Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Όταν ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο υπερασπίστηκε τον Τσε απέναντι στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα



Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο συνέβαλλε καθοριστικά η ταινία για τον Τσε να πλησιάσει ένα κοινό που βομβαρδίζεται από την αντικουβανική-αντεπαναστατική προπαγάνδα και την αντικομμουνιστική υστερία. Ο Πορτορικανός ηθοποιός υπερασπίστηκε τον μεγάλο Αργεντίνο επαναστάτη και εκτός οθόνης.

Από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο έχει ξεχωρίσει  για την υποκριτική του δεινότητα σε αρκετές ταινίες, με την ερμηνεία του στον ρόλο του Τσε Γκεβάρα να έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια, ακόμα και από μερίδα της κριτικής που μόνο για συμπάθεια προς τον Αργεντίνο επαναστάτη δεν μπορεί να κατηγορηθεί…

Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο γεννήθηκε στο Πόρτο Ρίκο, στις 19 του Φλεβάρη 1967, την ίδια χρονιά που ο αιχμάλωτος και τραυματισμένος Τσε έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες ενός δειλού στρατιωτάκου στην αίθουσα ενός σχολείου στο χωριό Λα Ιγέρα της Βολιβίας. Πρωταγωνιστεί στην ταινία για τον Τσε που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ και παίχτηκε στη χώρα μας το 2008 σε δυο μέρη με τους τίτλους «Τσε: Ο Αργεντίνος» και «Τσε: Ο επαναστάτης».

Απαντούν στη σήψη και τη νοθεία - Κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη ενάντια στο συνέδριο-παρωδία της ΓΣΕΕ



Το συνέδριο-παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που μάλιστα θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων, καταγγέλλουν Εργατικά Συνδικάτα, που ζητούν να γίνει Συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους, ΜΑΤ και Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο χώρο διεξαγωγής του στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.

Τα Εργατικά Συνδικάτα καταγγέλλουν το κατ’ όνομα μόνο συνέδριο λίγων ωρών που αποφάσισε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο Αττικής. Δείχνουν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι στην αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων. Δίνουν μια μάχη ελπίδας μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος.

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς είδε η ...«Αυγή»!



«Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι πολίτες, αφού, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής». Αυτό αναφέρει δημοσίευμα  - όχι κάποιου εμφανώς φιλοκυβερνητικού σάιτ όπως θα υποθέσατε πχ Σκάϊ – αλλά η ιστοσελίδα της Αυγής!

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα  διεκδικούν το δικαίωμά τους στην Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια και καθολική για όλους, η «αριστερή» κατά τα άλλα ιστοσελίδα της «Αυγής», υιοθέτησε την προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ, περί ταλαιπωρίας των πολιτών, προσφέροντας το απαραίτητο άλλοθι για την επίθεση στους απεργούς.