Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση: Της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκαστρου για την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο.



Η επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, κρυφοί και φανεροί ρόλοι.




Οι ευθύνες για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, βαρύνουν τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν.
             Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δεν προέβη σε σχετικό αποχαρακτηρισμό της περιοχής, ενώ είχε όλο το χρόνο και τη νομική δυνατότητα να το πράξει. Η δική μας δημοτική αρχή, δεν τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον και από τους δύο, δεν έγινε αντιληπτή η ανάρτηση στο διαδίκτυο της έγκρισης της αποκεντρωμένης διοίκησης για το λατομικό χώρο, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα της δικαστικής προσφυγής.  
            Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι και φορείς, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής "αντιπολίτευσης" καθώς και δύο από τους πολλούς υποψήφιους δημάρχους της τελευταίας. Ο εκπρόσωπος δε του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, προσπάθησε, να χρονοτριβήσει ώστε να καθυστερήσει  η παρουσίαση των θέσεων του Κ.Κ.Ε από τον βουλευτή Σάκη Βαρδαλή.

Μαι Λαι: «Σκοτώστε ότι αναπνέει»




Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Οι παρακάτω διάλογοι ο ένας στα πλαίσια της ερευνητικής επιτροπής του Κογκρέσου για την αποτρόπαια σφαγή 500 τουλάχιστον παιδιών, γυναικών και γερόντων στο Μαι Λαι στις 16 Μαρτίου 1968 και ο άλλος στο στρατιωτικό δικαστήριο είναι χαρακτηριστικοί για την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ και τις ευθύνες των εκτελεστικών οργάνων!

1.

Ερώτηση μέλους την επιτροπής προς τον στρατιώτη Σαλβατόρε Λα Μαρτίνα που πήρε μέρος στην σφαγή: Ακολούθησες τις διαταγές στρατιώτη;
Σαλβατόρε Λα Μαρτίνα: Μάλιστα κύριε.

Επιτροπή: Ποιες ήταν οι διαταγές;

Σαλβατόρε Λα Μαρτίνα: Σκοτώστε ότι αναπνέει

2.
Ερώτηση μέλους του στρατιωτικού δικαστηρίου προς τον επικεφαλής των δυνάμεων του μακελειού, Γουίλιαμ Κάλει: Ήταν δική σας η πρωτοβουλία υπολοχαγέ Κάλει ;

Υπολοχαγός Γουίλιαμ Κάλει: ακολούθησα τις διαταγές του λοχαγού Έρνεστ Μεντίνα.

Έρνεστ Μεντίνα: Ποτέ δεν έδωσα διαταγές για φόνους αμάχων

Ερώτηση του Δικαστηρίου: Είσασταν ποτέ εμπλεκόμενος σε φόνο αμάχου;

Έρνεστ Μεντίνα: Μόνο μία φορά. Πυροβόλησα και σκότωσα από κοντά μια νεαρή Βιετναμέζα επειδή νόμιζα πως κρατούσε χειροβομβίδα στο χέρι της. Τελικά ήταν λάθος.

Ο πραγματικός εχθρός


Τον περασμένο Αύγουστο, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκε την Ανω Βαυαρία και μίλησε σε συγκέντρωση του νεοφασιστικού κόμματος «Ο τρίτος δρόμος» για τις θέσεις τους και τη γενικότερη Ιστορία της Ελλάδας. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο των συνεργασιών των Γερμανών φασιστών με ομοϊδεάτες τους ανά την Ευρώπη, ιδιαιτέρως ενόψει ευρωεκλογών, στις οποίες πάνε με το σύνθημα της «ιδέας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας». Εκεί, η αντιπροσωπεία της ΧΑ είπε ανάμεσα σε άλλα: «Σε αντίθεση με το πώς παρουσιάζεται σήμερα η ιστορία, οι Ελληνες δεν ήταν καθόλου εχθρικοί απέναντι στους Γερμανούς κατά την εποχή του Τρίτου Ράιχ. Ηδη εκείνη την εποχή υπήρχαν ομάδες που αγωνίζονταν μαζί με τη Γερμανία ενάντια στον μπολσεβικισμό. Υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, υπήρχε μια μονάδα με το όνομα "Τάγμα Ασφαλείας" που πολέμησε τους Κομμουνιστές (...) Από το 1967 έως το 1974 υπήρξε μια αντικομμουνιστική κυβέρνηση, η οποία επίσης προώθησε την απελευθέρωση της Κύπρου από την οθωμανική κατοχή. Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση απέτυχε και ο πρόεδρός της, Γεώργιος Παπαδόπουλος, φυλακίστηκε. Στη φυλακή συναντήθηκε με τον νεαρό Νικόλαο Μιχαλολιάκο» (η πλήρης ανταπόκριση υπάρχει στο σύνδεσμο: https://der-dritte-weg.info/2018/08/goldene-morgenroete-in-oberbayern-vorgestellt/). Τι αποκαλύπτεται; Αφενός ότι οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής είναι καραμπινάτοι ναζιστές και υμνούν τους συνεργάτες των ναζί στην Κατοχή... Αφετέρου, ότι ο πραγματικός και ο μοναδικός εχθρός που αναγνωρίζουν είναι οι κομμουνιστές, γιατί αποτελούν τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλο στο ναζισμό - φασισμό. «Τροφή» για σκέψη και κριτήριο και για τις εκλογές που έρχονται.

