Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Απάντηση στον Σύλλογο Εργαζομένων για την αποποίηση της δωρεάς του «Στ. Νιάρχου»


Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπρόσωποι 1.500 εργαζομένων στο ΠΓΝΙ. Διάβασα στα ΜΜΕ την καταγγελία σας για την επιστολή μου αποποίησης του χρηματικού μπόνους της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην οποία μοιραζόμουν τους λόγους αποποίησης της συγκεκριμένης δωρεάς.


Με θλίβει το γεγονός ότι την καταγγελία αυτοί βρέθηκαν 5 πρόθυμοι συνάδελφοί μου να την ψηφίσουν. Οι 5 εκλεγμένοι με την ΔΑΚΕ στο προεδρείο του συλλόγου τον οποίο ελέγχουν με απόλυτη πλειοψηφία. Αναρωτήθηκα σοβαρά τι είναι αυτό που πραγματικά σας ενόχλησε τόσο πολύ.

Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωσή σας.

Προσπερνάτε με ευκολία σχεδόν όλα όσα αναφέρω στην επιστολή μου. Προσπερνάτε ακόμη και την κριτική μου στη σιωπή του συλλόγου για τα τεκταινόμενα στο ΠΓΝ και κρύβεστε πίσω από ανακοινώσεις άλλων, τσουβαλιάζοντας ανόμοιες στάσεις στο ζήτημα της δωρεάς όπως της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΝΝΕ.

Πού είναι η “σιωπηλή πλειοψηφία”, οέο; -Τρεις στους τέσσερις Έλληνες υπέρ διαδηλώσεων και απεργιών ως μορφών πολιτικής διαμαρτυρίας



Τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά, με δεδομένη τη λάσπη, τη συκοφαντία ενάντια σε κάθε λαϊκή αντίδραση, την εργοδοτική τρομοκρατία, ακόμα και τις δικαστικές διώξεις απεργιών που βγαίνουν παράνομες σε χρόνο μηδέν.

Η παραφιλολογία για τις “μειοψηφίες”, που “ταλαιπωρούν” με διαδηλώσεις και απεργίες τη “σιωπηλή πλειοψηφία” των φιλήσυχων πολιτών προηγείται κατά πολύ των μνημονίων, γνώρισε ωστόσο ιδιαίτερη άνθιση στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ενώ γνωρίζει νέα αναζωπύρωση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που επιχειρεί τη ντε φάκτο ποινικοποίησή τους.

Κε Γεραπετρίτη, εσείς δεν λέγατε ότι με το έκτρωμα Χρυσοχοΐδη επιστρέφει ο τόπος σε “ανώμαλες περιόδους”;


Εχουμε επισημάνει ήδη από την Δευτέρα 6/6/2020, τόσο στον Real όσο και στον Ημεροδρόμο (και πριν ακόμα το νομοσχέδιο του κ.Χρυσοχοίδη για τις διαδηλώσεις φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής) ότι αυτή την στιγμή υπάρχει στην κυβέρνηση ένας τουλάχιστον υπουργός, ο κ.Γεραπετρίτης, που με την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου έχει αποφανθεί πως οι ρυθμίσεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου παραπέμπουν σε παλαιότερες “ανώμαλες περιόδους”

(εδώ η εκπομπή στον Real: https://www.real.gr/akouste_tis_ekpompes_nikos_mpogiopoulos_manolis_kottakis/arthro/06_07_2020_h_ekpompi_ton_n_mpogiopoulou_m_kottaki-651996/-

εδώ η ανάρτηση στον Ημεροδρόμο: https://www.imerodromos.gr/christ-sevastidis-quot-ta-koinonika-dikaiomata-vriskontai-ypo-diogmo-quot-ichitiko/ )   

Επανερχόμαστε λοιπόν:

