Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Στις λεπτομέρειες


ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρυφτούν αλλά η ...χαρά δεν τους αφήνει. Γι' αυτό τις τελευταίες μέρες βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο «blame game» για το ποιος «δυναμιτίζει» τη συναίνεση, με αφορμή τη μη υπουργοποίηση Αποστολάκη. Η μεν ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκαλύφθηκαν οι υποκριτικές εκκλήσεις για συναίνεση, ειδικά στο «εθνικό ζήτημα» της Πολιτικής Προστασίας. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ότι αυτός επιδιώκει ουσιαστική συναίνεση και όχι πυροτεχνήματα, πετώντας το μπαλάκι στη ΝΔ για τους χειρισμούς της. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Τζανακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό. Αφού πρώτα «κοκόρισε» ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον κ. Μητσοτάκη», επειδή «υλοποιεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη, ταξική και ακροδεξιά πολιτική», στη συνέχεια άρχισε να απαριθμεί και να αναλύει τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει συναίνεση με τη ΝΔ! Οπως είπε, στην περίπτωση Αποστολάκη, η κυβέρνηση δεν επιδίωξε καμιά «πολιτική, στρατηγική, επιχειρησιακή συνεννόηση» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το κόμμα του «ήθελε συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις, και κυρίως συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και επί του προσώπου», αφού θα είχαν ικανοποιηθεί «άλλες πολιτικές, στρατηγικές και επιχειρησιακές προϋποθέσεις (...) Και τούτο προϋποθέτει συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών». Με άλλα λόγια, στις «λεπτομέρειες» κρίθηκε η μη υπουργοποίηση του Αποστολάκη, ως επιστέγασμα της συναντίληψης των δύο κομμάτων για την Πολιτική Προστασία και όχι μόνο. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού η στρατηγική τους σύμπλευση για την ανάκαμψη του κεφαλαίου είναι το πραγματικό έδαφος όπου «ωριμάζει» ακόμα και ο διορισμός υπουργών «κοινής αποδοχής», όπως είχε ζητήσει και στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας...

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Θόδωρο Ιγνατιάδη (ΦΩΤΟ)

 

 

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Θόδωρο Ιγνατιάδη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή, την Παρασκευή, σε ηλικία 57 χρόνων.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, υπό τους ήχους της Διεθνούς και φωνάζοντας Αθάνατος, τον αποχαιρέτησαν οι σύντροφοί του, στα κοιμητήρια του οικισμού της Θέρμης, στη γενέτηρά γη. Στο φέρετρο απόθεσαν τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου». 

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία πολλών συντρόφων και συναγωνιστών από όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ανθρώπων που στο πρόσωπό του αναγνώριζαν έναν άξιο και συνεπή πολιτικό - ιδεολογικό αντίπαλο.

Tweets γραμμένα από το ίδιο χέρι...

 


Σε ένα ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, σε κοινή γραμμή χυδαίας αντι-ΚΚΕ προπαγάνδας επιδόθηκαν γνωστά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και της “αναρχίας”, με αφορμή το δρώμενο με την κούκλα Αμάλ στο κέντρο της Αθήνας και το χτύπημα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης από τα ΜΑΤ. Κι όμως, ακόμα κι εκεί βρήκαν ευκαιρία να στάξουν αντικομμουνισμό, με τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ να "βαράνε τα νταούλια" και εκείνα του Ρουβίκωνα να χορεύουν στο ρυθμό και να αναπαράγουν τη γραμμή περί "Κνίτη" υπουργού Προστασίας του Πολίτη που δέρνει διαδηλωτές, επειδή ο νυν υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος πέρασε πριν 30 χρόνια από την ΚΝΕ και ξεβράστηκε.