Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ

Κάλεσμα αγώνα για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Ο σχεδιασμός δράσης του επόμενου διαστήματος με βάση τις εξελίξεις και την επίθεση που προετοιμάζεται απέναντι στον εργαζόμενο λαό καθώς και το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων παρουσιάστηκε στη συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή η ΕΓ του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 6 μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους.

Μιλώντας εισηγητικά ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα αγώνα, ενότητας σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε ΔΣ σωματείου, σε κάθε εργαζόμενο για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα. Τόνισε ότι σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα που θα διεκδικεί σύγχρονους όρους δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.
Σημείωσε ότι το ΠΑΜΕ θέλει ένα ζωντανό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με σωματεία με δράση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι εργοδοτικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

 Ένα διεκδικητικό κίνημα, που θα αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, προβάλλοντας επιθετικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν για την ικανοποίησή τους. Ένα κίνημα που θα έχει σταθερό μέτωπο υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στους επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους και σε κάθε κυβέρνηση που τους υπηρετεί, στο κράτος τους, στην ΕΕ, ενάντια στην εκμετάλλευση και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
Παράλληλα ο Γ. Πέρρος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης, με αποφασιστική μαζική συντονισμένη και μαχητική απεργιακή απάντηση απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ. (Δείτε πάνω το βίντεο και διαβάστε παρακάτω όλη την εισήγηση)

Στη συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκαν σύντομες παρεμβάσεις από τον Ρίζο Μαρούδα, από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων των Αγροτών (δείτε βίντεο εδώ), τη Ράνια Καπετανγιώργη από την ΠΑΣΕΒΕ (δείτε βίντεο εδώ), την Ηλέκτρα Ραΐζη από την ΟΓΕ (δείτε βίντεο εδώ) και τον Δημήτρη Περδίκη από το ΜΑΣ (δείτε βίντεο εδώ).

Λύκος


Τώρα που ο Πάιατ έκανε διακοπές στην Αστυπάλαια, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι καμιά απειλή δεν υπάρχει για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα από τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας. Οπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος, «δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες» που παρουσιάζει η Τουρκία και οι οποίοι επεκτείνουν την κυριαρχία της στο Αιγαίο μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό, καταπίνοντας στην κυριολεξία τα ελληνικά νησιά και τις θάλασσες του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου. Βέβαια, ο καθησυχαστικός λόγος του Πάιατ δεν αποτελεί έκπληξη, αφού οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, έτσι κι αλλιώς, ελάχιστα ασχολούνται με τα σύνορα στο Αιγαίο, το οποίο θεωρούν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο για τα βρώμικα στρατιωτικά τους σχέδια. Ακόμα πιο πέρα, ο καθησυχασμός των ΗΠΑ είναι το «μελάνι της σουπιάς» στα σχέδια για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που προωθούν στο παρασκήνιο, στο παζάρι για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, στόχο με τον οποίο συντάσσονται βέβαια και προωθούν τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση. Απ' αυτή την άποψη, ο λαός μόνο ανησυχία μπορεί να αισθάνεται για τις εξελίξεις, όταν ακούει τον Αμερικανό πρέσβη να δηλώνει «ήσυχος» για τις τουρκικές διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις στο Αιγαίο, θυμίζοντας τον λύκο που του ανέθεσαν να φυλάει τα πρόβατα...

Στις 7 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ με το ΠΑΜΕ!



Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να αγωνιστούμε μαζικά και οργανωμένα ενισχύοντας το ταξικό κίνημα. Για να ακουστεί η φωνή μας δυνατά και καθαρά.

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ δεν είναι μια επετειακή κινητοποίηση. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, ιδιαίτερα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με το συνδικαλιστικό νόμο, αφορά κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε νέο και νέα.

Στις 7 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ:

6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Κανένας εφησυχασμός, δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των φασιστών
  • Κινητοποίηση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι
  •  
  • Σύσκεψη σωματείων τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά
Σε κινητοποίηση με αφορμή τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανία της Ελλάδας, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.
 Παράλληλα, καλεί σωματεία και μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση, ενώ οργανώνει και σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέες, νέοι.
Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν οι φασίστες σε συναδέλφους μας συνδικαλιστές, κομμουνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και αφού είχαν δοκιμάσει τη δολοφονική τους δράση σε μετανάστες εργάτες και σε νέους ανθρώπους.

«Πλεόνασμα» κοροϊδίας



Πιο ξένος για το λαό δεν θα μπορούσε να είναι ο καβγάς που έχουν ανοίξει από προχτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ για την ανάγκη να μειωθούν τα λεγόμενα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τόσο η ΝΔ, που λέει ότι τάχα έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει ο «μεταρρυθμιστικός της οίστρος» και ότι θα αποτελέσει «εγγύηση» προς δανειστές και «εταίρους», όταν θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τη ΝΔ για «αφωνία» και «υποκρισία», επειδή δεν διεκδικεί άμεσα τη μείωση των πλεονασμάτων, αξιοποιώντας τη δική του αντιλαϊκή «παρακαταθήκη», προσπαθούν να παρουσιάσουν έναν καραμπινάτο στόχο του κεφαλαίου σαν στόχο του λαού.

Αλλά μήπως η μείωση των πλεονασμάτων και ο περισσότερος «δημοσιονομικός χώρος» θα πάνε για να καλυφτούν οι λαϊκές ανάγκες;