Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ


«Ακύρωση τώρα της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις»

 


Σε «συναγερμό» για τη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που έρχεται τη στιγμή που πυκνώνουν οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσουν η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ τονίζει:

«Όταν βάζουν φωτιά στο σπίτι ή στη γειτονιά σου, το σίγουρο είναι πως ούτε στηρίζεις ούτε “βγάζεις λάδι” τους εμπρηστές! Αντιθέτως, παλεύεις να σβήσεις τη φωτιά και να προστατέψεις τη ζωή σου. Όταν αυτή η φωτιά “τυλίγει” τη χώρα σου, τότε το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σημάνεις ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας, το “φιτίλι” που καίει επικίνδυνα στη γειτονιά μας επιβάλλουν να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Ιδιαίτερα, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την “εμπρηστική” πολιτική που ακολουθούν, “φουντώνουν” κι άλλο τη φωτιά!

Δίκη ΧΑ: “Όλοι αρνούνται ότι υπήρχαν μέλη. Ξέρετε ποια οργάνωση κρύβει τα μέλη της; Μόνο η Μαφία…”



Οι μόνοι που παραδέχονται ότι υπήρξαν κάποτε μέλη της χρυσής αυγής, είναι αυτοί που αποχώρησαν από αυτήν, όπως ο Μίχος. Για τους υπόλοιπους επικρατεί ο νόμος της “ομερτά”, που παραπέμπει ευθέως στη Μαφία…

Στη σημερινή αγόρευσή του Θ. Καμπαγιάννη, συνηγόρου των Αιγύπτιων αλιεργατών, στη δίκη της χρυσής αυγής, αναδείχτηκε ένα κομβικό σημείο για τον μαφιόζικο χαρακτήρα της νεοναζιστικής συμμορίας. Όλα τα μέλη της αρνούνται ότι είχαν αυτήν την ιδιότητα. Ακόμα και τα μεγάλα κεφάλια, βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη, προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν από την ουσία με ευφάνταστο τρόπο. Άλλοι λένε πως δεν υπήρχε αυστηρά θεσμοθετημένη η έννοια του μέλους και άλλοι πως οι ίδιοι ορίστηκαν μέλη της ΚΕ, δηλαδή της ηγεσίας, χωρίς να έχουν εγγραφεί ως μέλη της οργάνωσης! Και οι μόνοι που παραδέχονται ότι υπήρξαν μέλη, είναι αυτοί που έχουν αποχωρήσει για κάποιο λόγο από το μόρφωμα και διαχωρίζουν τις ευθύνες τους. Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο νόμος της “ομερτά” που παραπέμπει ευθέως στη Μαφία…

Η λίστα και τα στοιχεία με τις δηλώσεις που παρέθεσε ο Θ. Καμπαγιάννης είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Μπράβος παντός καιρού


“Σκοντάψαμε σε γνωστές φυσιογνωμίες” έλεγε η Τζένη Καρέζη στο “Δεσποινίς Διευθυντής” και η ατάκα μας ήρθε στο μυαλό όταν είδαμε φωτογραφία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όπου συνοδεύεται από έναν “παλιό γνωστό”.

Πρόκειται για τον μπράβο που όλοι θαυμάσαμε τα ανδραγαθήματά του όταν επιτέθηκε για λογαριασμό της εργοδοσίας στους εργαζόμενους της αλυσίδας Market In στα Γιάννενα, που απολύθηκαν άδικα και ζητούσαν την επαναπρόσληψή τους.


Εκεί βέβαια οι εργαζόμενοι είχαν δώσει την αρμόζουσα απάντηση στον ίδιο και τα υπόλοιπα δίποδα της αγέλης του. Λίγο μετά το περιστατικό μάλιστα, μάθαμε ότι ο εν λόγω κύριος είναι η τουλάχιστον ήταν, υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει θεαθεί τόσο δίπλα στον εφοπλιστή, όσο και σε παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Η κυβέρνηση θωρακίζει τον νόμο Κατρούγκαλου, για να γίνει το νέο αντιασφαλιστικό εργαλείο για τα επόμενα 50 χρόνια 


Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, αλλά τον θωρακίζει προκειμένου να γίνει το νέο αντιασφαλιστικό εργαλείο για τα επόμενα 50 χρόνια, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης, στην εκπομπή του web radio 902.gr «Κλικ στην Ενημέρωση», για το επικείμενο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Ο Δ. Κουμπούρης κάλεσε σε ξεσηκωμό, προκειμένου να πάρουν απάντηση η κοροϊδία και τα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, που αξιοποιούν το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα την επίθεση σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 

Παγίδα


Φωτό από A.P από την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ 
Φωτό από A.P από την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν - Σάρατζ
Πηγή: Associated Press

Εκείνοι που μέχρι πριν από λίγες μέρες παρουσίαζαν ως επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τη «διπλωματική απομόνωση» της Τουρκίας και την ενεργοποίηση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα για το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών, είναι οι ίδιοι που σήμερα, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη, κλαψουρίζουν επειδή η Τουρκία αναγνωρίζεται ως βασικός «παίκτης» και της αποδίδεται κεντρικός ρόλος στα παζάρια με επίκεντρο τη Λιβύη.

