Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Σχέδια ξεριζωμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα με ελληνική εμπλοκή!

 

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
 

Την ύπαρξη ισραηλινού σχεδίου για βίαιο εκτοπισμό των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας στην αιγυπτιακή Xερσόνησο του Σινά και σε μια σειρά άλλες χώρες, μεταξύ τους και στην Ελλάδα, ήρθε να επιβεβαιώσει η δημοσιοποίηση ολόκληρου του σχετικού εγγράφου του ισραηλινού υπουργείου Πληροφοριών στην ισραηλινή ιστοσελίδα «Mekomit».

Υπενθυμίζεται ότι η ύπαρξη του σχετικού εγγράφου και οι βασικοί άξονές του αρχικά είχαν διαρρεύσει την προηγούμενη βδομάδα στην ισραηλινή εφημερίδα «Calcalist» (βλ. και «Ριζοσπάστη» 26/10/2023).

Λίγες μέρες μετά η ιστοσελίδα «Mekomit» δημοσίευσε ολόκληρο το έγγραφο του ισραηλινού υπουργείου, το οποίο έχει ημερομηνία 13/10/2023, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε αναδημοσίευση και η ιστοσελίδα «WikiLeaks».

Σε αυτό το κείμενο 10 σελίδων αναφέρονται τρία εναλλακτικά σενάρια του ισραηλινού υπουργείου Πληροφοριών για την «επόμενη μέρα» από την ολοκλήρωση της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Ως προτιμώμενο για το Ισραήλ σχέδιο προκρίνεται από το έγγραφο ο βίαιος εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στη Χερσόνησο του Σινά.

Περιγράφονται μια σειρά από στάδια για την επίτευξη του ξεριζωμού των Παλαιστινίων, τα πρώτα από τα οποία φαίνεται ότι βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή.