Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Οι σοφοί του Κατρούγκαλου

Πώς σας φάνηκε η ειδησούλα που προβλήθηκε χτες βράδυ από το Μέγκα; Εννοώ την ειδησούλα ότι τάχα τα μέλη τής "επιτροπής σοφών", η οποία έκανε τις διαβόητες προτάσεις για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, δέχονται υβριστικές επιθέσεις και απειλές κατά της ζωής τους. Αν δεν την ακούσατε, να σας μεταφέρω μια περίληψη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μέγκα, λοιπόν, μέλη της Επιτροπής δέχονται τις τελευταίες ημέρες "συντονισμένες επιθέσεις μέσω διαδικτύου" ενώ έχουν καταγγείλει και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις, στις οποίες άγνωστοι, που τους καλούν με απόκρυψη, τους υβρίζουν και διατυπώνουν απειλές για την ζωή τους. Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής σκέφτονται να ζητήσουν σήμερα αφ' ενός μεν την συνδρομή της πολιτείας για την προστασία τους αφ' ετέρου δε εισαγγελική παρέμβαση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός των απειλητικών κλήσεων που δέχονται.

Κι αφού ο ρεπόρτερ μάς ενημέρωσε ότι οι "σοφοί" απαντούν στις απειλές που δέχονται ότι "έκαναν απλά τη δουλειά τους" (σ.σ.: αν ο ρεπόρτερ ήξερε ελληνικά θα έλεγε "απλώς έκαναν την δουλειά τους" αλλά δεν έχουμε τέτοιες απαιτήσεις από αγράμματους σκιτζήδες), η παρουσιάστρια έκλεισε το θέμα με την αποστροφή "απαράδεκτα πράγματα" (σ.σ.: να δω πότε θα μάθουν οι παρουσιαστές των ειδήσεων ότι το κατ' εξοχή απαράδεκτο πράγμα είναι να σχολιάζουν την είδηση που εκφωνούν).

Η ιστορία είχε και συνέχεια. Ως γνωστόν, οι ειδήσεις στον Σκάι βγαίνουν μια ώρα αργότερα από το Μέγκα. Έτσι, στο Φάληρο αποφάσισαν να συνεχίσουν την σπέκουλα, βγάζοντας στον αέρα κάποιον από τα μέλη τής επιτροπής, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση με την φράση: "υπάρχουν συνάδελφοί μου, που έχουν δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα". Τόσο σοφός, ώστε μιλάει όπως ο κάθε αφελής για τα θαύματα που κάνουν οι διάφορες θαυματουργές εικόνες: όλοι έχουν ακούσει γι' αυτά αλλά κανένας δεν έχει προσωπική εμπειρία.

Περίληψη και συμπέρασμα: Οι "σοφοί" της επιτροπής δέχτηκαν "συντονισμένες επιθέσεις" και "απειλές για την ζωή τους" αλλά, αντί να πάνε στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα, πήραν τηλέφωνο στο Μέγκα. Για την αστυνομία και τον εισαγγελέα... το σκέφτονται. Τόση σοφία! Και τόσο έγκυρο ρεπορτάζ!

Καθημερινή, 9/3/2000: Όραμα του Νεκτάριου η συμμετοχή τής ιδιωτικής ασφάλισης στο σύστημα.

Κι όταν η “Διοίκησις” καταφρονεί τα δίκαια του λαού, τότε τι γίνεται;

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πλέον για δυο πράγματα:

   Πρώτον, οι κυβερνώντες μας («αριστεροί», δεξιοί, και κεντροαριστεροδεξιοί) διαθέτουν ανεξάντλητη εφευρετικότητα όσον αφορά τους τρόπους φορολόγησης του λαού.

   Δεύτερον, το καθεστωτικόπολιτικό σύστημα, ό,τι δεν κατάφερε να κάνει με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα, τώρα το προωθεί με τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και τον Αλεξιάδη.

   Απόδειξη: Ο,τι ανθρωποφαγικό μέτρο είχε αποφευχθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σήμερα επιστρέφει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι μηχανοδηγοί του οδοστρωτήρα.
  
  Πέρσι ξεσηκώθηκε σάλος όταν με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση να φορολογεί σαν εισόδημα του εργαζόμενου ακόμα και τις… δωροεπιταγές των επιχειρήσεων προς τους υπαλλήλους.
   
 Σήμερα, και ως συνήθως με πρόσχημα τις πιέσεις της τρόικας, είναι η νέα «αριστερή» κυβέρνηση που – όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αγορά» - καλείται να φορολογήσει ακόμα και τις παροχές σε είδος που έχουν απομείνει αφορολόγητες από τις επιχειρήσεις προς εργαζόμενους και συγκεκριμένα:   
    Την παροχή τροφής στο χώρο εργασίας, τη χορήγηση γάλακτος, τη φύλαξη των παιδιών σε παιδικό σταθμό στο χώρο εργασίας, τη μεταφορά εργαζομένων στο χώρο εργασίας με δαπάνες της εταιρείας, την χορήγηση κουπονιών για εξαργύρωση σε σούπερ μάρκετ, την παροχή στολής εργασίας, την παροχή εταιρικού κινητού κλπ.