Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εκσυγχρονισμός... στις «βούτες»


Ούτε δέκα μέρες δεν πέρασαν από την έναρξη των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων και γίνεται ήδη φανερή η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από την παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τις μέρες που τρέχει το «θεσμικό φακελάκι», είναι σχεδόν καθημερινές οι καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων στα νοσοκομεία, που επιβεβαιώνουν τη διαλογή ασθενών με βάση την ...τσέπη τους. Κάπως έτσι, γίνεται «ατμός» το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έτσι «ξελαφρώνει» τάχα η τεράστια λίστα αναμονής. Στο «Αττικόν», για παράδειγμα, τα δύο από τα τρία πρώτα επί πληρωμή χειρουργεία ήταν εκτός λίστας. Μάλιστα, και τα δύο αυτά περιστατικά αφορούσαν ογκολογικούς ασθενείς! Ποιο είναι λοιπόν το «μήνυμα» κυβέρνησης και πρόθυμων «εμπόρων» - διευθυντών κλινικών: Οτι ακόμα και καρκινοπαθείς, αν έχουν να πληρώσουν προηγούνται. Αν δεν έχουν, αφήνονται στη μοίρα τους...

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο υπουργός έχει δηλώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να διαμορφώσουν «πακέτα» που θα περιλαμβάνουν και επί πληρωμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα: Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν εισφορές Υγείας, θα πληρώνουν φόρους για τα νοσοκομεία, αλλά θα πρέπει να αγοράζουν και κανένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, για να εξασφαλίσουν καμιά προτεραιότητα, αν χρειαστεί να χειρουργηθούν σε κρατικά νοσοκομεία. Ολο αυτό το αίσχος πλασάρεται ως «εκσυγχρονισμός». Το μόνο που ...εκσυγχρονίζεται, όμως, είναι οι «βούτες» που κάνουν τα κάθε λογής κοράκια στην τσέπη του λαού και στην ίδια του τη ζωή.

Το «σεξ επιβίωσης» στη Μεγάλη Βρετανία

 

Πηγή φωτο: katiousa.gr


Γυναικείες και φιλανθρωπικές οργανώσεις στη Μ. Βρετανία κάνουν λόγο για ένα κοινωνικό φαινόμενο - μάστιγα, που έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις της χώρας τα τελευταία χρόνια να αναγνωρίσουν τουλάχιστον την ύπαρξή του και να ψελλίσουν ορισμένα «μέτρα». Ολο και περισσότερες γυναίκες - κυρίως - εξαναγκάζονται σε σεξ ως αντάλλαγμα για το ενοίκιό τους ή για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα απαραίτητα, εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης κι εργασίας, αλλά και της εκτόξευσης των ενοικίων.

Το φαινόμενο ονομάζεται «σεξ επιβίωσης» (survival sex) και «σεξ (αντί) για ενοίκιο» (sex for rent). Σε πείσμα όσων κρύβονται πίσω από «φιλελεύθερες», «φεμινιστικές» θεωρίες και παρουσιάζουν τον εξαναγκασμό ως «επιλογή» και «αυτοδιάθεση του σώματος», ο όρος υποδηλώνει ξεκάθαρα ότι ένας άνθρωπος εξωθείται να «προσφέρει» το σώμα του προκειμένου να επιβιώσει, να εξασφαλίσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης, που θα έπρεπε να είναι κοινωνικά αγαθά και αδιαμφισβήτητα για όλους.

