Το ατσάλι δένεται στη μεγάλη φωτιά και στο δυνατό ψύχος. Τότε γίνεται δυνατό και τίποτα δεν φοβάται. Έτσι ατσαλώθηκε και η δική μας γενιά και έμαθε να μην παραδίδεται! Νικολάϊ Οστρόφσκι EΠIKOIΝΩΝΙΑ drasistooraiokastro@gmail.com
Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021
Ματωμένη γραμμή
Εκτός από την πανδημία κίνδυνο για τη ζωή αποτελούν τα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι εργαζομένων στους χώρους δουλειάς (VIDEO)
Είναι φανερό ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας και το ζήτημα του αναγκαίου εμβολιασμού που καθυστερεί, είναι γιατί από τη μία ο εμβολιασμός γίνεται στην πραγματικότητα μέσο εκβιασμού, διαχωρισμού, διάκρισης, χωρίς να δίνεται όλο το αναγκαίο βάρος στην ενημέρωση των πολιτών και του λαού, και από την άλλη γιατί αποτελεί εμπέδωση της αποκλειστικότητας της "ατομικής ευθύνης", τόνισε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκπομπή της ΕΡΤ-1 για την πανδημία.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η πυξίδα δείχνει σταθερά απέναντι στους λαούς
Eurokinissi |
Ο πρωθυπουργός έστειλε έτσι μήνυμα προς ΕΕ και «αγορές» ότι το κοινό πρόγραμμα όλων των κυβερνήσεων για την πολιτική στήριξης των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων είναι «απαράβατο» και για τη δική του κυβέρνηση, φτάνοντας άλλωστε να χαρακτηρίζει τα μνημόνια «κοινοτική αλληλεγγύη» και την εφαρμογή τους «αληθινό πατριωτισμό», που «βγήκε στο τέλος νικητής».
Χαρακτηριστικά, σε σχέση με τη συζήτηση εντός της ΕΕ για αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας τόνισε ότι χρειάζονται «περισσότεροι πόροι για επενδύσεις», δείχνοντας και με αυτήν την ευκαιρία ότι κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προικοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, που και πάλι θα φορτωθούν στους λαούς με το «υπερμνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Ανέφερε εξάλλου ότι αναμένει μεν να γίνουν αλλαγές στους πολύ αυστηρούς κανόνες του Συμφώνου, αλλά παράλληλα «δεν θα ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοσιονομική σταθερότητα» και οι όποιες αλλαγές «δεν θα είναι άδεια για επιστροφή σε κακές συνήθειες», ενώ αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος επεσήμανε ότι η «αξιοπιστία» της χώρας «θα δοκιμάζεται συνέχεια» στις «αγορές» και ότι χρειάζεται να επιδεικνύονται πρωτογενή πλεονάσματα.