Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

«Μαύρη Βίβλος» καταστολής του λαϊκού κινήματος

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Με αναλύσεις περί «ασφάλειας» βγαλμένες από τα εγχειρίδια των ΝΑΤΟ και ΕΕ

 

Από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην κυβερνητική καταστολή και τρομοκρατία
Από τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην κυβερνητική καταστολή και τρομοκρατία
Την ώρα που η κυβέρνηση εντείνει την κρατική καταστολή, χέρι χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσίασε χτες τη «Λευκή Βίβλο για την ασφάλεια» που προδιαγράφει την «αστυνομία του 21ου αιώνα».

Το κείμενο διατρέχουν οι αναλύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ και ΕΕ για την «ασφάλεια», με χαρακτηριστικότερη την αναφορά ότι «η εσωτερική ασφάλεια σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορεί να διαχωριστεί από την εξωτερική, με ό,τι συνεπάγεται αυτό», φωτογραφίζοντας τον «εσωτερικό εχθρό», δηλαδή το λαϊκό κίνημα.

Γι' αυτό άλλωστε αναφέρεται σε μια αστυνομία που θα δράσει σε εποχές αύξησης των κοινωνικών εντάσεων, οι οποίες, όπως γλαφυρά σημειώνεται, χαρακτηρίζονται «από την πόλωση των κοινωνιών, από την αντιπαράθεση των ταυτοτήτων και την ανάπτυξη πολυπληθών κινημάτων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων».

Ως προκλήσεις για την ασφάλεια εμφανίζονται «οι εμφύλιες συρράξεις, ο ριζοσπαστισμός», δίπλα στην «ισλαμιστική τρομοκρατία» και τις «κυβερνοεπιθέσεις». Πέρα από το γεγονός ότι όλα αυτά αποτελούν πλευρές και παράγωγα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και ανταγωνισμών, πρόκειται για απειλές που αξιοποιούνται κατά περίπτωση από ΝΑΤΟ και ΕΕ για να δικαιολογήσουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ένταση του κρατικού αυταρχισμού, με τελικό αποδέκτη τους λαούς. Για τους ίδιους λόγους μάλιστα προβλέπεται ακόμα και ...κατασταλτική συνδρομή από ένα κράτος της «συμμαχίας» σε ένα άλλο!

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ψήφισαν την ένταση της καταστολής

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ


Από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψαν χτες την κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος του λαού και την παραπέρα δραστική περικοπή των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, υπερψηφίζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την εύρυθμη λειτουργία της Ευρωεισαγγελίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πρωτοστάτησε στη σύσταση και εφαρμογή και αυτού του κατασταλτικού ευρωενωσιακού μηχανισμού, τον οποίο ενσωμάτωσε στην ελληνική νομοθεσία το 2019.

Τώρα, ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ και πιάνοντας και εδώ τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή πια των «διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017 σχετικά με την εφαρμογή ενισχυμένης συνεργασίας για τη σύσταση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας». Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται «ρυθμίσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων και άλλες διατάξεις».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Θ. Παφίλης: Οι αγώνες δεν θα σταματήσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά (VIDEO)

 


Την κρατική βία και καταστολή που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών διαδηλώσεων, με πιο πρόσφατο κρούσμα τη διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση, καθώς χτυπά τις διαδηλώσεις των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά νομοσχέδιά της τα οποία τσακίζουν τη ζωή τους, αλλά και τους φοιτητές που διεκδικούν το άνοιγμα των σχολών τους, όπως στην Αθήνα αλλά και πρόσφατα στο ΑΠΘ. 

Αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, επισήμανε ότι έχει τρεις στόχους: Να φορτώσει στον λαό και κυρίως στη νεολαία τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, να φιμώσει τον λαό που διαμαρτύρεται γιατί τσακίζονται τα δικαιώματά του και να εφαρμόσει την πολιτική της ΕΕ που περιγράφεται αναλυτικά και στη «Λευκή Βίβλο» που παρουσίασε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είναι μαύρη και με την οποία το σύστημα παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς αυξάνεται.

