Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ«ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

 

Συγκέντρωση, μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,  Τρίτη 3 Οκτώβρη, στις 19:00, Δημοκρατίας και Κομνηνών .


Οντα και προϊόντα

 

Εκείνο το λαϊκό ρητό, η θυμοσοφία που θα λέγανε και οι σπανίζοντες λόγιοι του τόπου, ότι ...ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, εδώ και δυο βδομάδες έχει τιναχτεί στον αέρα. Στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στην Κορινθία οι άνθρωποι δεν αντέχουν ούτε τον ήχο του νερού στο νεροχύτη και του ντους, γιατί όταν τον ακούν ξαναζούν τον εφιάλτη του πνιγμού, ζωής, ζώων, γης κι ονείρων.

Ισως αυτό είναι που εισπράττουμε όλοι μας. Και οι συνειδητά σιωπηλοί και οι συνειδητά φαφλατάδες. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, και στη φύση και στην πολιτική, η «ανατροπή» επιπλέον έχει ανατρέψει και το σημαίνον και το σημαινόμενο της λέξης. Κι αν για τους πρώτους η περισυλλογή είναι και αυτοκριτική ανάληψη ευθυνών, για τους δεύτερους είναι προβολή απεμπόλησής τους, με άλλοθι έναν προσχηματικό αιφνιδιασμό. Μέχρι πριν από λίγους μήνες, για παράδειγμα, το 112 έσωζε ζωές. Με το που χρόνισε άρχισε να κλονίζεται η εμπιστοσύνη μας στο έτσι κι αλλιώς τραγικό «φύγε για να σωθείς», αφού βάρεσε ήδη σε λάθος τόπους και στιγμές, επιδεινώνοντας φόβους και άγχη.

Στα λαϊκά ρητά συγκαταλέγεται και το ελαφρά απαξιωτικό για μικρούς και μεγάλους «οπορτουνίστας»: Καλά, αυτός είδε φως και μπήκε... Κι όμως, νάτος κι ο άλλος Μπάρκουλης, που είδε σκοτάδι και μπήκε σα βεγγαλικό σε συρματόφραχτη κερκίδα που ανάβει, κι όταν η ομάδα χάνει αλλά κι όταν η ομάδα κερδίζει.

«Αδιάβαστος» ο Κουτσούμπας όταν επεσήμαινε το χάλι των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων – Αμείλικτα ερωτήματα θέτει το ΚΚΕ για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ

 

Αναστέλλεται από χτες, Παρασκευή 29 Οκτώβρη 2023, κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ στην Καλογρέζα, καθώς η χρόνια υποχρηματοδότηση και η έλλειψη συντήρησης οδήγησαν σε προβλήματα στατικότητας των μεταλλικών κατασκευών του στεγάστρου Καλατράβα.

Τα προβλήματα καταγράφτηκαν σε έκθεση του ΤΑΙΠΕΔ, που εκπονήθηκε για το έργο «Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες του Παναθηναϊκού, όπου το Στάδιο ήταν κατάμεστο, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο ήταν ασφαλής όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει»: Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες (VIDEO)

 

 
 

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει».

Ή με τα κέρδη των λίγων ή με τις ανάγκες των πολλών.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο λαός έχει ανάγκη περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα πρωτοστατούν για τις ανάγκες του