Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κινητοποίηση από σωματεία και φορείς για να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Με νέο συλλαλητήριο και μαχητική πορεία το απόγευμα της Παρασκευής, σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης απαίτησαν να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πλάτωνος 3 στις Συκιές, μπροστά στο σπίτι της οικογένειας που πλειστηριάστηκε και κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί. Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, όπου ο πατέρας βρήκε απασχόληση τις τελευταίες μέρες μετά από χρόνια ανεργίας, η μητέρα έχει 74% αναπηρία και τα δύο παιδιά σπουδάζουν.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η λύση βρίσκεται σε σύγκρουση με τη σημερινή στρατηγική του κεφαλαίου, τους στόχους για την «πράσινη ανάπτυξη»

 

 

Σε ανακοίνωσή του για την σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος "γιορτάζεται" φέτος ενώ "ηχούν οι βόμβες" των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, με την ενεργό εμπλοκή της χώρας μας.

Η ενεργή στήριξη των καταστροφικών πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ απ' τους πολιτικούς εκπροσώπους της "πράσινης μετάβασης" σε Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ αποκαλύπτει ακόμα περισσότερο πόσο υποκριτική είναι και ήταν η αγωνία τους για το περιβάλλον.

Ολοι αυτοί, που τάχα κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος, στέλνουν στην Ουκρανία τεράστιες ποσότητες από βαρέα όπλα, κλιμακώνοντας τη στρατιωτική αντιπαράθεση, με ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον. Πρόκειται, άλλωστε, για τους ίδιους πολιτικούς ενόχους που δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν απεμπλουτισμένο ουράνιο κατά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, με τους λαούς των Βαλκανίων να μετρούν ακόμα τις δραματικές επιπτώσεις.

Ολοι αυτοί που μόλις μερικούς μήνες πριν μας εξηγούσαν ότι κύρια προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της "κλιματικής κρίσης", σήμερα μας εξηγούν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ορυκτά καύσιμα, το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG, η πυρηνική ενέργεια "για να απεξαρτηθεί γρήγορα η ΕΕ απ' το ρωσικό φυσικό αέριο".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Εκπληρώθηκε το χρέος στους αλύγιστους συντρόφους μας που στάθηκαν βράχοι αντοχής και αυτοθυσίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με το Μνημείο που τοποθέτησε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Ανάφη, εκπληρώθηκε ένα χρέος προς τους αλύγιστους συντρόφους μας. Τηρήθηκε η υπόσχεση πως οι θυσίες των εξόριστων δεν θα ξεχαστούν. 

Γιατί «οι θυσίες και τα έργα των συντρόφων μας είναι η δική μας κληρονομιά, η διαθήκη τους προς όλους μας, που ποτέ δεν ανοίχτηκε… γιατί αυτοί δεν πέθαναν ποτέ», όπως τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην κεντρική πλατεία της Χώρας έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση, από τους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στο νησί, για την εκδήλωση. Κεντρικής ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από την Ρούλα Φραγκάκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Νότιων Κυκλάδων του ΚΚΕ, η οποία ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωσή της. (Δείτε εδώ)

Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς οι κάτοικοι του νησιού αγκάλιασαν τους πολιτικούς εξόριστους, αλλά και στην ανεξίτηλη προσφορά των εξόριστων που με όλες τους τις δυνάμεις και γνώσεις μόχθησαν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών στο νησί. (Δείτε εδώ)

Μετά την ομιλία του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αντάλλαξε δώρα με τον δήμαρχο Ανάφης.