Χωρίς κόμπλεξ


Στην αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο περιορισμού των διαδηλώσεων, κυριάρχησαν τις προηγούμενες μέρες οι χουντικές ...καταβολές του νόμου, αφού ολόκληρα αποσπάσματα αποτελούν μεταφορά διαταγμάτων της χούντας από την καθαρεύουσα στη δημοτική. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου αστείο, δεν αποτελεί όμως την ουσία του νομοσχεδίου. Γιατί στην πραγματικότητα, ο νόμος που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή έρχεται να εκσυγχρονίσει τους μηχανισμούς καταστολής και χαφιεδισμού των διαδηλώσεων, με «επικαιροποιημένες» μάλιστα τεχνικές και επιχειρηματολογία. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση μαζεύει κάτω από την ίδια ομπρέλα και συμπληρώνει - εκσυγχρονίζει τις σκόρπιες διατάξεις που υπήρχαν έως τώρα για τις διαδηλώσεις, με στόχο να κάνει πιο εύκολη την απαγόρευσή τους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με την εισαγωγή του άρθρου 19 στο νομοσχέδιο, που βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ριζοσπαστισμό και την ...ενδοοικογενειακή βία, η κυβέρνηση ενισχύει το ιδεολογικό υπόβαθρο της προληπτικής καταστολής όχι μόνο των διαδηλώσεων, αλλά συνολικά της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, που βάζει στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των αστικών κομμάτων και του κράτους. Αλλωστε, και μόνο τα γεγονός ότι χουντικές και ...«δημοκρατικές» διατάξεις τέμνονται σε ό,τι αφορά ζητήματα καταστολής του κινήματος, δείχνει ότι το κράτος, ανεξάρτητα από κυβέρνηση, δεν έχει κανένα κόμπλεξ να επιστρατεύσει οτιδήποτε το βολεύει για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα. Το είδαμε αυτό και στην Αμερική, όπου η κυβέρνηση Τραμπ δεν δίστασε να ανασύρει νόμο του 1908 (!) για να καταστείλει τις μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία Φλόιντ.

Γ. Γκιόκας: Η Ιστορία είναι γεμάτη νόμους που τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού (VIDEO)





Η Ιστορία είναι γεμάτη τέτοιους νόμους - ζόμπι που θεσπίστηκαν αλλά τους ακύρωσαν οι αγώνες του λαού και η ταξική πάλη, αυτό θα γίνει για μια ακόμα φορά, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ ενώνει τη φωνή του με τα συνδικάτα, τους φορείς και τους ανθρώπους που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας και εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο και ζητούν την απόσυρσή του. Πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά είναι ήδη καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση.

Στο καλάθι των αχρήστων



Οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να παρουσιάσει τάχα «βελτιώσεις» στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για τις διαδηλώσεις απλά επιβεβαιώνουν ότι η θέση του είναι στα σκουπίδια. Τα όσα «διαρρέονται» από το αρμόδιο υπουργείο, σε καμιά περίπτωση δεν αλλάζουν την ουσία και δεν αμφισβητούν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο άρθρο αποτελεί ράπισμα για τις λαϊκές ελευθερίες.

Καμιά βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα νομοθέτημα που κλιμακώνει την καταστολή ενάντια στον «εχθρό λαό» και αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις του ως εν δυνάμει εγκληματικές πράξεις.

Η ουσία βρίσκεται στο άρθρο 19, για την «αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης», που αποτελεί και τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Εδώ, μάλιστα, η κυβέρνηση έχει τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, που κάνουν «εποικοδομητικές» παρατηρήσεις για επιμέρους διατάξεις, αλλά για το συγκεκριμένο άρθρο δεν βγάζουν άχνα. Για το συγκεκριμένο άρθρο είναι χαρακτηριστική η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαϊκό «ταμείο», με οδηγό τη στρατηγική του κεφαλαίου


INTIME NEWS
Ενας χρόνος συμπληρώθηκε χτες από την «αλλαγή φρουράς» στο τιμόνι της αστικής διακυβέρνησης, με την ανάληψη του χρίσματος της αστικής τάξης από την κυβέρνηση της ΝΔ.
 
Το εκλογικό αποτέλεσμα εκείνων των ημερών από την πρώτη κιόλας στιγμή μεταφράστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ ως «πράσινο φως» ώστε να ξεδιπλώσει ένα πογκρόμ αντιλαϊκών μέτρων και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο να ψηφίζεται κάθε τρεις μέρες (!) και συνολικά πάνω από 85 νόμους, και άλλα 10 νομοσχέδια που περιμένουν σήμερα στη «σειρά» να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε στρωμένο έδαφος για να ξεδιπλώσει την αντιλαϊκή πολιτική της, αφού ένα προς ένα τα μέτρα αυτά, που καταγράφονται και στον κυβερνητικό απολογισμό που δημοσιεύτηκε χτες, ήρθαν να πιάσουν το «νήμα» και να επιταχύνουν από εκεί ακριβώς που τα άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.