Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η Χρυσή Αυγή ρίχνει τον «αντισυστημικό» μανδύα – Αποκαλύπτει τις προσβάσεις της στο βαθύ κράτος





 
Στριμωγμένη από την σε βάρος της ποινική δίωξη και την υπο εξέλιξη δίκη, η Χρυσή Αυγή αναγκάζεται να ρίξει τον δήθεν αντισυστημικό μανδύα και να αποκαλύψει τις προσβάσεις της στον κρατικό μηχανισμό.

Στην χτεσινή (προχθεσινή) εκδήλωση για την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ, στο πάνελ δίπλα στον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη κάθισαν ο πρώην αντιεισαγγελέας εφετών Δημήτρης Δαδινόπουλος και ο στρατοδίκης αντιστράτηγος Θεοφάνης Μακρόπουλος.

Μάλιστα για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για την οργανική σχέση της Χρυσής Αυγής με τους προαναφερόμενους, ο Κασιδιάρης στην ομιλία του ανέφερε: «σας μίλησε σήμερα ένας αντιστράτηγος, ένας ανώτατος στρατοδίκης, ένας εισαγγελέας εφετών. Όπως βλέπετε έχουμε και την τεχνογνωσία να τους κλείσουμε φυλακή και τα πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Την Τετάρτη 25 Γενάρη η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση


  • Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  •  
  • Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο
 
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, μπροστά στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος και προς τιμήν των 99 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 6.30 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Θα ακολουθήσει συναυλία με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και πολυπληθούς ορχήστρας. Μια συναυλία, αφιέρωμα και τιμή στον μεγάλο συνθέτη για την πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του μέσα από την τέχνη του.

Μιλώντας για το περιεχόμενο, τη σημασία της εκδήλωσης, αλλά και την προπαγάνδισή της, η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε: «Η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωσή μας διοργανώνεται σε μια σημαντική περίοδο για το Κόμμα μας. Είναι η πρώτη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη μετά την προκήρυξη του 20ού Συνεδρίου μας που θα γίνει από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη, για το οποίο έχει ήδη προηγηθεί ένα ελπιδοφόρο άνοιγμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με τη διακίνηση πάνω από 8.000 Θέσεων της ΚΕ στις 18 Δεκέμβρη.

Οπωσδήποτε, με την παρέμβαση της Τετάρτης στην οποία θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επιδιώκουμε να δώσουμε συνέχεια στην επαφή μας με όλον αυτόν τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τις Θέσεις του ΚΚΕ, για τις εκτιμήσεις μας για τις διεθνείς εξελίξεις και την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα μας και διεθνώς. Για την πολιτική μας πρόταση και για το πώς θα οικοδομήσουμε ένα ακόμα πιο γερό Κόμμα. Κόμμα που θα είναι ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, σε κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, σε όλες τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές και θα αναπτύσσει συνεχώς την ικανότητά του να συνδέεται με τις μάζες, να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους συνθήκες και να αναδεικνύεται ως οργανωτής, καθοδηγητής, συμπαραστάτης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

E SPORTS Το νέο «φρούτο» κερδοφορίας των πολυεθνικών και οι κρυφές παγίδες


Αρκετές είναι οι παγίδες που κρύβει η νέα μόδα της ενασχόλησης με τα e sports
© 2014 Helena Kristiansson and
Αρκετές είναι οι παγίδες που κρύβει η νέα μόδα της ενασχόλησης με τα e sports
Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ένα μήνα περίπου. Αν και γενικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι πέρασε στα ...ψιλά των ΜΜΕ, ωστόσο αυτά που ίσως να κρύβει από πίσω να είναι η απαρχή νέων δεδομένων, που φθάνουν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
 
Ο λόγος για την απόφαση της Φινλανδίας, ειδικότερα των αρμόδιων υπηρεσιών της, να αναγνωρίσει τα λεγόμενα e sports ως Ολυμπιακό άθλημα. Οπου e sports εννοούνται τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία πλέον για προφανείς λόγους έχουν εξελιχθεί και δεν θυμίζουν σε τίποτα τα αντίστοιχα οικιακά της δεκαετίας του '80. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της Φινλανδίας, αυτά πλέον είναι κάτι παραπάνω από απλά παιχνίδια ψυχαγωγίας ηλεκτρονικού τύπου. Είναι δηλαδή ...αθλητισμός και πλέον οι λεγόμενοι gamers (οι παίκτες αυτών των παιχνιδιών) θα θεωρούνται αθλητές. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν και άλλες χώρες που σκέφτονται να προβούν σε ανάλογη κίνηση. Ειδικά για την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου οι αρμόδιοι για το θέμα φέρεται να έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης. Σε κάποιες άλλες χώρες, όπως η Ν. Κορέα, τα e sports θεωρούνται ήδη εθνικά αθλήματα.
 Την ίδια ώρα, η Διεθνής Ομοσπονδία Ηλεκτρονικών Αθλητικών Παιχνιδιών (World eSports Association - WESA) έχει πιέσει να αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να προστεθούν κάποια στιγμή τα παιχνίδια στο Ολυμπιακό καλεντάρι. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της WESA έχουν θέσει ως απώτερο στόχο μέχρι τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 να έχουν υπάρξει εξελίξεις για το θέμα.