Ο πραγματικός εχθρός


Τον περασμένο Αύγουστο, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής επισκέφτηκε την Ανω Βαυαρία και μίλησε σε συγκέντρωση του νεοφασιστικού κόμματος «Ο τρίτος δρόμος» για τις θέσεις τους και τη γενικότερη Ιστορία της Ελλάδας. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο των συνεργασιών των Γερμανών φασιστών με ομοϊδεάτες τους ανά την Ευρώπη, ιδιαιτέρως ενόψει ευρωεκλογών, στις οποίες πάνε με το σύνθημα της «ιδέας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας». Εκεί, η αντιπροσωπεία της ΧΑ είπε ανάμεσα σε άλλα: «Σε αντίθεση με το πώς παρουσιάζεται σήμερα η ιστορία, οι Ελληνες δεν ήταν καθόλου εχθρικοί απέναντι στους Γερμανούς κατά την εποχή του Τρίτου Ράιχ. Ηδη εκείνη την εποχή υπήρχαν ομάδες που αγωνίζονταν μαζί με τη Γερμανία ενάντια στον μπολσεβικισμό. Υπό τον πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, υπήρχε μια μονάδα με το όνομα “Τάγμα Ασφαλείας” που πολέμησε τους Κομμουνιστές (…) Από το 1967 έως το 1974 υπήρξε μια αντικομμουνιστική κυβέρνηση, η οποία επίσης προώθησε την απελευθέρωση της Κύπρου από την οθωμανική κατοχή. Ωστόσο, αυτή η κυβέρνηση απέτυχε και ο πρόεδρός της, Γεώργιος Παπαδόπουλος, φυλακίστηκε. Στη φυλακή συναντήθηκε με τον νεαρό Νικόλαο Μιχαλολιάκο» (η πλήρης ανταπόκριση υπάρχει στο σύνδεσμο: https://der-dritte-weg.info/2018/08/goldene-morgenroete-in-oberbayern-vorgestellt/).

Τι αποκαλύπτεται;

Αφενός ότι οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής είναι καραμπινάτοι ναζιστές και υμνούν τους συνεργάτες των ναζί στην Κατοχή… Αφετέρου, ότι ο πραγματικός και ο μοναδικός εχθρός που αναγνωρίζουν είναι οι κομμουνιστές, γιατί αποτελούν τον μοναδικό πραγματικό αντίπαλο στο ναζισμό – φασισμό.
«Τροφή» για σκέψη και κριτήριο και για τις εκλογές που έρχονται.

Απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία δίνουν εργαζόμενοι στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)


Από την κινητοποίηση 
Από την κινητοποίηση

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η δυναμική κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στην Καλαμάτα έξω από το ξενοδοχείο «Elite» που έχει προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Εργαζόμενοι από διάφορες περιοχές της χώρας συνεχίζουν και καταφθάνουν στο χώρο της συγκέντρωσης, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στις πρακτικές συνδικαλιστικής μαφίας, με τις οποίες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ επιχειρεί να επιβάλει ένα συνέδριο-παρωδία.

Στα κάλπικα διλήμματα μία η απάντηση: Ισχυρό ΚΚΕ!


Από το ξέπλυμα της ακροδεξιάς στις «προοδευτικές συμμαχίες»
Copyright 2017 The Associated
Από το ξέπλυμα της ακροδεξιάς στις «προοδευτικές συμμαχίες»
Αντιμέτωπος με το γνώριμο σκηνικό των «αξιολογήσεων», των «προαπαιτούμενων μέτρων», των «εκκρεμοτήτων» και των δόσεων είναι πάλι ο λαός μας, μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ την περασμένη Δευτέρα. Μια κατάσταση με την οποία μπούχτισε από εκβιασμούς και αυταπάτες τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια και που συνεχίζεται στη «μεταμνημονιακή εποχή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
 Ενα σκηνικό για το οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, είτε του «προοδευτικού πόλου» που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε των «τολμηρών μεταρρυθμίσεων» που προπαγανδίζει η ΝΔ. Και με βάση αυτή την πραγματικότητα πρέπει να αναλογιστεί ο λαός ότι αυτό που τον συμφέρει δεν είναι ο εγκλωβισμός του στα κάλπικα διλήμματα, αλλά η αποφασιστική απόρριψή τους.

Σύμπλευση στις κάθε είδους διευκολύνσεις προς το κεφάλαιο
 
Αλλωστε, στα «συμφωνηθέντα», στο 3ο μνημόνιο και σε όλα τα προηγούμενα, που είτε ψήφισαν είτε εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα συγκλίνουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι για όσα βασανίζουν τους εργαζόμενους, υπάρχει ταύτιση μεταξύ τους, ότι οι δικομματικοί τους καβγάδες δεν έχουν να κάνουν με την ανακούφιση του λαού, με την αποκατάσταση των απωλειών του. Συμφωνούν π.χ. στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, με στόχευση την πλήρη διάλυση της όποιας προστασίας είχε απομείνει για τα λαϊκά νοικοκυριά. Συμφωνούν στην ακόμα πιο αποφασιστική προώθηση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, που σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, παραμένει σε «χαμηλά επίπεδα», κι ας είναι η πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και μερικής απασχόλησης, με μισθούς πείνας. Συμφωνούν στη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», που φέρνει την κλιμάκωση της αφαίμαξης για τα λαϊκά νοικοκυριά.