Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Εθνική καταστροφή; Τι λες ρε φίλε;



Εθνική καταστροφή; Είμαστε σοβαροί; Και από πού προκύπτει αυτό; Επειδή δε νικήσαμε στο ποδόσφαιρο το Λιχτενστάιν και μείναμε εκτός οκτάδας στο Μουντομπάσκετ; Μακάρι αυτές να είναι οι “καταστροφές” που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας και τίποτα άλλο.

Εθνική καταστροφή; Είμαστε σοβαροί; Και από πού προκύπτει αυτό; Επειδή δε νικήσαμε στο ποδόσφαιρο το Λιχτενστάιν και μείναμε εκτός οκτάδας στο Μουντομπάσκετ; Μακάρι αυτές να είναι οι “καταστροφές” που θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας και τίποτα άλλο.

Από πού προκύπτει δηλαδή ότι καταστράφηκε το έθνος, επειδή η εθνική ομάδα δε νίκησε κάτι ερασιτέχνες ενός πριγκιπάτου-κατάλοιπου της εποχής των φέουδων, που δεν έγιναν ποτέ (λιχτενσταϊνό) έθνος; Πώς ακριβώς καταστρέφεται το ελληνικό έθνος, επειδή δε νικήσαμε την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου -σάκος του μποξ για όλους τους αντιπάλους- και από τον διαφαινόμενο, αν όχι βέβαιο, αποκλεισμό από τα τελικά του EURO; Και πότε πρόλαβε να αναλάβει το έθνος από την προηγούμενη αντίστοιχη “καταστροφή”, απέναντι στους “ψαράδες” από τα Φερόε;

Ο Αμαζόνιος καταστρέφεται, η Κούβα τριπλασιάζει τα δάση της



Μέσα σε 60 χρόνια οι δασικές εκτάσεις έφτασαν από 13% στο ένα τρίτο της επιφάνειας του νησιού.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ




Σ’ αυτούς τους δυο μήνες μετά τις εκλογές, με την κυβέρνηση να ψηφίζει σε ρυθμούς επείγουσας ανάγκης νόμους που οι συνέπειές τους δε γίνονται άμεσα αισθητές σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και την αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει την εντύπωση πως απρόθυμα υποχρεώνεται σε άσκηση …γενικής κριτικής προς την κυβέρνηση, μοιάζει να σταθεροποιείται και με την νέα κυβέρνηση η αποδοχή της κατάστασης που προέκυψε από την εφαρμογή των μνημονίων εδώ και πάνω από εννέα χρόνια. 
Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κινητοποίησε όλο τον ιδεολογικό της εξοπλισμό για να πείσει για την επιστροφή στην γνώριμή μας καπιταλιστική κανονικότητα, δηλ. επιστροφή  στις χρηματοπιστωτικές αγορές  και έξοδο από τα μνημόνια, αφού έχουν επιβληθεί πια οι όροι τους, που υπόσχεται βελτίωση όρων διαβίωσης με προσωπική προσπάθεια και ευθύνη. Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη στη συνέχεια, συμπληρώνει το έργο της με στήριγμα αυτή την παραδοχή. 

54 εργοδοτικά εγκλήματα σε 4 μήνες! – Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος



Μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από αρχές Μάη έως αρχές Σεπτέμβρη.

Αναδημοσιεύουμε από το proletconnect μια ακόμα προσπάθεια του ιστολογίου για συνολική καταγραφή εργοδοτικών εγκλημάτων, από αρχές Μάη έως αρχές Σεπτέμβρη:

5/5 Εργαζόμενος στη ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα τραυματίστηκε με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων.

6/5 Εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

7/5 Συμβασιούχος εργαζόμενος στην κοινωφελή εργασία του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων στο Ηράκλειο, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού παραλίας.