Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο μ α δ α Γ υ ν α ι κ ω ν Ω ρ α ι ο κ α σ τ ρ ο υ

 

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας- Πρόνοιας

 




Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα,
Συνταξιούχα και νέα γυναίκα,
Εργαζόμενη στην Υγεία, Πρόνοια,
 
Η οργή μας για την άθλια κατάσταση της Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου για το λαό είναι ανάγκη να μετατραπεί σε συνειδητή οργάνωση και αγωνιστική διεκδίκηση. 
 
Σε πάλη απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
 
Παρ’ ότι τα προβλήματα υγείας του λαού έχουν οξυνθεί…
 
Παρ’ ότι οι ανάγκες του οργανισμού μας, λόγω του ρόλου της γυναίκας στην αναπαραγωγική διαδικασία, είναι αυξημένες…
 
… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, προχωράει με γρήγορους ρυθμούς στη φτωχοποίηση του λαού, στο τσάκισμα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), της επείγουσας βοήθειας (ΕΚΑΒ).
 
Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υγειονομικών και προνοιακών μονάδων συνεχίζονται.
 
Οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού είναι 30.000
 
Παραμένουν κλειστά 220 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κλειστά κρεβάτια σε χειρουργεία.
 
Στην ΠΦΥ (ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας) από τις 350 ανεπαρκείς μονάδες που λειτουργούσαν το 2014, σήμερα μισο-λειτουργούν μόνο 220.
 
Η έλλειψη γυναικολόγων και παιδιάτρων είναι επικίνδυνη.
 
Το 60% ασθενών με χρόνιες παθήσεις δεν κάνουν σωστά τη θεραπεία τους. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού πληρώνουν το 60% του κόστους των θεραπειών, ενώ πριν 3 χρόνια καλύπτονταν 100%.
 
Κινδυνεύουν να κλείσουν κι άλλες κλινικές, εξειδικευμένα τμήματα.
 
Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας συνεχίζεται.
 
Η γυναίκα υποχρεώνεται να πληρώσει πανάκριβα στον ιδιωτικό τομέα αναγκαίες διαγνωστικές, προληπτικές εξετάσεις, τον προγεννητικό έλεγχο, για τη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
 
Οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο της υγείας, όχι μόνο δεν φταίνε για την άθλια αυτή κατάσταση, για την ταλαιπωρία των ασθενών.

Στο τραπέζι και η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στο τραπέζι και η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

 
 
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υλοποίηση της επίθεσης στα Εργασιακά, σε μια στοχευμένη προσπάθεια τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης να φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης για το κεφάλαιο, έχοντας πάντα το πρόσχημα της απελευθέρωσης της επόμενης δόσης του δανείου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο, στο επίκεντρο βρίσκονται οι περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η απελευθέρωση των απολύσεων, η πλήρης αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα), θα αφορά κυρίως τους νεοπροσληφθέντες, ενώ για τους ήδη εργαζόμενους, αναμένεται να προταθεί ο επιμερισμός των ποσών αυτών στους εναπομείναντες 12 μισθούς. Κάτι, που όπως αναφέρεται και στα δημοσιεύματα, αναμένεται να πυροδοτήσει νέο μπαράζ απολύσεων «παλιών» εργαζομένων και αντικατάστασή τους με «νέους», που πλέον δεν θα έχουν ούτε αυτό το εργατικό δικαίωμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το μέτρο της κατάργησης των δυο μισθών, αλλά και της αυστηροποίησης των όρων για κήρυξη απεργιών, είναι στις πρώτες θέσεις των αιτημάτων του ΣΕΒ, στο όνομα της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

Το νεκρό σημείο


1.Οπου κι αν κοιτάξεις, η πρώτη σκέψη που κάνει κανείς είναι ότι οι Συριζαίοι τα καταφέρνουν μια χαρά. Η φλυαρία τους γεννάει νόμους που ψηφίζονται με κλειστά μάτια. Η απορρύθμιση της ζωής συντελείται από το κράτος με τις ευλογίες της Εκκλησίας. Εξω από τους μηχανισμούς, ο άνεργος, παρότι εύθραυστος, γεμάτος αμφιβολίες, αντιστέκεται. Οσο για τους Γαλάζιους, τυφλωμένοι, προετοιμάζουν την είσοδό τους στην εξουσία. Ομως τότε (όποτε γίνουν εκλογές), η κατάσταση θα έχει ολότελα απορρυθμιστεί, θα έχουν έρθει τα πάνω - κάτω και τότε (όποτε) θα πρέπει να ετοιμάζονται και για την εσπευσμένη αναχώρησή τους. Σφίξτε ακόμα πιο πολύ τους ανέργους και θα εισπράξετε αντιδράσεις που θα σας βγάλουν όχι μόνο από τους θώκους αλλά και από τον ίδιο τον εαυτό σας.
 
2.Η απόλυτη προστασία των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου δημιουργεί, χωρίς πρόθεση, ένα νεκρό σημείο. Ενα σημείο - πλεονέκτημα, στο οποίο καταφεύγουν οι άνεργοι, όπου συναντιούνται με τη ράτσα τους και άλλες δυνάμεις, όπως τους αλλόκοτους του ΠΑΜΕ, που αντιστέκονται σθεναρά. Ολοι μαζί είναι σε θέση να προκαλέσουν ανησυχία στην κυβέρνηση και να οδηγήσουν σιγά - σιγά τη χώρα σε μια γενικευμένη αναστάτωση.