Προετοιμάζουν... το έδαφος



Ανέκδοτο καταντάει η μονότονη αναφορά της κυβέρνησης σε «τυπικές επαφές» και «τεχνικές» λεπτομέρειες, που τάχα συζητιούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες των παζαριών με την Τουρκία και με άλλες χώρες της περιοχής. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «τεχνικές» και «τυπικές» επαφές περιελάμβανε και ο ΝΑΤΟικός μηχανισμός που στήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη για την «αποκλιμάκωση» στην Ανατ. Μεσόγειο. Οπως όμως ξανάπε προχτές ο Στόλτενμπεργκ, ο μηχανισμός αυτός «άνοιξε το δρόμο των διερευνητικών», έπαιξε δηλαδή καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση προϋποθέσεων για να μπει σε νέες ράγες το τρένο των ευρωατλαντικών διευθετήσεων στην περιοχή, που τώρα ανεβάζει ξανά ταχύτητα. «Τεχνικά προβλήματα» βαφτίστηκαν και οι ανακοινώσεις της Αιγύπτου για οριοθέτηση θαλάσσιων οικοπέδων που «σβήνουν» το Καστελόριζο, για τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε την Αίγυπτο και ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει δυο φορές σε δέκα μέρες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Τέλος, «τυπικές» και «μη δεσμευτικές» είναι κατά την κυβέρνηση και οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Οπως όμως μαθαίνουμε, σε αυτές η τουρκική κυβέρνηση «ανοίγει» το σύνολο των ατζέντας της, το οποίο θα αποτελέσει και αντικείμενο της συνάντησης των δυο ΥΠΕΞ τον Απρίλη.

Δεν κρύβεται λοιπόν με τίποτα ότι πίσω από τα «τεχνικά θέματα» και τις «τυπικές διαδικασίες», το ιμπεριαλιστικό παζάρι είναι σε πλήρη εξέλιξη, «αλέθει» κυριαρχικά δικαιώματα, μαζεύει «μπαρούτι» στην πυριτιδαποθήκη των ανταγωνισμών, που πληρώνουν οι λαοί. Κι ας προσπαθούν με «σιγή ασυρμάτου» να θολώσουν τα νερά. Κι ας επαναλαμβάνουν τα παραμύθια περί «στριμωγμένης» Τουρκίας, που απλά «ελίσσεται» απέναντι σε ΗΠΑ και ΕΕ. Κι ας επικαλούνται τις «λυκοφιλίες» τους και τους «αντιτουρκικούς άξονες» στην περιοχή. Οσο βαθύτερα οδηγούν τη χώρα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όσο περισσότερο μεγαλώνει η αντιπαράθεση για τη μοιρασιά της πίτας μεταξύ συμμάχων και ανταγωνιστών, όσο η αστική τάξη διαπραγματεύεται το ρόλο της στην περιοχή, τόσο οι διευθετήσεις και τα παζάρια θα παρουσιάζονται ως «τεχνικά ζητήματα», προετοιμάζοντας το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς.

Σταθερό κριτήριο...

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Δεν είναι πρώτη φορά που ο λαός μας βρίσκεται θεατής ενός «θεάτρου του παραλόγου». Και δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αλλιώς το γεγονός ότι η κυβερνητική προπαγάνδα, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση για σταδιακή άρση των περιορισμών, αναποδογυρίζει τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε για να επιβάλει το lockdown. Και σε συνθήκες μάλιστα που τα κρούσματα χτυπάνε «κόκκινο».

Ποιος αλήθεια δεν θα ήθελε να αρθούν οι περιορισμοί - από όποια άποψη - και να αφήσουμε πίσω μας την περίοδο της τελευταίας χρονιάς;

Αυτό όμως που δεν πρέπει να χαθεί από την προσοχή είναι το κριτήριο με το οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία, είτε «κλείνει» είτε «ανοίγει». Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν επιτρέπει καμία επανάπαυση και καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Δεν είναι πρώτη φορά βεβαίως που η κυβερνητική προπαγάνδα φέρνει τα πάνω - κάτω προκειμένου να «τεκμηριώσει» την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης, επιτείνοντας συγχύσεις και μπερδέματα. Τα ίδια έκανε και τον περασμένο Μάη, τον Σεπτέμβρη, τον Νοέμβρη, τον Γενάρη κοκ.