Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα  77 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, αναφέρει:

«“Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι.

Δεν είναι κατά των σχέσεων ιδιοκτησίας, που προκαλούν τη βαρβαρότητα, παρά μονάχα κατά της βαρβαρότητας, υψώνουν τη φωνή εναντίον της, κι αυτό το κάνουν από χώρες όπου κυριαρχούν οι ίδιες σχέσεις ιδιοκτησίας, όπου όμως οι χασάπηδες πλένουν ακόμα τα χέρια τους προτού φέρουν το κρέας στο τραπέζι.”

Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Απαγορεύεται η σημαία της ΕΣΣΔ σε εκδηλώσεις για την αντιφασιστική νίκη!

 

 

Στην απαγόρευση της σημαίας της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών στις εκδηλώσεις της 8ης και της 9ης Μάη για την αντιφασιστική νίκη των λαών προχώρησαν οι αρχές του Βερολίνου, οι οποίες προσπάθησαν να παρεμποδίσουν και εκδηλώσεις σε Σοβιετικά Μνημεία που είναι διάσπαρτα στη γερμανική πρωτεύουσα, με πρόσχημα να μην υπάρξει «πρόκληση και σύγκρουση» από την «εμφάνιση συμβόλων και σημάτων που είναι κατάλληλα για να εξυμνήσουν τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας».

Ωστόσο, ο Κόκκινος Στρατός που κατατρόπωσε του Ναζί και η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο που υψώθηκε το Ράιχσταγκ δεν έχει καμία σχέση ούτε με την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν ούτε φυσικά με την κυβέρνηση Ζελάνσκι που υποστηρίζεται από Ουκρανούς νεοναζί. Το γεγονός αυτό είναι προφανώς γνωστό τόσο στις αρχές του Βερολίνου όσο και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας που με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία μαζί με της σημαίας της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσαν να απαγορεύσουν και τη σημαία της ΕΣΣΔ από τις εκδηλώσεις της αντιφασιστικής νίκης.

902gr

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Γραπτές εξετάσεις για τους μετανάστες - Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

 

 

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που είναι προϋπόθεση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με τη διαδικασία της πολιτογράφησης.

Στις εξετάσεις είχαν δηλώσει συμμετοχή 8.337 άτομα και διεξήχθησαν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Τρίπολη, Χαλκίδα και Καλαμάτα. Πρόκειται για εξετάσεις με το νέο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους μετανάστες. Σημειώνεται ότι στις πρώτες εξετάσεις που διοργανώθηκαν το Μάη του 2021, είχαν προσέλθει στις εξετάσεις μόνο 2.176 αλλοδαποί, ενώ τον προηγούμενο Νοέμβρη οι υποψήφιοι που έδωσαν τελικά εξετάσεις ήταν 5.637.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει στις περσινές εξετάσεις ειδικός επιστήμονας της ανεξάρτητης αρχής, διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, κάτι που επισημαίνουν και οι ίδιοι οι μετανάστες που συμμετέχουν στις εξετάσεις τις οποίες διεξάγει το υπουργείο Εσωτερικών. Ότι, δηλαδή, τα θέματα είναι δύσκολα και σε αυτά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι υποψήφιοι και ζητούσε, δε, να πραγματοποιηθούν αλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των 5.637 συμμετεχόντων, πέτυχαν οι 2.659 (47,17%) και απέτυχαν οι 2.978 (52,83%).