Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δεν θα δεχτούμε το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων όσες τρικλοποδιές και αν μας βάλουν

 

Φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση
Φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση

 

Καθυστερήσεις στην υλοποίηση όσων έχουν εξαγγελθεί και παράλληλα μεθοδεύσεις για διαμοιρασμό των μαθητών σε άλλα σχολεία, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο ειδικών σχολείων, καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πυλαίας - Χορτιάτη.

Ενάμιση μήνα πριν την έναρξη του σχολικού έτους, οι εξελίξεις στο θέμα των ειδικών σχολείων (2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και Ειδικό Δημοτικό Αυτισμού) έχουν βαλτώσει μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Παιδείας, Δήμου Θέρμης και Δήμου Καλαμαριάς.

Και την ίδια ώρα ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά κρυφά και αντίθετα με όσα έχουν συμφωνηθεί, σε διαμοιρασμό των μαθητών του 2ου ΕΕΕΕΚ.

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ Ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ είχε γίνει «πρόβα» σε κοινή στρατιωτική άσκηση με την Ελλάδα τον Μάιο!

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Συνεχώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό από τον ρόλο του πρωτοπαλίκαρου που αναλαμβάνει η χώρα στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και της στήριξης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης η κυβέρνηση, με την ανοχή όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, μετατρέπει τον λαό σε πιθανό στόχο αντιποίνων από αντίπαλα ιμπεριαλιστικά μπλοκ δυνάμεων. 

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 21 Ιούλη στην «Καθημερινή» και επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες» το σχέδιο που εφάρμοσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ για να επιτεθεί στην Υεμένη το Σάββατο 20 Ιούλη, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο γενίκευσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, «αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της πρόσφατης συνεκπαίδευσης με την ελληνική πολεμική αεροπορία, που έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο μήνες. Η ισραηλινή αεροπορία έκανε «πρόβα» ανάλογων επιχειρήσεων με τα ιπτάμενα τάνκερ της να ανεφοδιάζουν μεγάλο αριθμό ελληνικών μαχητικών, επιχειρώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το απόγευμα του Σαββάτου»!

Θυμίζουμε ότι την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει και κλιμακώνει με τη στήριξη των συμμάχων του τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, η κυβέρνηση, πάνω στο έδαφος της «στρατηγικής συνεργασίας» με το Ισραήλ που προώθησαν σταθερά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, ενισχύει και τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο. Σε αυτά τα πλαίσια τη Δευτέρα 27 Μαΐου, δυνάμεις του ελληνικού και του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού νοτίως της Κρήτης, η οποία δεν είχε άμεσα ανακοινωθεί «για λόγους ασφαλείας».

 

902gr

ΞΕΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Εξαίρουν την «προσφορά του στη δημοκρατία και την ελευθερία» μιλώντας για το μακελειό στην Ουκρανία και τη στήριξη στο κράτος - δολοφόνο

 

Πηγή: Associated Press

 

Τον θαυμασμό τους για την... «πολιτική γενναιότητα» του Τζ. Μπάϊντεν να αποσυρθεί από την εκ νέου διεκδίκηση της Προεδρίας των ΗΠΑ εκφράζουν με αναρτήσεις τους στα social media διάφοροι ξένοι ηγέτες αλλά και ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. 

Μια σειρά από «πρωτοπαλίκαρα» των αμερικοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών εξαίρουν τους «αγώνες του Προέδρου για τη δημοκρατία και την Ελευθερία». Να θυμίσουμε ότι ο Τζ. Μπάϊντεν από τα χρόνια της πολιτικής του νιότης ως γερουσιαστής των ΗΠΑ πρωτοστατούσε για την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ όπου γης. Ο ίδιος προσωπικά επαίρονταν ότι πίεζε τον πρώην Πρόεδρο Μπ. Κλίντον να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία, στήριξε όλα τα προσχήματα για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ και σαν αντιπρόδερος του «προοδευτικού» πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στήριξε τους πολέμους σε Συρία και Λιβύη... Αυτόν τον «αγωνιστή της δημοκρατίας και ελευθερίας» αποχαιρετούν διάφοροι ξένοι ηγέτες κάνοντας αναφορές για τον ρόλο του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ με την Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας αλλά και στη στήριξη των ΗΠΑ στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.