Είναι και αυτή μια απόδειξη της παγίδας που στήνουν στο λαό η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, σπέρνοντας τον εφησυχασμό ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελούν «ασπίδα» τάχα για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, όπως γίνεται τώρα με τη Συμφωνία για τις βάσεις, βάζει εμπόδια στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.

Καλοδεχούμενη


Οι Αμερικανοί «έχουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, υπάρχει μεγάλο υποβρύχιο στη Σούδα (...) Κατά συνέπεια, έχουν ένα ρόλο να παίξουν. Στον βαθμό που το θέλουν και το καταλαβαίνουν και στο βαθμό που τους εξηγήθηκε και από τον πρωθυπουργό (...) κάθε δική τους παρουσία είναι καλοδεχούμενη στο πλαίσιο που έχουμε συζητήσει», είπε σε συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας. Τα ίδια είχε πει και σε προηγούμενη συνέντευξη, πριν τα Χριστούγεννα: «Υπάρχει συγκεκριμένο μεγάλο αμερικανικό υποβρύχιο το οποίο συνήθως ναυλογεί στη Σούδα και το οποίο κινείται στην ευρύτερη περιοχή (...) Βεβαίως, κάθε παρουσία η οποία συντείνει στη δημιουργία σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, είναι απολύτως καλοδεχούμενη από την ελληνική πλευρά». Ο Ελληνας ΥΠΕΞ αναφέρεται στο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Florida» (SSGN 728), στο οποίο είχε επιβιβαστεί ο Αμερικανός πρέσβης κατά την επίσκεψή του στη βάση της Σούδας στις 9/12. Κατά διαβολική «σύμπτωση», στις 19 Μάρτη 2011, συμμετέχοντας με βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις στην επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας», το «USS Florida» εκτόξευσε 93 πυραύλους «Τόμαχοκ» κατά στόχων στη Βεγγάζη της Λιβύης! Εχει δηλαδή μεγάλο ιστορικό στη «δημιουργία σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», όπως άλλωστε και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές μονάδες.

Νόμος Κατρούγκαλου διά χειρός Βρούτση...




Καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, δηλαδή για τις κύριες συντάξεις και τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, ενισχύεται η παραπληροφόρηση συνταξιούχων και ασφαλισμένων για το πραγματικό περιεχόμενο των νέων ρυθμίσεων. Πυρήνας της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι ο ισχυρισμός ότι «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις»! Πρόκειται για ψέμα ολκής, που μόνο στόχο έχει να παγιδεύσει τους συνταξιούχους, να δημιουργήσει κλίμα ψευδαισθήσεων και αναμονής ότι μετά από τόσα χρόνια περικοπών και ανατροπών στις συντάξεις και γενικά στη δημόσια Ασφάλιση, κάτι καλύτερο έχουν τάχα να περιμένουν...

Για να στηρίξουν αυτό το ψέμα, με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους Βρούτσης και Μηταράκης επικαλούνται την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στον υπολογισμό της κύριας σύνταξης για ασφαλισμένους πάνω από 30 χρόνια και τη δήθεν «αποκατάσταση των αδικιών» του νόμου Κατρούγκαλου, την κατάργηση των περικοπών στις επικουρικές στις περιπτώσεις συνταξιούχων που το άθροισμα κύριας και επικουρικής ήταν πάνω από 1.300 ευρώ - σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ (Οκτώβρης 2019) - μαζί και την επιστροφή των αναδρομικών από τον ίδιο μήνα, όπως και τη δημιουργία «μόνιμου μηχανισμού στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων». Τα παραπάνω συμπληρώνει η αναμενόμενη ρύθμιση για τις συντάξεις των συνταξιούχων που εργάζονται, η οποία θα προβλέπει τη μείωση του «πέναλτι», που σήμερα με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου ανέρχεται στο 60% της αποδιδόμενης σύνταξης.