Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Εξολοθρεύουμε τους τζιχαντιστές, εκπαιδεύοντας τους καινούριους.

Συρία - Ιράκ: Δύναμη 12.000 - 15.000 «αντικαθεστωτικών» της Συρίας θα εκπαιδεύσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ

Το έδαφος για τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία, προετοιμάζουν με δηλώσεις τους ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ με τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ, να κάνει λόγο για σχέδιο εκπαίδευσης από τις ΗΠΑ στρατιωτικής δύναμης των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» της Συρίας, μεγέθους 12.000 με 15.000 ανδρών.
Την ίδια ώρα κι ενώ συνεχίζονται αδιάλειπτα οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή, οι οποίες παραβιάζουν το συριακό εναέριο χώρο, διευρύνεται συνεχώς η «συμμαχία των προθύμων», με τη μία μετά την άλλη τις χώρες της ΕΕ να παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του «συνασπισμού» κατά του «Ισλαμικού κράτους» των λεγόμενων «τζιχαντιστών». Την Παρασκευή σχετικές αποφάσεις πήραν τα κοινοβούλια της Βρετανίας και του Βελγίου, καθώς και η κυβέρνηση της Δανίας.
ΗΠΑ: Προαναγγελία μακρόχρονης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία
Επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η απειλή των «τζιχαντιστών», που οι ίδιες οι ΗΠΑ σε συνεργασία με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δημιούργησαν, εξόπλισαν και υποστήριξαν μεταξύ άλλων ως εργαλείο ανατροπής της συριακής κυβέρνησης, αξιοποιείται και σήμερα στο έπακρο για την επίτευξη των ίδιων ακριβώς ιμπεριαλιστικών σχεδίων, το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα σχέδια (επίσημης πλέον) εκπαίδευσης στρατιωτικών δυνάμεων των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών» της Συρίας.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ομάδες του Πενταγώνου των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στηΣαουδική Αραβία για να ετοιμάσουν σχέδιο για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη χώρα σε πρώτη φάση περισσότερων από 5.000 ανδρών των «αντικαθεστωτικών».
«Πέντε χιλιάδες δεν ήταν ποτέ το τελικό νούμερο (...) Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν 12000 με 15000 για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος στην ανατολική Συρία» έσπευσε να επισημάνει σε συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός στρατηγός, Μ. Ντέμπσεϊ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις «συριακή αντιπολίτευση» θα χρειαστεί όχι μόνο να εκλέξει ηγέτες, αλλά να αποκτήσει και «μια πολιτική δομή στην οποία θα μπορέσει να προσκολληθεί και να λογοδοτεί σε αυτή».
Προαναγγέλλοντας ότι η επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους θα είναι μακρόχρονη, ο Μ. Ντέμπσεϊ δήλωσε ότι «πρέπει να το κάνουμε σωστά, όχι γρήγορα», ενώ εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι θα χρειαστεί μια περίοδος δύο με τριών ετών για την εκπαίδευση των μαχητών των «αντικαθεστωτικών».
Την προσήλωση των ΗΠΑ στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης επιβεβαίωσε εξάλλου και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα "Boston Globe" σπεύδει να τονίσει ότι «αυτή η εκστρατεία δεν πραγματοποιείται για να βοηθήσουμε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ». Επιχειρώντας μάλιστα να αποκρύψει το ρόλο των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη δημιουργία και την πολύμορφη ενίσχυση των λεγόμενων «τζιχαντιστών», ο Τζον Κέρι πρόσθεσε: «Δε βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με τον Άσαντ. Αποτελεί ο ίδιος τον μαγνήτη που τράβηξε κοντά του τους ξένους μαχητές από δεκάδες χώρες», ενώ πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Άσαντ έχει εδώ και πολύ καιρό χάσει κάθε νομιμοποίηση».
Στο «χορό» των επιδρομών η μία μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ.
Στο μεταξύ τη συμμετοχή τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του «συνασπισμού» κατά του «Ισλαμικού Κράτους», με αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, αποφάσισαν την Παρασκευή τα κοινοβούλια της Βρετανίας και του Βελγίου, ενώ αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσε και η πρωθυπουργός της Δανίας, Χ. Τ. Σμιτ.
Η απόφαση που πάρθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο με ψήφους 524 υπέρ και 43 κατά, θεωρητικά αναφέρεται σε συμμετοχή στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ και όχι στη Συρία. Ωστόσο ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μ. Φάλον, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτό θα είναι το αμέσως επόμενο βήμα, σημειώνοντας στο BBC: «Το ISIL έχει τη βάση του στη Συρία, εκεί είναι το αρχηγείο του, εκεί είναι οι πόροι ανεφοδιασμού του, οι άνθρωποί του. Για να αντιμετωπίσεις το ISIL θα πρέπει να λογαριαστείς μαζί του και να το νικήσεις τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία». Αντίστοιχα, προαναγγέλλοντας με τη σειρά του το μακρόχρονο χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, μιλώντας στη Βουλή σημείωσε ότι αυτή η εκστρατεία θα χαρακτηρίζεται από «υπομονή και επιμονή, όχι σοκ και δέος»...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βρετανία θα χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4, με τις ίδιες πηγές να σημειώνουν ότι αρκετά από αυτά βρίσκονται στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, από όπου έχουν δυνατότητα πλήγματος στο βόρειο Ιράκ.
Η Δανή πρωθυπουργός Χ. Τ. Σμιτ, ανακοίνωσε από την πλευρά της, την απόφαση της κυβέρνησής της για αποστολή 7 μαχητικών F - 16, μαζί με δύναμη 250 ατόμων, ιπτάμενων και προσωπικού εδάφους.
Συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εξάλλου έχει ήδη η Γαλλία, αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει και η Ολλανδία, ενώ η Γερμανία ανήγγειλε την αποστολή όπλων στους Κούρδους στο Ιράκ.
Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης, ανακοίνωσε την εμπλοκή της Ελλάδας και στο στρατιωτικό σκέλος της επέμβασης, με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις.
902.gr μέσω