Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνο μία ...κεραία; (ΦΩΤΟ)


Το αεροδρόμιο του Άραξου (Πηγή: Google Earth)Το αεροδρόμιο του Άραξου (Πηγή: Google Earth) 
 
«Θέλω να είναι γνωστό ότι από εκείνη την παλιά βάση, μιλάμε για το 1967-1974, έχει παραμείνει μία ανενεργή κεραία, δηλαδή έχει μείνει το κουφάρι της, η οποία δεν μετακινείται λόγω κόστους. Μόλις έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, θα τη μετακινήσουμε». Αυτά είπε ο υφυπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, προσπαθώντας να απαντήσει εκ μέρους της κυβέρνησης στις καταγγελίες του ΚΚΕ για προετοιμασίες που παραπέμπουν σε «φιλοξενία» πυρηνικών στον Άραξο.

Απόθεμα


Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής ορισμένα απ' όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στον εισηγητή του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση για τον «αυτοπροσδιορισμό του φύλου»: «(...) Ευτυχώς και οι ίδιοι οι Ρώσοι κομμουνιστές από τη δεκαετία του '50, έχουν αναγνωρίσει αυτά που γίνονταν και μετά και τώρα (σ.σ. "την περίοδο της σταλινικής διακυβέρνησης"). Για να έχουμε ως πλούτο αυτή την εμπειρία, πρέπει να δούμε πού έγιναν λάθη και πού έγιναν κραυγαλέες παραβιάσεις κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Διαφορετικά - και σας το λέω με πόνο ψυχής - δεν θα κατέρρεαν αυτά τα καθεστώτα και δεν θα βλέπατε αυτές τις απόψεις περί ταύτισης ναζισμού και κομμουνισμού και μάλιστα από τις χώρες εκείνες, οι οποίες είχαν διακυβερνηθεί επί 45 χρόνια από κομμουνιστικά καθεστώτα (...) Ξέρετε πού είχε τη μεγαλύτερη δύναμη το ακροδεξιό φιλοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας; Στην ανατολική Γερμανία». Σύμφωνα με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, τα σοσιαλιστικά καθεστώτα «κατέρρευσαν» εξαιτίας του «σταλινισμού», σχεδόν 40 χρόνια μετά το θάνατο του Στάλιν και ενώ οι Ρώσοι είχαν βγάλει συμπεράσματα και είχαν δει τα λάθη της «σταλινικής περιόδου»! Επίσης, για τον αντικομμουνισμό στην Εσθονία και την ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού φταίει η ...κομμουνιστική κατοχή. Ο,τι ακριβώς ισχυρίζονται η ΕΕ και η εσθονική κυβέρνηση, που ταυτίζουν το «Κεφάλαιο» με το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ. Αλλά και για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία φταίει ο κομμουνισμός (!) αφού πολλές ψήφοι στο AfD προέρχονται από το πρώην ανατολικό Βερολίνο, όπου το επίπεδο ζωής κατακρημνίστηκε σχετικά και απόλυτα μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση και την επανένωση! Η κυβέρνηση δεν αναπαράγει απλά τον χυδαίο αντικομμουνισμό, αλλά τον εμπλουτίζει κιόλας, για να έχουν «απόθεμα» οι αντικομμουνιστές των σπηλαίων...

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ για τη «Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου»



 

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ για τη «Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου»


Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα, το νομοσχέδιο για τη «Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου» από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε εστιάζοντας τον αντιεπιστημονικό του χαρακτήρα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Γ. Δελή:

Καταγγελία Γερμανών δημοσιογράφων για τις ενέργειες της αστυνομίας στις Σκουριές





Καταγγελία Γερμανών δημοσιογράφων για τις ενέργειες της αστυνομίας στις Σκουριές

 

Από το info-war.gr


Με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΜ-Θ, δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τις ενέργειες της αστυνομίας, με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι προσπαθώντας να κάνουν ρεπορτάζ για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές.
Οι δημοσιογράφοι περιγράφουν πώς προσεγγίστηκαν αρχικά από το φύλακα ασφαλείας της εταιρείας και στη συνέχεια από αστυνομικούς. Καθώς είχαν βιντεοσκοπήσει με drone μέρη της περιοχής και των εγκαταστάσεων, πέρασαν από έλεγχο και υπό την απειλή νομικών διώξεων αναγκάστηκαν τελικά να διαγράψουν όλο το υλικό τους.

«Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα»...


Πηγή: Eurokinissi

Για «αποτυχημένη αντιπολίτευση» κατηγορεί η κυβέρνηση τη ΝΔ και της χρεώνει «αδιέξοδο στρατηγικής και αφηγήματος». Χρησιμοποιεί μάλιστα το εξής παράδειγμα: Την ίδια ώρα που ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, επισκεπτόμενος την Ελλάδα, επαινούσε τις κυβερνητικές επιδόσεις στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, η ΝΔ κατάγγελε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί τις «μεταρρυθμίσεις» και ταυτόχρονα υπερασπιζόταν την υπεροχή της δικής της πολιτικής στην προσέλκυση επενδύσεων.