Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Εξωγήινοι

 

Αν κάποιος ...εξωγήινος έκανε μια στάση στη χώρα μας παραμονές των ευρωεκλογών και παρακολουθούσε για μια μέρα την προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους, θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι είναι ...από άλλο πλανήτη. Στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος μαίνεται με ελληνική εμπλοκή και παραμονεύει ο κίνδυνος μιας γενικευμένης ανάφλεξης. Η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο και επιστρέφει δριμύτερη στο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω «πράσινης μετάβασης», την οποία στηρίζουν με την πολιτική τους η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα. Το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ προβλέπει δολοφονικά για τον λαό πρωτογενή πλεονάσματα και νέες περικοπές σε κρατικές δαπάνες, ακόμα και για στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Ποιο είναι όμως το «νούμερο ένα» θέμα της αντιπαράθεσης, τέσσερις μέρες πριν τις ευρωεκλογές; Το «πόθεν έσχες» του Κασσελάκη και του Μητσοτάκη! Λες και έχουν καμιά σχέση και οι δυο τους με τις αγωνίες και τις λαχτάρες της φτωχολογιάς, που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα! Το θέμα δεν είναι ο προσωπικός τους πλούτος, αλλά ότι με την πολιτική τους κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους! Εκεί συναντιούνται ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και οι άλλοι, ανεξάρτητα από την προσωπική τους περιουσία. Γι' αυτό πρέπει να τους τιμωρήσει ο λαός και με την ψήφο του. Για να μην τον θεωρούν ...εξωγήινο κάθε φορά που τον κοροϊδεύουν με τους ψευτοκαβγάδες τους, ενώ στον πυρήνα της η πολιτική τους μοιάζει σαν δυο σταγόνες νερού.

ΠΑΜΕ Ξεδιάντροπη η στήριξη της ΓΣΕΕ στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ

 

Ανακοίνωση με αφορμή το «μανιφέστο» των εργατοπατέρων για τις ευρωεκλογές

 

Παραμονές των ευρωεκλογών είπε να κάνει την εμφάνισή της σαν ...φαντομάς η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, για να ξεπλύνει με ένα προεκλογικό «μανιφέστο» την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ετσι, όσο διαπρέπει στην απεργοσπασία και την υπονόμευση των εργατικών αγώνων, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα την πανεργατική απεργία της 28ης Φλεβάρη, άλλο τόσο παίρνει θέση υπέρ της ΕΕ.

Ξεδιάντροπα, μάλιστα, ονομάζει το μανιφέστο της ως «Μανιφέστο των ελληνικών συνδικάτων», με το οποίο δηλώνει τη στήριξή της στη στρατηγική του κεφαλαίου και στις επενδυτικές του προτεραιότητες, που είναι «σφαγείο» για τους λαούς: Από την «πράσινη ανάπτυξη» και τη «δίκαιη μετάβαση» που ερημώνει ολόκληρες περιοχές φέρνοντας ταυτόχρονα ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, μέχρι «φορολογικά κίνητρα» σε επιχειρήσεις και άλλα παρόμοια που στηρίζονται στις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

«Πρόκειται για ξεδιάντροπη στήριξη της σκληρής αντεργατικής πολιτικής των μονοπωλιακών ομίλων και της ΕΕ που εφάρμοσαν και θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για το «μανιφέστο της ΓΣΕΕ» και προσθέτει ότι «δεν εκφράζει πάρα μόνο τη θλιβερή αυτή γραφειοκρατία που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

Πιο αντιδραστική και πολεμοκάπηλη η ΕΕ

 

Πηγή εικόνας 12nisospress.com

Σε ρόλο «λαγού» για την παραπέρα στρατικοποίηση της ΕΕ, ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντ. Τουσκ, προτείνουν τη δημιουργία μιας «ευρωπαϊκής αντιαεροπορικής ασπίδας», με κοινή επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Παρόμοια σχέδια υπήρχαν και στο παρελθόν, αλλά τώρα φαίνεται πως επιταχύνονται, με φόντο την όξυνση των ανταγωνισμών και τον πολεμικό πυρετό ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Το 2001, όταν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη μονομερή αποχώρησή τους από την Αντιβαλλιστική Συμφωνία (ΑΒΜ) του 1972, παρουσίασαν ένα σχέδιο περιορισμένης αντιαεροπορικής ασπίδας με ραντάρ στην Αλάσκα, στην Αγγλία και με προοπτική επέκτασης στην Ευρώπη. Το 2013 η κυβέρνηση Ομπάμα ακύρωσε το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος και το αντικατέστησε με το «Aegis», που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια, τον Οκτώβρη του 2022, η Γερμανία ανακοίνωσε την «Πρωτοβουλία Ευρωπαϊκής Αντιαεροπορικής Ασπίδας» (European Sky Shield Initiative - ESSI), με το βλέμμα στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Το ESSI βασίζεται στο γερμανικό σύστημα «IRIS-T» για την άμυνα μεσαίου βεληνεκούς, στο αμερικανικό «Patriot» για μεγάλου βεληνεκούς και στο εξωατμοσφαιρικό υπερηχητικό αντιβαλλιστικό σύστημα «Arrow 3», που αναπτύσσουν και παράγουν από κοινού το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή (5 Ιούνη) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε και καταδικάζουμε όλους τους ενόχους για την πολιτική που καταστρέφει και εμπορευματοποιεί το περιβάλλον, με "πρωταγωνιστές" την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα επιτελεία του συστήματος και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Καταδικάζουμε την υποκρισία των δήθεν "προστατών" του περιβάλλοντος, που πυροδοτούν τη συνέχιση, κλιμάκωση και επέκταση των δύο ιμπεριαλιστικών πολέμων, ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρανία και στην αιματοκυλισμένη Παλαιστίνη από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Δολοφονούν τους λαούς, λεηλατούν τους φυσικούς πόρους, καταστρέφουν τις περιουσίες τους, τα δάση, αλλά και την παραγωγική γη. Μολύνουν το έδαφος, τα ύδατα και τον αέρα, ενώ γνωρίζουν ότι ο πόλεμος επιφέρει την πιο μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος και ότι οι περιοχές των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και άλλες γειτονικές περιοχές του πλανήτη, οδηγούνται σε κατάρρευση.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ από πρώην μέλη των κλαδικών - εργατικών οργανώσεων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

 

 

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ και τις επικείμενες Ευρωεκλογές εκφράζουν πρώην μέλη και στελέχη των κλαδικών - εργατικών οργανώσεων του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα σε κείμενο στήριξης που υπογράφουν αναφέρουν τα εξής:  

«Όσοι υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα βρεθήκαμε, από τη μεταπολίτευση και μετά, ως μέλη και στελέχη των κλαδικών – εργατικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο χρονικό διάστημα, στο ίδιο μετερίζι, στους αγώνες, στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΚΟΜΜΑ μας, το ΚΚΕ.

Από τότε πολύ νερό κύλησε στ’ αυλάκι, συνέβησαν «σεισμικές» αλλαγές. Πολλοί τραβήξαμε διαφορετικό δρόμο στην πολιτική και τη ζωή. Όμως κρατήσαμε την περηφάνια ότι κάποτε υπηρετήσαμε το λαό από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Αυτό που κρατήσαμε, σήμερα γίνεται καθήκον.

Η αποχή από την πολιτική δράση δεν «έφτιαξε» τη ζωή μας.

Αποκρουστική αντιπαράθεση


Πηγή: Eurokinissi

 

Στο «παρά πέντε» της κάλπης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να απογειώσουν τον αποπροσανατολιστικό καβγά, παίζοντας αυτή τη φορά «υπερατού» με τα εκατομμύρια των αρχηγών τους, αποδεικνύοντας πόση απόσταση τους χωρίζει από τις πραγματικές αγωνίες του λαού.

Μιλάνε για καταθέσεις και εκατομμύρια, αποκαλύπτοντας τους δεσμούς αίματος με την τάξη που υπηρετούν, τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, δηλαδή το κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Να γιατί ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να εμπιστεύεται και να διαλέγει ανάμεσα σ' αυτούς που θα τους έχει έτσι κι αλλιώς απέναντι την επόμενη μέρα!

Η αντιπαράθεσή τους είναι αποκρουστική για την πλειοψηφία των εργαζομένων που υποφέρουν, με τους δύο κοκορομάχους να παλεύουν με νύχια και με δόντια να διαγράψουν από τα κριτήρια ψήφου τα μεγάλα προβλήματα και τις ευθύνες τους, κοτσάροντας σε οθόνες τα πινακάκια με τις καταθέσεις, τις επενδύσεις και τα χρέη του καθενός.