Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ''ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ''EASTMED'' !!!


 
Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος απαντά στην φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα ότι δήθεν ''οι Παλαιστίνιοι είναι με την Τουρκία'' και καταγγέλλει ότι το Ισραήλ κλέβει τον φυσικό πλούτο της κατεχόμενης Παλαιστίνης, ενώ ταυτόχρονα με αφορμή τη συμφωνία γ‎ια τον ''EastMed'', 
 
 
 
πολλά ελληνικά ΜΜΕ δεν παρέχουν τον χώρο ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός.  

ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ «EAST MED»


«Αγωγός» νέων κινδύνων με τη σφραγίδα ενεργειακών κολοσσών και σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
 
 
Eurokinissi
Με στόχο την προώθηση του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού και των επικίνδυνων ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» στην Ανατολική Μεσόγειο για τις μπίζνες του κεφαλαίου, υπογράφτηκε χτες στο Ζάππειο η διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου «East Med» από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών, Κ. Χατζηδάκη, Γ. Στάινιτς και Γ. Λακκοτρύπη, παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, Κυρ. Μητσοτάκη και Μπ. Νετανιάχου αντίστοιχα, και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη.
 Σε απόδειξη μάλιστα της αστικής διακομματικής συναίνεσης και σε αυτό το ζήτημα, στη φιέστα παρευρέθηκαν και οι αρμόδιοι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μανιάτης και Γ. Σταθάκης αντίστοιχα.

Ακολούθησαν δηλώσεις των τριών ηγετών, στις οποίες δεν έλειψαν οι διαβεβαιώσεις ότι στόχος είναι να προχωρήσει ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός για «μείωση της ενεργειακής εξάρτησης» της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων από το ρωσικό φυσικό αέριο, όπως και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων των τριών χωρών για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση. Δεν έλειψαν επίσης - παρά τις κάλπικες διακηρύξεις κυβερνητικών κύκλων ότι η υπογραφή για τον αγωγό διασφαλίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης - τα μηνύματα προς Αγκυρα ότι «η πόρτα είναι ανοιχτή» για τη συμμετοχή της στο έργο, αλλά και συνολικά για «διευθετήσεις» για τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου.

Γύμνια και «επιτελικότητα»



Η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, ακόμα και για τη στοιχειώδη προστασία της περιουσίας και της ζωής του λαού, έχει κάνει πλέον ρουτίνα τις απαράδεκτες εικόνες, όπως αυτές που είδαμε τις προηγούμενες μέρες στην Εθνική οδό, όπου χιλιάδες οδηγοί έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι σε μερικούς πόντους χιόνι και ενώ υποτίθεται ότι «ο κρατικός μηχανισμός ήταν σε πλήρη ετοιμότητα», μαζί και η διαχειρίστρια εταιρεία, που μασουλάει εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις και διόδια.

Τα παραπάνω συμπληρώνονται με εικόνες από χωριά, όπως στα Βίλια, δίπλα στο Θριάσιο των εκατοντάδων βιομηχανιών, που έμειναν αποκλεισμένα μέσα στις γιορτές και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολικές θερμοκρασίες ...απολαμβάνοντας την «απελευθέρωση της Ενέργειας». Αλλά και λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, ηλικιωμένοι και νεότεροι εργάτες, όπως οι μετανάστες στα Καλύβια, που ζουν μέσα στη φτώχεια, πνίγονται δηλητηριασμένοι από αυτοσχέδια μαγκάλια.