Οπως και να το ονομάσουμε, πρόκειται για «βιασμό» και «καταναγκασμό», με κοινωνικές και οικονομικές αιτίες, με «πυρήνα» την εκμετάλλευση, τη φτωχοποίηση, ενώ ο παραγόμενος πλούτος αυξάνεται, τον καπιταλισμό που σαπίζει και ποδοπατά την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Με οργή και αηδία παρακολουθήσαμε πρόσφατα εισαγγελέα να υπονοεί κυνικά ακόμη και για ένα 12χρονο κορίτσι ότι απλά ...«εκδιδόταν για βιοπορισμό» και δεν βιαζόταν.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Απαράδεκτη απόφαση κατά συγγενούς θύματος στο έγκλημα στο Μάτι

 

Αυτήν την απόφαση κατήγγειλε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

Από την τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018

Eurokinissi

Από την τραγωδία στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018
Μια απαράδεκτη απόφαση πήρε κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της περιφερειακής αρχής Χαρδαλιά, της Νέας Δημοκρατίας και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με τον καθορισμό αμοιβής δικηγορικής εταιρείας που θα ασκήσει έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που επιδικάζει αποζημίωση σε συγγενή θύματος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλη του 2018, με 104 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες - εγκαυματίες και εκατοντάδες σπίτια καταστραμμένα, όπως και καμένα αυτοκίνητα.

Σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, με ευθύνη διαχρονικά όλων των αστικών κυβερνήσεων (τότε των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και των τοπικών αρχών (Περιφέρεια και δήμος), όπου μια ολόκληρη περιοχή έγινε παγίδα θανάτου, οι συγκεκριμένες παρατάξεις έρχονται να προσθέσουν και την απαράδεκτη απόφαση να σταθούν απέναντι στα θύματα. Αυτό έγινε με επίκληση της εφαρμογής του νόμου, που υποχρεώνει τη διοίκηση να ασκεί έφεση σε κάθε απόφαση που της επιδικάζει αποζημίωση μετά από μια τραγωδία.

Εμπιστοσύνη


Από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση
Από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση
Πηγή: Eurokinissi

 

«Με τις πρακτικές υπονόμευσης της ίδιας της δημοκρατίας, αλλά και της απαξίωσης των θεσμών που μετέρχεται η κυβέρνηση, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην πολιτική, στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη».

Με αυτό το ...ατράνταχτο επιχείρημα στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας ζητάνε την καταψήφιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εκφράζοντας ανοιχτά τις ανησυχίες τους για τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του λαού προς το κράτος, που δεν ξεκίνησε βέβαια με το έγκλημα στα Τέμπη, ούτε τελειώνει με αυτό.

Την ανησυχία τους αυτή συμμερίζεται και με το παραπάνω η κυβέρνηση της ΝΔ. Σε ποιο κράτος όμως ζητάνε από τον λαό να δείξει εμπιστοσύνη;

Σε αυτό που τον πνίγει τον χειμώνα και τον καίει το καλοκαίρι, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, όπως επανειλημμένα γίνεται την τελευταία 15ετία τουλάχιστον. Στο κράτος που στέλνει όπλα στην Ουκρανία και φρεγάτα στην Ερυθρά, με πρώτο βιολί την κυβέρνηση της ΝΔ και με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, που επιδιώκουν από κοινού τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της αστικής τάξης, μπλέκοντας τον λαό πιο βαθιά σε πολέμους και περιπέτειες.

ΛΑΡΙΣΑ Παρά την επίθεση με χημικά στη διαδήλωση, η συναυλία των φονιάδων του ΝΑΤΟ ακυρώθηκε! (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Με χημικά σε διαδηλωτές και …τραγούδια σε ένα άδειο ωδείο προσπάθησαν ανεπιτυχώς, κυβέρνηση και δημοτική αρχή Λάρισας να ξεπλύνουν τους αμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες με μια συναυλία στρατιωτικής ακαδημίας στην οποία γύρισε την πλάτη ο λαός της πόλης!

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, όπου είχε προγραμματιστεί η συναυλία ξέπλυμα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών West Point.

Μπροστά στο Ωδείο είχαν τοποθετηθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και απέναντί τους στάθηκαν οι διαδηλωτές που απαίτησαν την ακύρωση της συναυλίας που συμβολίζει την εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια.

Όταν αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησαν να περάσουν μέσα στο ωδείο για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία.