Τρίτη 21 Μαΐου 2019

“Μόνο ο θάνατος ήταν χειρότερος από τη ζωή στην ΕΣΣΔ” – Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας αντικομμουνιστής Κούλογλου…



Η δικτατορία του προλεταριάτου σχεδιάστηκε από το Λένιν, πριν πραγματοποιηθεί από το Στάλιν, για να ποδηγετηθούν τα μη ρωσικά έθνη -που κατάλαβαν γρήγορα την απάτη- και για να πειθαρχηθεί ένας λαός που καλούνταν να ζήσει κάτω από τριτοκοσμικές, άθλιες συνθήκες. Η Σοβιετική Ένωση ήταν η τελευταία αυτοκρατορία…

Τώρα που εκδηλώνεται στο μέγιστο βαθμό ο αντικομμουνισμός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλό να βοηθήσουμε όσους πέφτουν από τα σύννεφα, και να θυμίσουμε τις πολιτικές καταβολές κάποιων στελεχών του. Όπως για παράδειγμα του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, που τον καιρό των ανατροπών ήταν ανταποκριτής στην υπό διάλυση Σοβιετική Ένωση, γράφοντας μάλιστα το βιβλίο “μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια Σοβιετική Ένωση”.
Το βιβλίο είναι εμποτισμένο από βαθύ αντικομμουνισμό. Και για όσους τυχόν πιστεύουν πως ο συγγραφέας περιορίζεται σε μια κριτική του “σταλινισμού”, που είναι λάθος να ταυτίζεται με τον αντικομμουνισμό γενικά, μπορούν να δουν παρακάτω τι έγραφε από τότε ο Κούλογλου για την Οχτωβριανή Επανάσταση, μελαγχολώντας ουσιαστικά που δε νίκησε ο Κερένσκι και η επανάσταση του Φλεβάρη, και θεωρώντας ουσιαστικά την εξουσία των μπολσεβίκων μια εκσυγχρονισμένη συνέχεια της τσαρικής Ρωσίας…
Κάτω από την εικόνα, διαβάζετε με δική σας ευθύνη. Ακολουθεί σκληρός αντικομμουνισμός…

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


«Συνταγματικές» οι περικοπές του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων

 

«Συνταγματικές» έκρινε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, ανατρέποντας προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Πέρσι, το ΣΤ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή του δώρου Χριστουγέννων, του δώρου Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Ωστόσο, η ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου κατά πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι είναι συνταγματικές αυτές οι περικοπές.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε «συνταγματικές» τις περικοπές των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, κ.λπ.

Το αντιλαϊκό πλαίσιο είναι εδώ!



Την αγανάκτηση χιλιάδων συνταξιούχων έχουν προκαλέσει οι κρατήσεις και η φορολόγηση ακόμα και αυτού του πενιχρού επιδόματος, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε προκλητικά ...«13η σύνταξη». Η άγρια φορολογία πάνω σε ποσά των 300 και 400 ευρώ του επιδόματος, αλλά και οι κρατήσεις 6% για τον κλάδο Υγείας, στο όνομα του ότι είναι σύνταξη και όχι επίδομα (!) δεν δείχνουν μόνο την κοροϊδία σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς, αλλά αποδεικνύουν και κάτι ακόμα, πιο σημαντικό: Οτι παρά την προπαγάνδα της κυβέρνησης, περί «τέλους των μνημονίων», το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία. Και ότι μέσα σ' αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο, που παραμένει ακλόνητο και επεκτείνεται με νέους νόμους στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ακόμα κι αυτά τα λίγα που δίνει η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των αγώνων και για να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, θα γίνονται ατμός. Να γιατί χρειάζονται συνολική εναντίωση στην αντιλαϊκή πολιτική και πάλη για την ανατροπή της. Να γιατί δεν πρέπει να πέσει ο λαός στην παγίδα του «μικρότερου κακού», που τον στέλνει από τον έναν δήμιο στον άλλον, όπως δείχνει και ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που είναι «κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση» οι δήμιοι των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ψήφος Αγώνα, Συνέπειας και Ελπίδας



Ψήφος Αρχών και όχι ψήφος στους ευκαιριακούς άρχοντες
Την Κυριακή θα βρεθούμε μπροστά στις κάλπες για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.
 
Πριν καν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, είδαμε να επιβεβαιώνεται το γνωμικό ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων διαλόγων, καταγγελιών, αλληλοκατηγοριών και προσωπικών αντεγκλήσεων χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς ντροπή, χωρίς ίχνος πραγματικής αυτοκριτικής.

Οι ηγεσίες και τα στελέχη των αστικών κομμάτων που εμπλέκονται στη διαδικασία των εκλογών και με αγωνία ζητάνε την ψήφο μας, δείχνουν πως ο μοναδικός τους στόχος είναι η κομματική και προσωπική επιβίωση και όχι το κοινό συμφέρον.

Η αποποίηση της οποιασδήποτε ευθύνης των κομμάτων τους για τη μέχρι σήμερα πορεία της χώρας και η μετακύλιση των όποιων ευθυνών σε άλλους, καθώς και η καθημερινή και συνεπής αγωνιώδης προσπάθεια υποβάθμισης, αλλοίωσης ή απόκρυψης των πραγματικών προβλημάτων της χώρας είναι η απόδειξη.

Να απορριφθούν!



«Λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Εχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου...». Η ωμή αυτή απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων για το κουτσουρεμένο επίδομα που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, φανερώνει σε τι επίπεδο κυνισμού και εκβιασμού φτάνει η λογική του «μικρότερου κακού» που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Το επιχείρημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου το εξής: «Τουλάχιστον εμείς κάτι δώσαμε, ενώ η ΝΔ δεν εγγυάται ούτε αυτά». Την ίδια ώρα, όμως, παραμένει άθικτο το αντιλαϊκό - αντεργατικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε με τους διαδοχικούς νόμους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλοι μαζί συνεχίζουν να ψηφίζουν μέτρα για τη θωράκιση και την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, λεηλατώντας τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ανάγκες.