Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Οταν κελαηδάνε τα πουλάκια...για 0,60 Ε το κελάηδισμα






Φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες κελαηδάνε πολλά πουλάκια στο διαδίκτυο. Και αποκαλύπτουν ότι κάποια άλλα κελαηδίσματα, τα περίφημα «tweets» (από το «twitter»), που υποτίθεται πως είναι απλά μία αυθόρμητη, σύντομη αντίδραση κάποιου προσώπου για ένα γεγονός, δεν είναι και τόσο «αθώα», καθώς πολλά απ' αυτά κρύβουν πίσω τους «σκοτεινούς» 
προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, που λειτουργούν επί πληρωμή. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, αποκαλύπτεται ότι έμμισθοι λογαριασμοί γράφουν «tweets» προς 60 λεπτά του ευρώ το καθένα. Και πως οι ίδιοι λογαριασμοί πότε αποθεώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, πότε τη Χρυσή Αυγή, πότε τη ΝΔ (για τους μυημένους, οι της ΝΔ είναι οι πρώτοι διδάξαντες), ανάλογα προφανώς με το πού θέλουν να στρέψουν τη συμπάθεια του λαού και να αποπροσανατολίσουν από το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Στοιχεία για έναν λίβελο


Ζωντανοί και όχι υποταγμένοι θα υποδεχτούμε τον νέο χρόνο

1. Είναι αδύνατο έναν ολόκληρο χρόνο να είσαι μέσα στην αγωνία της βιοτής και ξαφνικά σε δέκα μέρες να γίνεις ευτυχισμένος για να ακολουθήσεις το πνεύμα των εορτών. Μακάρι να ήταν έτσι. Καλύτερα να πεις ότι πήρες δεκαήμερη άδεια από την πραγματικότητα. Ισως έτσι σχηματίσεις τη δική σου εικόνα για τη φάτνη και το θείο βρέφος. Εικόνα που δεν έχει σχέση με την επιμέρους αλήθεια της Εκκλησίας, αλλά μόνο με τη λαϊκή παράδοση, που κατέχει το όλον.
 
2. Η άμεση ευτυχία των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι το πιο προσοδοφόρο εμπόρευμα, χωρίς να χρήζει διαφήμισης. Ολοι πάμε κατευθείαν στο προϊόν με μοναδική ευκολία. Και δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να έφτασε μέχρι εκεί χωρίς να ψωνίσει.

Ελληνικό: Το εμβληματικό ξεπούλημα του Τσίπρα




Ελληνικό: Το εμβληματικό ξεπούλημα του Τσίπρα

 


  Το Ελληνικό είναι, πια, μια «εμβληματική επένδυση».

   Σύμφωνα με τα τιτιβίσματα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα:


«Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό υπεγράφη σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς και οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο. Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας».
     Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό: 

«Ξεπεράσαμε δύσκολα εμπόδια και προχωράμε. Μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα και έως το τέλος του 2018 θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Μια εμβληματική επένδυση ξεκινάει και δε θα μείνει μόνη».
     Άρα:

Ενα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για τον Δεκέμβρη του 1944


Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει το γράμμα ενός Βρετανού φαντάρου στην εφημερίδα «Daily Worker», τις μέρες που έπαιρνε μέρος στη Μάχη της Αθήνας

Βρετανοί στρατιώτες «καλύπτουν» την οδό Κριεζώτου, στη μάχη της Αθήνας
Βρετανοί στρατιώτες «καλύπτουν» την οδό Κριεζώτου, στη μάχη της Αθήνας
«Οι 23 μέρες που ακολούθησαν είναι γεμάτες από ηρωικά κατορθώματα του λαού και απίστευτες θηριωδίες των Σκόμπιδων και των προδοτών. Η Καισαριανή είναι υποχρεωμένη ν' αντιμετωπίσει την πίεση ολόκληρης Ταξιαρχίας, ενώ το πυροβολικό και τ' αεροπλάνα τη σωριάζουν κάθε μέρα στα ερείπια (...) τα πυρομαχικά, όμως, σώνονται και όσοι μένουν ζωντανοί πέφτουν στα χέρια του εχθρού. Και τότε φάνηκε η θηριωδία και η ανανδρία (...) όρμησαν σα θηριά απάνω στους αιχμαλώτους και τους κομμάτιασαν με τις ξιφολόγχες και τους σουγιάδες. Η ιατροδικαστική έκθεση λέει πως μόνο το πτώμα του Καπετάν Ορέστη είχε 50 μαχαιριές στο στήθος και το κεφάλι. Ντρεπόμαστε (...)» («Οι ανατολικές συνοικίες το Δεκέμβρη του 1944». Εκδοση της 6ης Αχτίδας της ΚΟΑ. Αθήνα 1945. Επανέκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή», 2014).
 Και να, κοντά 75 χρόνια μετά, μια λέξη έρχεται ξανά στην επιφάνεια: «Ντρέπομαι!». Από το στόμα ενός Βρετανού φαντάρου. Που την έγραψε στους γονιούς του εκείνες τις μέρες και είδε το φως της δημοσιότητας στις 23 Δεκέμβρη του 1944, στην εφημερίδα «Daily Worker». Και φτάνει ξανά σε μας από την επιστολή που μας έστειλαν δύο σύντροφοι από το ΚΚ Βρετανίας. «Βρήκαμε», αναφέρουν, «στα αρχεία του "Daily Worker" (οργάνου του ΚΚ Βρετανίας) ένα συγκλονιστικό γράμμα ενός δημοκρατικού Βρετανού στρατιώτη που υπηρετούσε στην Αθήνα, κατά τα Δεκεμβριανά.

Μηχανισμοί του υποκόσμου στην υπηρεσία της εργοδοσίας


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία των τραμπούκων που έδρασαν στα Γιάννενα τη μέρα της πανεργατικής απεργίας

Το πρόσφατο περιστατικό με τους τραμπούκους που στρατολόγησε η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία στο «Market In» στα Γιάννενα, ούτε μεμονωμένο είναι ούτε πρέπει να περάσει «στα ψιλά».
 Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότερα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η εργοδοσία, αποθρασυμένη από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και το επιθετικό κλίμα που καλλιεργούν τα αστικά επιτελεία ενάντια στους εργατικούς αγώνες, ιδιαίτερα ενάντια στην απεργία, αισθάνεται ότι έχει τα χέρια λυμένα και δεν διστάζει να αξιοποιήσει τα πιο βρώμικα μέσα για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.