Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι διαδήλωσαν για την επιβίωσή τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «AGROTICA»


 
 

«Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη, παίρνουμε την υπόθεση της επιβίωσης στα χέρια μας». Με αυτό το σύνθημα διαδήλωσαν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, στη Θεσσαλονίκη, στην «Agrotica».

Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από διάφορες περιοχές της χώρας, από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Στερεά και Πελοπόννησο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και διαδήλωσαν για την επιβίωσή τους.

Μέσα από τα πανό και τα συνθήματά τους πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για φθηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, για μείωση του κόστους παραγωγής, για κατώτερες εγγυημένες τιμές και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω του εμπάργκο, αλλά και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται στο 100% για τις καταστροφές στην παραγωγή τους. 

Πρόβαλαν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοί τους που αρχίζουν και κόβουν δένδρα, που εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες, δεν μπορούν να καλύψουν τα καλλιεργητικά έξοδα, ξεκληρίζονται.Και έδειξαν τον ένοχο στην ΚΑΠ της ΕΕ, στην πολιτική στήριξης των μονοπωλίων.

Στο πλευρό του τους βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι και φοιτητές, ευρύτερα λαϊκά στρώματα, με τα πανό, συγκροτημένα.