Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «Βεβαίως, το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μνημόνιο»

 


Παραδέχθηκε ένταση της φοροληστείας με δεσμεύσεις για ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Μνημόνιο το Ταμείο Ανάκαμψης παραδέχθηκε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας τα όσα λέει το ΚΚΕ προς το λαό  σχετικά με εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που θα υλοποιήσει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευθεί ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε  ότι τα 31 δισ. ευρώ που «διαπραγματεύτηκε και έφερε από τις Βρυξέλλες» από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πάνε σε συγκεκριμένους τομείς όπως «η πράσινη, η ψηφιακή ανάπτυξη, οι δεξιότητες». Δηλαδή θα πάνε ως ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξήσουν την ήδη τεράστια κερδοφορία τους και για τον λαό ίσως περισσέψει κανένα ψίχουλο για την «αναβάθμιση» της Υγείας.

Στο ίδιο τέμπο, επιμένοντας ότι «δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης» «δεν υπάρχει», και ερωτηθείς αν «είναι σαν μνημόνιο», αν «οι ίδιες αρχές το διέπουν», απάντησε «βεβαίως», καθώς «υπάρχουν ορόσημα συγκεκριμένα. Υπάρχουν δράσεις μεταρρυθμιστικές, υπάρχει μια πολύ "βαριά" γραφειοκρατία, πίσω από το Ταμείο Ανάκαμψης, διότι τα λεφτά αυτά είναι ευρωπαϊκά λεφτά τα οποία τα διαχειριζόμαστε εμείς», περιγράφοντας τις διαδικασίες ελέγχου από τις Βρυξέλλες και τους περιλάλητους «θεσμούς».

Πλειστηριάζεται στη Θεσσαλονίκη πρώτη κατοικία ανάπηρου συνταξιούχου για πλασματικό χρέος

 

Από παλαιότερη κινητοποίηση
Από παλαιότερη κινητοποίηση

 

Στο «σφυρί» βγάζουν τα κοράκια των τραπεζών και των fund, πρώτη κατοικία ανάπηρου συνταξιούχου υδραυλικού και της γυναίκας του, νοσηλεύτριας, από την περιοχή της Βούλγαρη στη Θεσσαλονίκη, για δάνειο από την «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», μέσω της «Eurobank».

Στο πλευρό τους βρίσκονται Σωματεία και η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψουν τον πλειστηριασμό και να πετάξουν το ζευγάρι από το σπίτι τους.

Το ζευγάρι το 2001 πήρε στεγαστικό δάνειο ύψους 26.412,33 ευρώ μέσω της «Eurobank» σε συνεργασία με την «Ασπίς». Σύμφωνα με τη σύμβαση, το ζευγάρι πλήρωνε τους τόκους στη «Eurobank» και το κεφαλαίο στην «Ασπίς».

Η πράσινη κοροϊδία αποκαλύπτεται

 

 rizospastis.gr

Καλαμιά Κοζάνης: Ένα χωριό «πνιγμένο» στα φωτοβολταϊκά. Σκιασμένες φαίνονται οι εκτάσεις που δεσμεύονται για τις «πράσινες μπίζνες»



«Η πράσινη ανάπτυξη μαυρίζει τις ζωές μας» έγραφε ένα από τα πανό στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κοζάνη, ενάντια στην επέλαση των «πράσινων» αρπακτικών, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Καλαμιά. Εκεί όπου η αστυνομία επιτέθηκε και συνέλαβε διαδηλωτές, κατοίκους και μέλη σωματείων και φορέων που αντιδρούσαν στην εγκατάσταση ενός γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο φτάνει κυριολεκτικά ως τις αυλές των σπιτιών.

Στις αρχές της περασμένης 4ετίας, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξαγγείλει πως θα προωθήσει ακόμα πιο γρήγορα από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ την απολιγνιτοποίηση και την «πράσινη μετάβαση» στη Δυτική Μακεδονία. Υποσχόταν τότε ένα πιο «πράσινο» μέλλον για την περιοχή, με περισσότερες θέσεις εργασίας από τις δεκάδες χιλιάδες που εξαφάνιζε ο οδοστρωτήρας της απολιγνιτοποίησης, πολλά δισεκατομμύρια από εΕυρωπαϊκά και κρατικά ταμεία και φθηνή Ενέργεια.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόκληση στον λαό οι φιέστες του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την κρουαζιέρα

 


Την κακοστημένη φιέστα που έστησε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, με «χορευτικά» και κεράσματα, με αφορμή το γεγονός ότι για πρώτη φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να υποδέχεται ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιώντας ως επιβατικό σταθμό και την ανακαινισμένη αποθήκη 8, σχολιάζει με δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ.

Ο Β. Τομπουλίδης μιλά για «cringe» φιέστες που αποδεικνύουν ότι «η δημοτική αρχή της πόλης είναι πολύ μακριά και εκτός τόπου και χρόνου από τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα του λαού της Θεσσαλονίκης. Εδώ και χρόνια από τη μια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι παρατάξεις τους αγωνιούν για την ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας, τη λειτουργία της πόλης προς το συμφέρον των κερδών, των μεγάλων tour operators και των ξενοδοχειακών ομίλων.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της πόλης μας συνεχίζουν να βιώνουν μια βαρβαρότητα στην καθημερινότητά τους, με ευθύνη και της δημοτικής αρχής και των κυβερνήσεων σε αγαστή συνεργασία για την υλοποίηση της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής τους.