Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

"Το προσόν της Αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που δεν είχε πετύχει πριν απ' αυτή η Δεξιά". Τάδε έφη Τζοβάνι Ανιέλι*

«Ελεύθερα» για πώληση σε funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας αξίας ...

 





Η εικόνος είναι από το  patrinaki.blogspot.gr

Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;



ΚΑΝΔΑΝΟΣ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ 

Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 2 Ιουνιου 2016

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τα πεπραγμένα του ναζισμού. Για τα πεπραγμένα των «Ες – Ες», εδώ στην Ελλάδα, στη χώρα μας. Πάμε στην μαρτυρική Κάνδανο.

Από το http://malia-crete-kgrek.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html
Από το http://malia-crete-kgrek.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

Σήμερα είναι η επέτειος της σφαγής της Κανδάνου. Ξεκίνησε σαν σήμερα, στις 2 Ιουνίου 1941. Η Κάνδανος, ένα μικρό χωριό της Κρήτης στο Νομό Χανίων, έμελλε να γίνει ένα από τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, όπως και η σφαγή στο Κοντομαρί, ήταν απάντηση των Γερμανών εισβολέων στην ηρωική αντίσταση του λαού της Κρήτης, στο έπος που γράφτηκε στην Ιστορία ως «Μάχη της Κρήτης».
   Η Κάνδανος είχε βομβαρδιστεί ήδη από την πρώτη μέρα της «Μάχης της Κρήτης», στις 20 Μάιου. Στις 24 Μάη, μετά από σφοδρή μάχη στο φαράγγι της Κανδάνου, σκοτώνονται πολλοί Γερμανοί. Παρότι η «Μάχη» τελειώνει στις 31 Μάιου, οι ναζί επιστρέφουν στο χωριό. Τη Δευτέρα 2 Ιούνη μετά από διαταγή του Γκαίρινγκ ξεκινά η ανείπωτη σφαγή, η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη μέρα. Αρχίζει ο ανελέητος βομβαρδισμός του χωριού ενώ στη συνέχεια τμήματα του ναζιστικού στρατού μπαίνουν στο χωριό.
   Η Κάνδανος γίνεται ολοκαύτωμα. Οι ναζί συγκεντρώνουν κατά ομάδες τους κατοίκους και αρχίζουν οι εκτελέσεις. Οι περίπου 180 κάτοικοι της Κανδάνου δολοφονούνται, τα σπίτια τους πυρπολούνται, ακόμα και τα ζώα τους σφάζονται. Το μένος των ναζί είναι τέτοιο που αφήνουν και γραπτές αποδείξεις της θηριωδίας τους. Η Κάνδανος, όπως σωστά έχει καταγραφεί στην εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου», είναι «η μοναδική περίπτωση εγκλήματος πολέμου, όπου ο θύτης όχι μόνον αναγνωρίζει το έγκλημά του, αλλά το προπαγανδίζει προς παραδειγματισμό των υπολοίπων».
2

Αρλούμπες

 
 
Και τι δεν είπε χτες ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Διακήρυξε έξοδο απ' το μνημόνιο, δίκαιη κατανομή του πλούτου, προστασία της εργασίας και των μισθών και άλλες τέτοιες αρλούμπες!
Και πρόκειται για αρλούμπες καραμπινάτες γιατί ήδη η κυβερνητική πράξη περιέχει: 

Τσάκισμα ασφαλιστικών δικαιωμάτων, φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους, «κόφτες» λιτότητας, παγωμένους μισθούς. Ενώ στο μέλλον προβλέπει επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει. Δηλαδή, τα πάντα για την ένταση της εκμετάλλευσης, πάνω στην οποία στηρίζονται τα μεγάλα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μην τον αδικήσουμε, όμως, εκτός από τις αρλούμπες είπε και συγκεκριμένα πράγματα μιλώντας στο κεφάλαιο, στην τάξη στην οποία δίνει εξετάσεις: 

Εξήγγειλε τον νέο «αναπτυξιακό νόμο», που όπως κάθε προηγούμενος σημαίνει νέες παροχές στο κεφάλαιο, νέα πεδία κερδοφορίας.

Ας μην περιμένουν οι εργαζόμενοι απ' τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες που υπερασπίζονται το μονόδρομο της βαρβαρότητας. Ας χαράξουν το δικό τους δρόμο, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του.