Κυριακή 21 Μαΐου 2017

«Αριστερά» του ΔΝΤ




«Αριστερά» του ΔΝΤ

 

 
 
    Μιλούν για «εξιτήριο» από τα Μνημόνια!
   
 Κι όμως:
  
  Ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο – αυτό που αποκαλούν «τεχνική συμφωνία» – με το οποίο παίρνουν νέα μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2022!
  
  Το είδος της λογικής που διατείνεται ότι «το Μνημόνιο τελειώνει το 2018», την ώρα που επιβάλλονται μνημονιακά μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2022, είναι μια «λογική» που συνταιριάζει απόλυτα με το είδος της «Αριστεράς» που εκπροσωπούν.

Σχέσεις όλο θέρμη


Γράφτηκε στον Τύπο, αλλά πέρασε κάπως στα ψιλά: Κλιμάκιο γερουσιαστών από τις ΗΠΑ επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν τα Βαλκάνια και η βάση της Σούδας. Οι Αμερικανοί εκθείασαν, από τη μια, το ρόλο της Ελλάδας ως «πόλου σταθερότητας» στην περιοχή και, από την άλλη, επανέλαβαν το αίτημα να επεκταθεί για περισσότερο από ένα έτος η σύμβαση παραχώρησης της Σούδας (ανανεώνεται κάθε χρόνο). Τις απαντήσεις που πήραν από τον Αλ. Τσίπρα και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης δεν τις ξέρουμε, αλλά μπορούμε εύκολα να τις φανταστούμε. Οπως φανταζόμαστε ότι τα ίδια πάνω - κάτω είπε και η Ντόρα Μπακογιάννη, που συνάντησε εκ μέρους της ΝΔ την αμερικανική αντιπροσωπεία σε δείπνο στην πρεσβεία, παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, ο οποίος οσονούπω θα περιοδεύσει σε επενδυτικά «φόρα» των ΗΠΑ, με τη συνοδεία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα. Οι «διάπυρες» σχέσεις της κυβέρνησης με τον αμερικανικό παράγοντα είναι ένα το κρατούμενο της όλης ιστορίας. Η επί της ουσίας συμφωνία της ΝΔ για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι το δεύτερο. Και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς από αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά, για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι το τρίτο και σοβαρότερο που πρέπει να κρατήσουν τα λαϊκά στρώματα και ανάλογα να αναλάβουν δράση.

Η συντρόφισσα Αλεξάνδρα Μπαλού δέχτηκε χτυπήματα από ένα ατελές δημιούργημα του Υψίστου, που δεν κατάφερε να εξελιχθεί σε άνθρωπο.

 
Ατελές δημιούργημα
 
 
1. Απλώς λειτούργησε τη φύση του ο ανήμερος Τζήμερος, που κατά παράξενο τρόπο είναι όμοια με του Κασιδιάρη. Ξέσπασαν και οι δύο την οργή τους πάνω σε μια γυναίκα. Η συντρόφισσα Αλεξάνδρα Μπαλού δέχτηκε χτυπήματα από ένα ατελές δημιούργημα του Υψίστου, που δεν κατάφερε να εξελιχθεί σε άνθρωπο. Πρόκειται για έναν καλοαναθρεμμένο ψεύτη, που όχι μόνο δεν ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του, αλλά προσπάθησε να παρουσιαστεί ως θύμα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αρκεί μια ματιά στο δελτίο ειδήσεων για να καταλάβουμε πως ο στόχος είναι η γυναίκα: η Λιάνα, η Αλεξάνδρα και όλες εκείνες οι ανώνυμες που υφίστανται την ανδρική βία. Αυτό είναι λίαν ανησυχητικό. Ολοι οι φασίστες είναι μισογύνηδες και οφείλουμε να αναχαιτίσουμε αυτή την άγρια ορδή κατά των γυναικών.