Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Στα συσσίτια τρέφονται 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι κυρίως συνταξιούχοι και παιδιά



Συνταξιούχοι, παιδιά και ανθρώπους που ζητούν άσυλο συναντά κανείς στα συσσίτια στη Γερμανία όπου τρώνε ή προμηθεύονται τρόφιμα 1,65 εκατομμύρια άτομα.

Τα στοιχεία δείχνουν πως καταγράφεται μάλιστα αύξηση των επισκεπτών κατά 10%, μέσα σε ένα χρόνο, στα δημόσια συσσίτια που λειτουργούν σε 1.000 δήμους σε όλη τη Γερμανία. Δημοσίευμα της DW που επικαλείται το σύλλογο «Συσσίτια Γερμανία» (Tafeln Deutschland) αναφέρει ότι οι επισκέπτες είναι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, παιδιά, φοιτητές και αιτούντες άσυλο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόχεν Μπριλ αναφέρει ότι είναι «πολύ δραματική» η κατάσταση στους ηλικιωμένους. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% και έφθασε στις 430.000. Τη μεγαλύτερη ομάδα στα συσσίτια, που λειτουργούν σε 947 γερμανικούς δήμους, αποτελούν όμως, με περίπου μισό εκατομμύριο, τα παιδιά. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι κατά 10%. «Φτωχά παιδιά δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας», τονίζει ο Γ. Μπριλ.

(Πηγή: DW)

902gr

Κοίτα ποιος μιλάει – “Σταλινική μαφία” βλέπουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ στο ΠΑΜΕ



Η συνδικαλιστική μαφία ως Αμαλία στα Παρά πέντε απειλεί σε στιλ “ε ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε”

Ενώ όλα είναι έτοιμα για την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, και αυξάνονται καθημερινά τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές ενώσεις που συμμετέχουν, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αισχρή, για μία ακόμα φορά στάση της, μην έχοντας κάνει καμία κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και σαμποτάροντας με κάθε μέσο τον επερχόμενο απεργιακό αγώνα, επιδίδεται στην παλιά της τέχνη κόσκινο, εκτοξεύοντας λάσπη κατά του ΠΑΜΕ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΣΟ


Αλληλεγγύη με το ΠΑΜΕ και τη γενική πανελλαδική απεργία των Ελλήνων εργαζομένων στις 24 Σεπτέμβρη




«Την αλληλεγγύη του με τους εργαζόμενους της Ελλάδας και το ΠΑΜΕ μπροστά στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη» εκφράζει το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα προχωρούν σε απεργία, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα, βάρβαρη επίθεση από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χτυπά άμεσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία.

Η Ελληνική κυβέρνηση, για να πετύχει μεγάλη ανάπτυξη και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, επιτίθεται στα εργατικά Συνδικάτα και στη λειτουργία τους, επιβάλλοντας ηλεκτρονικά μητρώα για όλους τους εργαζόμενους που είναι μέλη στο Συνδικάτο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες θα μπορούν να γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη Συνδικάτων.

Κάτεργα


Και στο βάθος «Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες»... Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις διατάξεις για τις κλαδικές συμβάσεις που περιλαμβάνει το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Τη διαπίστωση αυτή κάνει και ο αστικός Τύπος, καταγράφοντας τους μύχιους πόθους κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οπως γράφτηκε για παράδειγμα στη «Ναυτεμπορική», οι εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις «ανοίγουν το δρόμο και για τη δημιουργία Ειδικών Ζωνών Εργασίας σε περιοχές που έχουν υποστεί σημαντικές επιπτώσεις από την κρίση και τώρα θα επιχειρηθεί να προσελκύσουν κεφάλαια». Δηλαδή, οι εξαιρέσεις από τον κλαδικό μισθό και από στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι προϋπόθεση της όποιας ανάπτυξης! Απ' αυτήν τη σκοπιά, δεν προκαλεί εντύπωση η «απόλυτη ικανοποίηση» με την οποία ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών (ΣΒΕ) και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) χαιρετίζουν την «πρωτόγνωρη» ταχύτητα με την οποία η ΝΔ εκπληρώνει το αίτημά τους για τη δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου αποκλειστικά για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό στο στρατόπεδο Γκόνου, όπου θα ισχύουν κυρίως απαλλαγές από φόρους. Θυμίζουμε ότι η σχετική νομοθεσία διαμορφώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αναλαμβάνει να την «τρέξει» η ΝΔ. Το επόμενο βήμα σε αυτές τις «ζώνες» θα είναι η «απελευθέρωση» της εργοδοσίας ακόμα και από τις ελάχιστες υποχρεώσεις για τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα, διαμορφώνοντας συνθήκες κάτεργου για τους εργαζόμενους, στο όνομα πάντα της «προσέλκυσης επενδύσεων» και της ανάπτυξης...

Νέο «χοντρό» πακέτο «ζεστού» χρήματος και απίθανων προνομίων στους εφοπλιστές



Νέα απίθανα προνόμια και προκλητικές παροχές προς τους εφοπλιστές σε «ζεστό» χρήμα, που φτάνουν ακόμα και στην επιδότηση του κόστους των καυσίμων για τα πλοία τους, έρχεται να προσφέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, στέλνοντας βέβαια και αυτόν το λογαριασμό στο λαό. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χτες από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες, ο οποίος παράλληλα προανήγγειλε ότι «ψήνεται» χρηματοδότηση και για την ανανέωση του στόλου τους.

Πιο ειδικά, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να επιταχύνει την προώθηση των αξιώσεων που έχουν θέσει οι εφοπλιστές, πιάνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδείχθηκε και αυτή παραπάνω από... γενναιόδωρη. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις:

Δεν θα τους περάσει!


Από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 17/9/2019 
Από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 17/9/2019

Η πανεργατική πανελλαδική απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, για την επιτυχία της οποίας παλεύουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, είναι μια μάχη κρίσιμη.

Απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του, στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου!

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική, στην υπηρεσία της ανάπτυξης για τα κέρδη.