Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

RIZOSPASTIS

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρύφαλλο θα είναι χιλιάδες, εξέπεμψε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ χτες το βράδυ στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες νέοι και μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι του πνεύματος και των Τεχνών έδωσαν το «παρών», ανανεώνοντας το ραντεβού τους από την επόμενη μέρα στις γειτονιές της πόλης, στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και σχολές, στη μάχη που συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή για περισσότερους αγωνιστές στα Δημοτικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κεντρικοί ομιλητές ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Χαιρετισμό απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρευρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τα μέλη της ΚΕ Κώστας Αβραμόπουλος, Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, Δημήτρης Παπατολίδης, Ευθύμης Δημάκης, Θανάσης Χρηστίδης και οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.


RIZOSPASTIS

Μετά το πέρας των ομιλιών, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης καταχειροκροτούμενοι πλαισίωσαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Βασίλης Τομπουλίδης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης Ελένη Τσιτσιρούδη, Βόλβης Βασιλική Πολυζωίδου, Δέλτα Πασχαλίνα (Λίνα) Χατζηκυριάκου, Θέρμης Φάνης Καρκατζούνης, Θερμαϊκού Κοσμάς Στεφανίδης, Καλαμαριάς Αναστασία Ποικιλίδου, Κορδελιού - Ευόσμου Θανάσης Κοκονάς, Λαγκαδά Φίλιππος Γεωργουδάκης, Νεάπολης - Συκεών Αλέξης Γουσόπουλος, Παύλου Μελά Μάριος Παλάντζας, Πυλαίας - Χορτιάτη Οδυσσέας Μαάιτα, Χαλκηδόνας Παναγιώτης Μαρκίδης και Ωραιοκάστρου Αγγελος Θεμελής.

Μονόλογοι

 

«Μύρισε» εκλογές το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Οχι, μην πάει ο νου σας σε καμιά πολιτική αντιπαράθεση, ή σε τίποτα εκπομπές με καλεσμένους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Απλά, η πλειοψηφία των αστικών εφημερίδων φιλοξένησαν και από έναν ή δυο «μονόλογους» υποψηφίων στους μεγάλους δήμους και τις Περιφέρειες, που ανέπτυσσαν το «όραμά» τους για την επόμενη πενταετία. Μιλάμε δηλαδή για ...πληρωμένες καταχωρήσεις, με ερωτήσεις - «πασούλες» και σχόλια - αγιογραφίες. Κάτι σαν προεκλογικό φυλλάδιο σε σχήμα εφημερίδας! Κατά τα άλλα, πέντε μέρες απομένουν για τις εκλογές κι ακόμα δεν έχουμε δει μια τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων - για παράδειγμα - της Περιφέρειας Αττικής, που δίνει τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης ως η μεγαλύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Ο κυβερνητικός υποψήφιος κινείται μέσα σε ...αποστειρωμένο περιβάλλον και αποφεύγει οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ενώ και οι άλλοι βολεύονται με αυτήν την κατάσταση, αφού δεν έχουν τίποτα διαφορετικό να αντιπαραθέσουν. Χώρια που είναι γνωστοί από προηγούμενες θητείες τους, ο Σγουρός στην Περιφέρεια και ο Ιωακειμίδης στον δήμο Νίκαιας - Ρέντη, όπου έχουν δώσει δείγματα γραφής για την προσήλωσή τους στην πολιτική που απαξιώνει τις λαϊκές ανάγκες, προωθώντας ή στηρίζοντας τον κυρίαρχο αντιλαϊκό σχεδιασμό. Οπότε, σε τι να αντιπαρατεθούν με τον Χαρδαλιά; Μόνο αντίπαλο δέος είναι το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρειες και δήμους. Κι αν προεκλογικά το σχέδιο όλων των άλλων είναι ...«εκλογές στη μούγκα», ο λαός έχει κάθε λόγο να τους δώσει ηχηρή απάντηση την ερχόμενη Κυριακή, δυναμώνοντας παντού τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

SPOT TOY KKE Δεν απέχουμε! Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και τις Περιφέρειες (VIDEO)

 


Από τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών...

Την καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους...

Την διεκδίκηση έργων για την προστασία της ζωής του λαού...

Δεν απέχουμε!

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρειες.

Κριτήριο ψήφου

 

 

Μισθοί και συντάξεις ουσιαστικά «στον πάγο», πληθωρισμός που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, φορομπηξία στα ύψη για να διασφαλίζονται τα πλεονάσματα και η «δημοσιονομική σταθερότητα». Και από την άλλη ...ζεστό χρήμα «με ουρά» για να τονώνονται οι επενδυτικοί σχεδιασμοί των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτά προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, δίνοντας το περίγραμμα της αντιλαϊκής επίθεσης για τους επόμενους μήνες και προσθέτοντας ακόμα περισσότερους λόγους στους εργαζόμενους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους συνταξιούχους να κάνουν το δικό τους «ταμείο»: Να δώσουν αγωνιστική απάντηση, με ένταση της διεκδίκησης για τις δικές τους ανάγκες, απέναντι στα κέρδη των λίγων.

Με αυτό το κριτήριο να δυναμώσει η στήριξη στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, εκλέγοντας περισσότερους αγωνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, που θα αποτελέσουν στήριγμα στην αναμέτρηση του λαού με την κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τους, που θα «τρέξουν» έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό.