Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

«Κρύα» αστεία, ίδιες παγίδες...



Θα ήταν ανέκδοτο, αν δεν προκαλούσε «πικρό» γέλιο σε δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν πάνω από το σπίτι τους τη «δαμόκλειο σπάθη» τραπεζών και «κορακιών»: Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει - λέει - κάλεσμα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν μαζί πρόταση νόμου «για την προστασία της πρώτης κατοικίας»!

Αυτήν την πρώτη κατοικία, που ο ίδιος έβγαλε στο σφυρί, ανοίγοντας το δρόμο για τη σημερινή επέλαση των τραπεζικών ομίλων, θωρακίζοντας το νομοθετικό πλαίσιο που αξιοποιεί και επεκτείνει σήμερα η ΝΔ, μετατρέποντας σε «ιδιώνυμο» αδίκημα τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, αφήνοντας μόλις ένα «φύλλο συκής» στην όποια τυπική προστασία είχε απομείνει για τα καταχρεωμένα νοικοκυριά.

Απορρίπτοντας όχι μία, αλλά τρεις φορές την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την πραγματική προστασία των λαϊκών σπιτιών από τους πλειστηριασμούς. Οχι «κατά λάθος», ούτε, όπως λέει σήμερα, επειδή τάχα του είχαν βάλει «το μαχαίρι στο λαιμό» δανειστές και «θεσμοί», αλλά επιστρατεύοντας όλη την άθλια επιχειρηματολογία που επιστρατεύει και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ περί «μπαταχτσήδων», «κουνώντας το δάχτυλο» σε σωματεία και φορείς για τα «μαξιμαλιστικά αιτήματά» τους, παραδίδοντας μαθήματα για το πόσο απαραίτητο είναι οι τράπεζες να «απαλλαγούν» από τα «κόκκινα» δάνεια για να τροφοδοτήσουν έναν νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας.

“Ναι αλλά το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις για το σήμερα…” – Το ΚΚΕ επανακαταθέτει πρόταση νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις



Την πρόταση υπογράφουν 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα 

“Kαλά τα λένε οι κομμουνιστές, αλλά τα παραπέμπουν όλα στη Δευτέρα Παρουσία;”. Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει παραλλαγές – λιγότερο ή περισσότερο καλοπροαίρετες αυτής της ατάκας; Κι αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τα στερεότυπα κάποιων για το ΚΚΕ, τόσο το χειρότερο για αυτήν. 
Αλλά οι κομμουνιστές βουλευτές καταθέτουν “εδώ και τώρα” πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία: την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Και περιμένουν απάντηση επίσης “εδώ και τώρα”, γιατί οι ανάγκες των εργαζόμενων, των λαϊκών στρωμάτων δεν περιμένουν, ούτε όμως και το ΚΚΕ περιμένει το σοσιαλισμό για να δώσει τη μάχη για καλύτερη ζωή στο σήμερα, χωρίς να χάνει το στόχο του, που είναι πραγματικά και μόνιμα καλύτερες μέρες με ένα άλλο κοινωνικό σύστημα.

Ακολουθεί το κείμενο της πρότασης νόμου του ΚΚΕ. Μπορείτε να δείτε επίσης στο portal του 902 την Αιτιολογική Έκθεση που συνοδεύει την πρόταση και όλους τους μαζικούς φορείς που την υπογράφουν.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ



Η κυβέρνηση της ΝΔ με επικεφαλής τον Κ. Μητσοτάκη ανακοινώνει δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Πέτσα πως «ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα» που ουσιαστικά, πέρα από διακηρύξεις δεοντολογικού χαρακτήρα όπως επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου ή φύλαξη συνόρων,  εντοπίζεται στη δημιουργία ελεγχόμενων κλειστών δομών. Και είναι μόνο γι’ αυτή την πολιτική επιλογή που η κυβέρνηση έσπευσε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων που απαιτούνται για τη δημιουργία των κλειστών δομών που είναι η μετονομασία, σύμφωνα με το ορθώς πολιτικό λεξιλόγιο, των παραδοσιακών στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ !!!


 
ΤΑ BLOG « ΠΙΕΡΙΚΗ» ΚΑΙ «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. Την ώρα που ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΚ Κατερίνης προχωράει σε άλλη μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης, διοργανώνοντας φιλικό φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα φίλων της ΑΕΚ - Παλαίμαχοι του Πιερικού για να βοηθήσουν την Μυρτώ που κακοποιήθηκε βάναυσα και δίνει αγώνα ζωής, τα γνωστά μισαλλόδοξα blog του νομού «ΠΙΕΡΙΚΗ» και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» εκμεταλλεύονται ένα τέτοιο γεγονός για να προωθήσουν την ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορεία τους. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου φίλων της ΑΕΚ Κατερίνης καλεί τους φιλάθλους όλου του νομού την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό στάδιο Κατερίνης να παρακολουθήσουν τον φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα Φίλων της ΑΕΚ με τους παλαίμαχους του Πιερικού. Μια ανακοίνωση που δεν παίρνει άλλες ερμηνείες για έναν πολύ καλό σκοπό βοηθώντας την Μυρτώ, την μητέρα και την οικογένεια της σε αυτόν τον τιτάνιο και δύσκολο αγώνα που δίνουν. Ποια είναι η λαθροχειρία που κάνουν τα blog « ΠΙΕΡΙΚΗ» και «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» ? Αφού αναρτούν το κάλεσμα για αυτόν τον συγκεκριμένο αγώνα, συμπληρώνουν από πάνω αυθαίρετα «Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου για την Μυρτώ αθώο θύμα επίθεσης λαθρομετανάστη Πακιστανού». 

Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας! Δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!



«Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας! Δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!». Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της ΚΝΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, με την οποία απευθύνεται στη νέα γενιά, ενημερώνοντας για τη σημασία του Ασφαλιστικού, για τον νέο νόμο της κυβέρνησης, καλώντας στη μάχη της απεργίας της 18ης Φλεβάρη.

Πατήστε ΕΔΩ για να τη δείτε σε μορφή PDF
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Ούτε ώρα χαμένη! Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που διαλύει τη νέα γενιά, καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους νέους εργαζόμενους, μετατρέπει την Ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση, ανάλογα με την τσέπη του καθενός, σε "επένδυση" και τζόγο!

Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για να εμποδίσουμε το χτύπημα στη ζωή μας, με συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και νεολαίας, με δυναμική απεργιακή απάντηση στις 18 Φλεβάρη!