Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δανία: Θα κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων! Δεν είναι και ναζί!


Η κυβέρνηση της Δανίας ψήφισε την Κυριακή έναν νόμο με βάση τον οποίο η κυβέρνηση θα προχωρά στην κατάσχεση κάθε αντικειμένου αξίας που έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα, ώστε να «καλυφθεί μέρος των εξόδων» της υποδοχής τους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Σουηδίας STV.
«Είναι απαράδεκτο για τους Δανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για αιτούντες άσυλο που μεταφέρουν μαζί τους πλούτο», δήλωσε ο Νάσερ Κάντερ, επίτροπος μετανάστευσης του Συντηρητικού Κόμματος.
Αυτά γράφουν τα ΜΜΕ σήμερα, ασχολίαστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Σα να είναι κάτι το φυσιολογικό!

Ακολουθεί εκτίμηση, για το μέλλον, δική μας:
Επόμενο βήμα θα είναι να κατάσχουν τα χρυσά τους δόντια, τα μαλλιά τους, ίσως και τα υπόλοιπα δόντια. Αν χρειαστεί δε θα τους παίρνουν και τα νύχια, τα πλατινένια προσθετικά μέλη, αν έχουν κάποιοι, και άμα λάχει και τα φυσικά. Το τι θα τους κατάσχουν οι κατά τα άλλα δημοκράτες Δανοί ηγέτες θα εξαρτάται πάντα από το κόστος της "φιλοξενείας". Δεν αποκλείονται δε ειδικοί χώροι εργασίας, μιας και η εργασία απελευθερώνει ως γνωστόν, στα οποία θα υπάρχουν και ειδικοί χώροι "περιποίησης" των μη ικανών για εργασία καθώς και αποτεφρωτήρες, νεκροί ή ζωντανοί δεν έχει σημασία, όσων καλομαθημένων από τη ζέστη και τον ήλιο των χωρών τους δεν αντέχουν στο κρύο και την υγρασία της Δανίας, μη πληρώνουν οι φορολογούμενοι και τα έξοδα νοσηλείας τους αφού δεν θα μπορούν οι ανίκανοι πρόσφυγες να προσφέρουν πια τίποτ' άλλο, κρίμα είναι! Θα πλένονται δε ομαδικά κάτω από ειδικές ντουζιέρες! Μέχρι εξαφάνισης!

Είναι ναζί; Όχι! Ακόμη τουλάχιστον! Άλλωστε η ναζιστική προπαγάνδα απαγορεύεται στην Ενώμενη Ευρώπη, σε αντίθεση με τις ναζιστικές πρακτικές!
Η ως άνω φωτογραφία είναι η πρότασή μας προς τους Δανούς κυβερνήτες για τον καλωπισμό της εισόδου των χώρων φιλοξενείας προσφύγων. Παλιό αλλά δοκιμασμένο! 


“Ένα παιδί που πήρε την κουδουνίστρα του”…

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Ένας μέγας θεατράνθρωπος του καιρού μας, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, είχε περιγράψει τα όσα ζούμε από το καλοκαίρι και μετά με τον εξής τρόπο:

«Ένας πρωθυπουργός – παιδί πήρε την κουδουνίστρα του και πήγε στην Ευρώπη»… 
    Από την πλευρά του, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε μια νέα συνέντευξή του προχτές, έδωσε για μια ακόμα φορά την δική του εξήγηση: Αν στις 12 Ιουλίου, όταν και υπέγραψε το Μνημόνιο, έφευγε από τις Βρυξέλλες και από την σύνοδο της ΕΕ, τότε – όπως λέει ο κ.Τσίπρας - θα γινόταν ήρωας για μια μέρα, αλλά μετά η χώρα θα καταστρεφόταν. Κι έτσι επέλεξε να μη γίνει ήρωας…

    Παρατήρηση πρώτη: Ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο κ.Τσίπρας, όπως ακριβώς ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως ακριβώς ο Σαμαράς, όπως ακριβώς ο Βενιζέλος, «θυσιάστηκε» κι αυτός για να μην καταστραφεί η χώρα. Αλλά τότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι εκείνη η κίνησή του και τα όσα έχουν ακολουθήσει, κινούνται στην άλλη κατεύθυνση: Της «ανόρθωσης» της χώρας.

    Όμως, και μάλιστα μετά από 6 χρόνια λεηλασίας, να ισχυρίζεται κανείς για τα Μνημόνια - τόσο για το τρίτο όσο και για τα προηγούμενα Μνημόνια που έχουν ενσωματωθεί σε αυτό - ότι δεν καταστρέφουν τη χώρα και ότι αντιθέτως είναι η έξοδος από τα Μνημόνια που θα καταστρέψει τη χώρα, τότε υποψιαζόμαστε πως μια τέτοια προσέγγιση προδίδει - από… «ανορθωτικής» απόψεως - μια μάλλον «σαμαροβενιζελική» αντίληψη.