Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Συνέχιση του αγώνα για την Υγεία αποφασίστηκε στην περιφερειακή  σύσκεψη  των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ )


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, η περιφερειακή  σύσκεψη  των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μέσα από τις οποίες αποφασίσθηκε η συνέχιση των αγωνιστικών δράσεων για τα ζητήματα της Υγείας.

Στη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων από Θεσσαλονίκη, Πιερία και Κιλκίς. Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Γιώργος Κουτουνίδης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια


Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον υπουργό Εξωτερικών 
 

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, συναντήθηκαν, σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος ενημέρωσε διαδοχικά τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής, για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σε δήλωση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:

«Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε την ισχυρή παρουσία και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και αναφέρθηκε στις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε βάρος των λαών. Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου. Ανέδειξε ότι η πολιτική της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, διασταυρώνεται με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης της γειτονικής χώρας, με επικίνδυνες συνέπειες για τις εξελίξεις στην περιοχή. Αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών της Ανατ. Μεσογείου, η οποία προετοιμάζεται με παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Προετοιμασία εδάφους» για το αντιλαϊκό τερατούργημα


«Προετοιμασία εδάφους» για να φέρει για ψήφιση - ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τις «έκτακτες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες λόγω πανδημίας σε ισχύ - το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζοντας μπροστά τις μηχανές για να κάνει πράξη έναν ακόμα μύχιο πόθο του κεφαλαίου.Μετά τις αθλιότητες της περασμένης βδομάδας και την προσπάθεια, με τις γνωστές γκεμπελίστικες μεθόδους, να χρεωθεί το χάος που προκάλεσε ο «Μεγάλος Περίπατος» στο κέντρο της Αθήνας στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών οι οποίοι διεκδικούσαν την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, «ξαναζεσταίνοντας» την κουβέντα για το τερατούργημα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, σειρά είχαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δημοσιεύματα (στο «Εθνος») που παρουσιάζουν μία ακόμα εκδοχή του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τις κινητοποιήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, υλοποιώντας σχεδιασμούς που εδώ και χρόνια έχουν στα συρτάρια τους αστικές κυβερνήσεις.

Να τελειώνει η κοροϊδία



Ο νέος γύρος της δικομματικής αντιπαράθεσης, με αφορμή την κρατική χρηματοδότηση της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» και το διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορεί για «στήριξη ημετέρων», σηκώνει κουρνιαχτό, αποπροσανατολίζει και κρύβει την ουσία. Η αντιπαράθεση βέβαια δεν αφορά τις τραγικές ελλείψεις στο κρατικό σύστημα Υγείας, την άγρια εργοδοτική επίθεση με τις πλάτες της κυβέρνησης και της ΕΕ, τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ που χαρίζονται στα μονοπώλια ώστε να «μείνουν όρθια». Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του.

***
 
Η κοκορομαχία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, βγάζει τελικά «λάδι» όλους αυτούς που με ποικίλους τρόπους απολαμβάνουν την κρατική στήριξη, είτε πρόκειται για απευθείας ενισχύσεις και επιδοτήσεις με λεφτά του λαού, είτε για έμμεσες επιχορηγήσεις, όπως με τη διανομή της διαφημιστικής πίτας, είτε κυρίως με αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, που βαθαίνουν την εκμετάλλευση και ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας.

«Ευκαιρίες»...


  Πηγή: Eurokinissi

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν ξανά στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή οι μεγάλες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη - μέλη, για το ποια μορφή θα έχει και ποιος θα βγει περισσότερο ευνοημένος από τα κονδύλια στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που προτείνει η Κομισιόν για τη διαχείριση της κρίσης.

Εκεί που συμφωνούν βέβαια όλοι είναι ότι τα χρήματα αυτά, είτε δοθούν με τη μορφή δανείων είτε με τη μορφή επιχορηγήσεων, θα τα πληρώσουν πάλι οι λαοί. Οχι μόνο με αύξηση της φορολογίας και των περικοπών σε βάθος χρόνου, αλλά και με ένα πλήθος νέων αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που επιταχύνονται και θεωρούνται «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση των χρημάτων από τα κράτη - μέλη.

Αυτό βέβαια κάθε άλλο παρά πτοεί την κυβέρνηση, που παρουσιάζει ως «ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία» το πακέτο της ΕΕ, θέλοντας να στοιχίσει το λαό στο λεγόμενο «σχέδιο ανασυγκρότησης».