Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Σε απολογία κλήθηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών επειδή συναντήθηκε με τον Κώστα Πελετίδη για τον κορονοϊό



Τόσο μίσος έχει το πολιτικό κατεστημένο απέναντι στον κομμουνιστή δήμαρχο που δεν επιτρέπει ακόμα και σ΄ένα πανεπιστημιακό καθηγητή, να δίνει οδηγίες για να ξεπεραστεί με απόλυτα επιστημονικό τρόπο ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η τρίτη πόλη της χώρας

Η γελοιότητα της τυπολατρίας του γραφειοκρατικού συστήματος, σε όλο της το μεγαλείο!

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (προφανώς με άνωθεν εντολή) κάλεσε σε απολογία τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο πλαίσιο συνεργασίας που είχαν για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης που προέκυψε στη ΔΕΥΑΠ με κρούσματα κορονοιού.


Αυτό ήταν το “ατόπημα” του καθηγητή, ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου και πήγε να συνεργαστούν για σοβαρό θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας.

Στα κάγκελα


Ενα αποκαλυπτικό παράδειγμα για τους όρους με τους οποίους η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία σε 15 μέρες έρχεται από δήμο της Βόρειας Ελλάδας, για τον οποίο εγκρίθηκαν 67 προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών κτιρίων, λιγότερες απ' όσες είχε αιτηθεί ο δήμος και σίγουρα πολύ λιγότερες απ' όσες είναι πραγματικά αναγκαίες. Μάλιστα, από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που θα προσληφθούν μόνο οι 40 θα εργαστούν με σύμβαση πλήρους απασχόλησης, ενώ οι 27 με μερικής. Δουλειά τους είναι να καθαρίζουν καθημερινά τις 664 αίθουσες των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στο δήμο, που σημαίνει ότι σε καθέναν και καθεμιά αναλογούν περίπου 10 αίθουσες τη μέρα, χώρια οι τουαλέτες, οι σκάλες, οι άλλοι κοινόχρηστοι χώροι, τα γραφεία δασκάλων και καθηγητών! Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προλάβει ο εργαζόμενος να βγάλει όλον αυτόν τον όγκο της δουλειάς και μάλιστα κάθε μέρα, πόσο μάλλον με τις σημερινές αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας. Πώς να μην είναι λοιπόν στα κάγκελα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βλέποντας την κυβέρνηση ακόμα και στα στοιχειώδη που την αφορούν να κάνει σκόντο, και από την άλλη να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης για την επαναλειτουργία των σχολείων με ασφάλεια;

Σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση της πάλης ενόψει της ΔΕΘ



Την Πέμπτη 27/8, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας


Σωματεία της Θεσσαλονίκης οργανώνουν πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης και την προετοιμασία της παρέμβασής τους ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, στις αρχές του Σεπτέμβρη στο φόρουμ της ΔΕΘ. Η σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 27/8, σε ώρα και χώρο που θα ανακοινωθεί από Δευτέρα, και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 
Το κάλεσμα υπογράφουν τα Σωματεία Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ» Αλλοθι στη διαχείριση της πανδημίας που αφήνει εκτεθειμένη την υγεία του λαού


Copyright 2020 The Associated
Στην προσπάθειά της να φορτώσει στο λαό και στη νεολαία την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας και προκειμένου να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο και τους λεγόμενους «αρνητές της πανδημίας», που αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας, από τις αμέτρητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
 
Τους αξιοποιεί κυρίως για να τσουβαλιάσει κάτω απ' αυτόν τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό οποιονδήποτε αντιμετωπίζει με δυσπιστία ή επιφύλαξη τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τα μέτρα, που νομιμοποιούνται από τη «γνώμη των ειδικών». Για την πλειοψηφία όμως όσων δυσπιστούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τηρούν τα μέτρα, αφετηρία δεν είναι οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, που ούτως ή άλλως βρίσκονται στο περιθώριο, ειδικά μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ούτε βέβαια ο λαός είναι γενικά αδιάφορος για τη γνώμη των ειδικών.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία του ακολούθησε τις οδηγίες των επιστημόνων στην πρώτη φάση της πανδημίας και με μεγάλες θυσίες κατάφερε να εκμηδενίσει σχεδόν τα κρούσματα. Ο χρόνος που κερδήθηκε, όμως, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να θωρακίσει το σύστημα Υγείας, να αποσυμφορήσει με προσλήψεις και αύξηση δρομολογίων τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να επιβάλει αυστηρά πρωτόκολλα Υγείας σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, επαναλαμβανόμενα τεστ σε κλάδους «πρώτης γραμμής» κ.ά.