Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Flyover: ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει τις ευθύνες της περιφερειακής αρχής της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία

 

 

Εκδήλωση ξεπλύματος ευθυνών διοργανώνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, για τις εργασίες και τη μεγάλη ταλαιπωρία του flyover στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα οργανώνει εκδήλωση που ανάμεσα στους ομιλητές είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του είχαν δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη του έργου, εγκρίνοντας την περιβαλλοντική μελέτη, στην μητροπολιτική επιτροπή της Περιφέρειας. Τώρα φυσικά, ύστερα από τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, αλλά και την καθημερινή ταλαιπωρία των Θεσσαλονικιών ψάχνει τρόπους να ξεχαστούν οι ευθύνες του και να παρουσιαστεί ως πολέμιος του έργου.

Είναι θεωρίες συνωμοσίας οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου για τη χειραγώγηση των εργαζομένων; Μέρος 1ο

 

Σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα υπάρχει ένας αγώνας δρόμου με χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων, για την κατανόηση του εγκεφάλου και με στόχο την επίδραση στη λειτουργία του με βάση τις επιδιώξεις του κεφαλαίου
Σε ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα υπάρχει ένας αγώνας δρόμου με χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων, για την κατανόηση του εγκεφάλου και με στόχο την επίδραση στη λειτουργία του με βάση τις επιδιώξεις του κεφαλαίου
Με αφορμή τις θέσεις της ΚΕ ξεδιπλώθηκε μια ακατάσχετη λασπολογία του αντίπαλου.

Στο επίκεντρο της επίθεσης βρέθηκαν οι θέσεις του Κόμματος για την πλήρη ένταξη και διασύνδεση του ίδιου του ανθρώπινου σώματος στο σύστημα των σύγχρονων «έξυπνων μηχανών» και του μετασχηματισμού του ανθρώπινου σώματος με βάση τις νέες ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που αναδείχθηκαν ως το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση της απόλυτης υπαγωγής της εργασίας στο κεφάλαιο. Η θέση αυτή, που συμπυκνώνεται στο παρακάτω απόσπασμα της Απόφασης της ΚΕ: «Στις μέρες μας, τα επιστημονικά επιτεύγματα, η δυνατότητα παρέμβασης στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο, στο DNA, φέρνουν στο κοινωνικό - πολιτικό επίπεδο νέα βιοηθικά διλήμματα. Οπως συμβαίνει με κάθε νέα επιστημονική γνώση, και τα αντίστοιχα τεχνολογικά επιτεύγματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταχύτατη άνοδο της κοινωνικής ευημερίας ή για την ανάσχεση ή και την καταστροφή της» έγινε, όχι τυχαία, αντικείμενο μιας προσπάθειας χλεύης από μεριάς του αντίπαλου, αφού πρόκειται για τον βαθύτερο, μύχιο σχεδιασμό των μονοπωλίων. Μεγάλο μέρος δημοσιευμάτων θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν στο «αυτά τα λένε κάτι ψεκασμένοι, ομοφοβικοί που συμπλέουν με την άκρα δεξιά».

Θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε ορισμένα γεγονότα που, τουλάχιστον σε όσους θέλουν να ακούσουν, αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται για θεωρίες επιστημονικής φαντασίας.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑΞΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ Τα σύγχρονα ιερά «τοτέμ» και «ταμπού» στον 21ο αιώνα

 

Για τη στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο της ΝΔ περί «ισότητας στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις»

 

