Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Στην ΕΕ των πολέμων απαντάμε: Με πιο ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας!

 

 

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων απαντάμε: Με πιο ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας!», τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο κυκλοφόρησε σχετικό φυλλάδιο ενόψει των ευρωεκλογών. 

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Στις 9 Ιουνίου ψηφίζοντας ΚΚΕ καταδικάζουμε:

  • Τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

  • Την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που συμφωνούν στην όλο και πιο ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας σε δύο πολέμους: Στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή!

Στις 9 Ιουνίου δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί ο λαός μας δεν θέλει:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Η απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πέσει στο κενό!

 

 

Σε ανακοίνωσή του για τις συνδικαλιστικές διώξεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Πάτρας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη, με αποκλεισμό από την εαρινή εξεταστική περίοδο τεσσάρων φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου θα πέσει στο κενό! Αποτελεί μία πρωτοφανή, εκδικητική απόφαση.

Στο πρόσωπο των συγκεκριμένων φοιτητών η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους δίκαιους αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας της νέας γενιάς ενάντια στον κατάπτυστο νόμο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία για όλους!

Λιμάνια - φρούρια για τις ανάγκες των ΑμερικανοΝΑΤΟικών

 

ΤΑ «ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ολο το λιμενικό δίκτυο της χώρας στην υπηρεσία της διεκπεραίωσης όπλων, συστημάτων και πολεμοφοδίων προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία | Σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο όλες οι υποδομές που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φορτοεκφόρτωση

 

Η εταιρεία «Global Defense Logistics» (GDL Group), με έδρα την Κωνστάντζα της Ρουμανίας και αντιπρόσωπο (θυγατρική της «Gelasakis Group») στη Σούδα, κέρδισε το συμβόλαιο που έδιναν οι Αμερικανοί, ύψους άνω των 14 εκατ. δολαρίων, για «φορτοεκφορτωτικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες σε τερματικούς σταθμούς λιμένων» (Stevedoring and Related Terminal Services - S&RTS) σε όλα τα λιμάνια της Ελλάδας, με διάστημα εκτέλεσης του συμβολαίου από 16/6/2024 έως 15/12/2029.

Ο ανάδοχος θα εκτελεί όλες τις αναγκαίες εργασίες για προώθηση στρατιωτικών φορτίων των ΗΠΑ και πολεμοφοδίων προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Κι αυτό έχοντας λυμένα τα χέρια μέσα από διαδικασίες όπως ο περιλάλητος Στρατηγικός Διάλογος μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών (ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και συνεχίζεται πλέον επί ΝΔ) και οι δύο «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις (όπως συζητήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται επί ΝΔ), μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε προμαχώνα των Ευρωατλαντικών.

Οπως αποκάλυψε παλαιότερα ο «Ριζοσπάστης», οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν κατά τη φάση του διαγωνισμού ότι «οι υπηρεσίες S&RTS θα καλύπτουν όλο το φάσμα της διαχείρισης στρατιωτικού φορτίου των ΗΠΑ (π.χ. εμπορευματοκιβώτια, οχήματα, φορτηγά και αεροσκάφη περιστροφικών ή σταθερών πτερυγίων) που διεκπεραιώνονται μέσω των καθορισμένων λιμένων».

ΡΩΣΙΑ Ζαρώνουν κι άλλο οι μάσκες του «αντιφασισμού»...

 

 

Σοβαρές αντιδράσεις στους φοιτητικούς και γενικότερα εκπαιδευτικούς κύκλους της Ρωσίας έχει προκαλέσει η ίδρυση στη Μόσχα του λεγόμενου «Εκπαιδευτικού - επιστημονικού κέντρου "Ανώτατη Πολιτική Σχολή Ιβάν Ιλίν"». Η συγκεκριμένη «Ανώτατη Πολιτική Σχολή», που φέρει το όνομα του θεμελιωτή του ρωσικού φασισμού, Ιβάν Ιλίν, εμφανίστηκε στη ρωσική πρωτεύουσα, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ΑΕΙ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις όπου στα χρόνια του σοσιαλισμού λειτουργούσε Ανώτατη Κομματική Σχολή της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης.

Εκεί, λοιπόν, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κέντρο καλλιέργειας και διασποράς των φασιστικών απόψεων του Ρώσου φιλοσόφου Ιβάν Ιλίν, θαυμαστή του Μουσολίνι και του Χίτλερ. Μάλιστα τοποθέτησαν επικεφαλής της τον φιλόσοφο Α. Ντούγκιν, γνωστό στη χώρα μας μεταξύ άλλων για τις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.