Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

«Καταπέλτης» οι μάρτυρες για τις ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης

 

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Eurokinissi

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου που έχουν συστήσει οι οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, κατέθεσε την Τετάρτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

«Με βλέπετε μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. Και φανταστείτε και κάθε άνθρωπο που ανέβηκε σε αυτό το τρένο τόσα χρόνια. Είμαστε 10 εκατομμύρια, να πω ότι ανέβηκαν στα τόσα χρόνια, μία φορά, 5 εκατομμύρια; Πολλοί από αυτούς πολλές φορές. Ηταν τυχεροί... Σε αυτό το έγκλημα, που αφορά όχι 57 ανθρώπους αλλά όλη την κοινωνία, η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος», τόνισε.

Η Μ. Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της στα Τέμπη, ζήτησε να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις όσοι αποφάσισαν την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία. «Για ποιον λόγο δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο; Γιατί στο δικό μου μυαλό μόνο μία λέξη ταιριάζει: Συγκάλυψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απέρριψε δε την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα του δυστυχήματος το ανθρώπινο λάθος, λέγοντας ότι «δεν τη δεχόμαστε καθόλου και τη θεωρούμε πολύ προσβλητική».

Οι στρατιωτικοί ορκίστηκαν να φυλάνε τα σύνορα και όχι εμπορευματοκιβώτια και δεξαμενές καυσίμων

 

 

Παραθέτουμε άρθρο του Βάιου Τσαπρούνη, προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ) το οποίο αναδημοσιεύουμε από το kranos.gr.

Λίγο πριν τη δύση του 2023, μία δημοσιογραφική πληροφορία που τελικά επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ήρθε να ταράξει τα «ήρεμα» νερά του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), με την πρόθεση της Κυβέρνησης να αποστείλει μία φρεγάτα στον Κόλπο του Άντεν, υπό τη Διοίκηση του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, για την προστασία των εμπορικών πλοίων απέναντι στις επιθετικές πυραυλικές, ως επί των πλείστων, ενέργειες των Χούθι της Υεμένης.

Για όσες και όσους παρακολουθούν, ειδησεογραφικά τουλάχιστον, τις εξελίξεις στο ΠΝ, γνωρίζουν ότι τα «νερά» του ΠΝ δεν «ταράχτηκαν» με την είδηση της αποστολής στον Κόλπο του Άντεν, ή καλύτερα στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά πολύ νωρίτερα. Απλά η αποστολή αυτή κορύφωσε, σε επίπεδο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και δημοσιότητας, τα όποια προβλήματα ενδεχομένως αντιμετωπίζει το ΠΝ.

Με τον χαλκά της κατοχής

 

 

Η κατάπτυστη «ναζιστικής έμπνευσης» πρόταση που παρουσίασε με κάθε επισημότητα στην ΕΕ ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, για τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού στα ανοιχτά της Γάζας, πάνω στο οποίο θα εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι για να ζουν στο εξής φυλακισμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι από το Ισραήλ, αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο συκής από το κράτος - δολοφόνο και τους συμμάχους του.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι από το 2017 και παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια σε οπτικοακουστικό υλικό, σ' ένα συμπέρασμα οδηγεί: Οτι όλοι γνώριζαν για τους σχεδιασμούς του Ισραήλ να ξεμπερδεύει με τους Παλαιστίνιους της Γάζας πολύ πριν τις 7 Οκτώβρη και ότι αναζητούσε τρόπους να τους πετάξει από τη γη τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον χαλκά της κατοχής.

Ετσι εξηγείται και η ταχύτητα με την οποία οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ παρουσίασαν από τις πρώτες βδομάδες του πολέμου το λεπτομερέστατο σχέδιο «τριών φάσεων» για την εκκαθάριση της Λωρίδας της Γάζας από τον πληθυσμό και τον εκτοπισμό 2,5 εκατ. Παλαιστινίων σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Νοσηροί, λίγοι και θλιβερά αστοιχείωτοι

 

Παρ, Ιαν 26, 2024
 
Thumb_Foitites_Politiki_Nosiroi_Ligoi_Astoixeiotoi2

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης, προβοκαρίσματος και καταστολής του τεράστιου αγώνα που δίνουν μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.

Να μιλήσουμε συγκεκριμένα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η συντριπτική πλειοψηφία, ειδικά της νέας γενιάς, είτε έχει καταδικάσει σε πλήρη ανυποληψία είτε της είναι παντελώς άγνωστοι και αδιάφοροι ορισμένοι, λίγοι, νοσηροί και θλιβερά αστοιχείωτοι καλοθρεμμένοι παπαγάλοι της εξουσίας.

Δηλαδή, όταν μιλάει ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Πορτοσάλτε και διάφοροι παρόμοιοι οι φοιτητές γελάνε και τους προσπερνούν.

Για να μη λέμε πολλά, την ίδια μέρα που έκλιναν σε όλες τις πτώσεις τη «θλιβερή μειοψηφία» δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση που κατέγραφε πως το 70% των φοιτητών είναι κατά της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.