Τις τελευταίες δεκαετίες στο όνομα της «ισότητας» βλέπουμε να αφαιρούνται ιστορικές κατακτήσεις, π.χ. σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο υπάρχει η τάση εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών
Τις τελευταίες δεκαετίες στο όνομα της «ισότητας» βλέπουμε να αφαιρούνται ιστορικές κατακτήσεις, π.χ. σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο υπάρχει η τάση εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών
Τις τελευταίες βδομάδες έκανε την εμφάνισή του ένα ολόκληρο «πλέγμα» διαφορετικών «φωνών», αλλά ικανών στο να συγκλίνουν στο ίδιο «ρεφρέν»: «Το ΚΚΕ είναι κόμμα οπισθοδρομικό κι όχι προοδευτικό». Βεβαίως, όπως λέμε, «συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια». Γιατί το λέμε αυτό. Να γιατί:
  • Κάποιοι αποκαλούν το ΚΚΕ «παλαιολιθικό» γιατί το Κόμμα μας είναι «κολλημένο» με τη δημόσια δωρεάν Παιδεία κι αντίθετο με τον δήθεν «εκσυγχρονισμό» που φέρνει η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, δηλαδή αντίθετο με μια αντιδραστική μεταρρύθμιση, που έρχεται για να «ματώσει» οικονομικά ακόμη περισσότερο τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό.
  • Κάποιοι άλλοι «τσοντάρουν» στο παραπάνω την αντίθεση του ΚΚΕ στην επιστολική ψήφο, μιας και στο μυαλό τους τη θεωρούν αποθέωση των δυνατοτήτων της «νέας τεχνολογίας», αλλά επιμένουν να αγνοούν πως στην πράξη η εμπειρία πολλών χωρών δείχνει τους κινδύνους παραπέρα νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος.
  • Αλλοι πάλι, γιατί το ΚΚΕ είναι σταθερά με το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να έχει τη δική του πατρίδα και δεν βλέπει, όπως μας λένε, πως δήθεν «στις σύγχρονες συνθήκες τα εθνικά συμφέροντά μας» επιβάλλουν να είμαστε με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
  • Αλλοι γιατί το ΚΚΕ είναι ενάντια στη «ναρκω-κουλτούρα», μιας και τους φαίνεται «πρόοδος» η αναγνώριση του «ατομικού δικαιώματος» της αυτοκαταστροφής και εξάρτησης, ενώ το ΚΚΕ παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για «ζωή ολόκληρη κι όχι με δόσεις», κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον σχεδιασμό της αποβλάκωσης της νεολαίας.
  • Αλλοι το γενικεύουν ακόμη περισσότερο και εστιάζουν στην αντίθεση του ΚΚΕ σε ΕΕ - ΝΑΤΟ και στην εκτίμησή μας πως αυτές οι ιμπεριαλιστικές οργανώσεις δεν παίρνουν από «φτιασίδια» και είναι - όπως και το ίδιο το άδικο καπιταλιστικό σύστημα - πηγή ατέλειωτων προβλημάτων για την εργατική τάξη, την αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τη νεολαία, και η θέση τους είναι στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας. «Μα χρόνια τώρα ανήκουμε στη Δύση, ο καπιταλισμός δεν έχει εναλλακτική, μόνο καλυτερεύει, εκσυγχρονίζεται κι όλη η σύγχρονη αριστερά στην Ευρώπη το έχει παραδεχτεί, μονάχα εσείς αργείτε να προσαρμοστείτε», μας λένε.
  • Τέλος, σε όλα τα παραπάνω κάποιοι επιδιώκουν να κολλήσουν τη συγκεκριμένη αναχρονιστική «ταμπέλα» στο ΚΚΕ ορμώμενοι από την αρνητική τοποθέτηση του Κόμματός μας στο ζήτημα του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αποσιωπώντας πως αυτός πάει «πακέτο» με το ζήτημα της τεκνοθεσίας, κρύβοντας διάφορες διαστάσεις του ζητήματος και κυρίως τα επιχειρηματικά (και όχι μόνο) συμφέροντα που τον προωθούν.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 10 - 11 Φλεβάρη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 10 - 11 Φλεβάρη του 2024: 

 

  • Αγωνιστικός αναβρασμός σε εργαζόμενους - αγρότες - νεολαία. Αντιπολίτευση υπάρχει και δυναμώνει! Γίνεται στους δρόμους, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή!
  • Πανελλαδικός πανεργατικός ξεσηκωμός: 28 Φλεβάρη απεργία! Για ΣΣΕ με αυξήσεις, μέτρα για την ακρίβεια.
  • STOP στην ελληνική εμπλοκή: Ξεσηκωμός! Καμία φρεγάτα να μη λύσει κάβους για Ερυθρά!
  • Αποκαλυπτικά στοιχεία: Μισθοί στον πάτο για να θωρακίζονται τα κέρδη των ομίλων.
  • Για τις ανάγκες του λαού: Το Σάββατο 10/2 η μεγάλη κινητοποίηση στην Πάτρα.