιθυμία της και μετά τις 25 Ιούνη να συνεχίσει να έχει μια «υπεύθυνη αντιπολίτευση», σαν αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που απολάμβανε την προηγούμενη τετραετία.

Γιατί μια συναινετική αντιπολίτευση δεν είναι απλά μια «εύκολη» και «βολική» αντιπολίτευση στην όποια κυβέρνηση, αναγκαία στη λειτουργία του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά επί της ουσίας αθροίζεται στη συμπολίτευση, στηρίζοντας την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική, το κοινό τους πρόγραμμα. Κι αυτό ισχύει τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα άλλα κόμματα. Το ζήτημα αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τις εκλογές στις 25 Ιούνη.

Τρεις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τα πράγματα χειροτερεύουν

 

Πηγή: Eurokinissi

 

«Τρεις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και τα πράγματα στο Σιδηρόδρομο όχι μόνο παραμένουν ίδια, αλλά χειροτερεύουν» καταγγέλλει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Καθημερινά διαπιστώνουμε να εμφανίζονται σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την υποδομή αλλά και με το τροχαίο υλικό. Τα λειτουργικά προβλήματα από την πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού δεν αντιμετωπίζονται ούτε από τον ΟΣΕ ούτε και από τη HELLENIC TRAIN. 

Ουσιαστικά, 90 ημέρες μετά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Συνεχείς βλάβες στο δίκτυο, βλάβες στο τροχαίο υλικό, καθυστερήσεις δρομολογίων. Οι εργαζόμενοι ξανά στην υπερεργασία. Οι απόλυτα αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, "καίγονται" και στο βωμό της πολιτικής εκμετάλλευσης μπροστά στις εκλογές. Κρατούν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες, κάνοντας άγνωστο ακόμα πότε αυτές θα υλοποιηθούν. Αντ' αυτών, τα μπλοκάκια, πάλι στο προσκήνιο ως λύση.  Ενώ έχει ψηφιστεί στη Βουλή η επιστροφή των απολυμένων Φυλάκων Ισοπέδων Διαβάσεων (ΦΙΔ) με ένα απαράδεκτο και αδικαιολόγητο τρόπο αυτή ακόμη εκκρεμεί.

Σούπερ μάρκετ: Ασύλληπτος τζίρος 4,09 δισ. ευρώ σε μόλις 18 εβδομάδες λόγω πληθωρισμού και ακρίβειας

 

ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Παρασκευη 2 Ιουνιου 2023


 

Σε ασύλληπτα επίπεδα κινείται ο τζίρος των σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις για τις πρώτες 18 εβδομάδες του 2023, δηλαδή μέχρι τις 23 Αρπιλίου ο συνολικός τζίρος τους έφτασε τα… 4,09 δισ. ευρώ! Ποσό που, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, θα αποτελεί νέο ρεκόρ πωλήσεων, με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία της κατανάλωσης και τις προβλέψεις από τις εταιρείες ερευνών.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ ενισχύθηκαν 7,6% στα 3,736 δισ. ευρώ από 3,471 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και οι πωλήσεις των cash & carry που είναι στα 359 εκατ. ευρώ (από 339 εκατ. ευρώ πέρυσι).

Από τους άστεγους της Νέας Υόρκης του Μπρεχτ, στο κλεινόν άστυ

 

 

Αν περπατήσεις στους δρόμους της Αθήνας, εκεί που πραγματικά μαθαίνει κανείς τι σημαίνει η λέξη άνθρωπος, η φτώχεια, η ανέχεια, η συνεχής πάλη για επιβίωση, εκεί που η ελπίδα και το όνειρο για μια ζωή με αξιοπρέπεια φαντάζει όνειρο απατηλό, εκεί που οι περισσότεροι βλέπουν γύρω τους μόνο σκοτάδι και όχι φως, θα δεις κατάματα την κοινωνία που ζεις και αλληλεπιδράς, θα βγεις για μια στιγμή από το μικρόκοσμό σου και θα καταλάβεις τι σημαίνει να είναι κάποιος τόσο «ευάλωτος» ώστε το χέρι που του απλώνεις για βοήθεια να φαντάζει πελώριο. Σωκράτους, Βάθης, Σατωβριάνδου, Αχαρνών, Καποδιστρίου, Ζήνωνος και Σουρμερλή. Άνθρωποι ζωντανοί-νεκροί με συννοσηρότητα ψυχικών και σωµατικών διαταραχών που, αντιμετωπίζοντας τη συνθήκη της αστεγίας, της χρόνιας ουσιοεξάρτησης, της εξαθλίωσης και της κοινωνικής απόσυρσης, αναζητούν το δικό τους «καταφύγιο για τη νύχτα»…

Υπάρχει;! Θα με ρωτήσει εύλογα κάποιος. Υπάρχει, θα σου απαντούσα. Το ζήτημα όμως είναι να εστιάσει κάποιος στη μικρή εικόνα, να κάνει ένα επόμενο βήμα και να δει αν τελικά είναι ασφαλές, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, και αν τελικά επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκών-αιτημάτων που καταγράφονται διαχρονικά. Μέσα στο διαδίκτυο, μπορεί να δει κανείς διθυραμβικά σχόλια για το διαμάντι της Αθήνας όπως το αποκαλούσαν από την αρχή της λειτουργίας του, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Ψάχνοντας, θα μάθει κανείς και για το μοναδικό Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας στην Αθήνα με τη σύμπραξη ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ-ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ο οποίος υποδέχεται άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών.