Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Πειράματα διασύνδεσης εγκεφάλου - υπολογιστή, με προσχήματα και επικίνδυνες για τον λαό στοχεύσεις

 

Πειραματόζωο με την εκδοχή του 2019 της συσκευής της Neuralink, που διέθετε και θύρα USB-C, κάνοντάς την μη πρακτική, αν και μπορούσε να προσφέρει ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή
Πειραματόζωο με την εκδοχή του 2019 της συσκευής της Neuralink, που διέθετε και θύρα USB-C, κάνοντάς την μη πρακτική, αν και μπορούσε να προσφέρει ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστή
Πριν λίγες μέρες, ο πολυδισεκατομμυριούχος Ιλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κύριος μέτοχος της Tesla, του X (Twitter) και της SpaceX, ανακοίνωσε ότι μια - λιγότερο γνωστή - από τις εταιρείες του, η Neuralink, εμφύτευσε για πρώτη φορά σε άνθρωπο ηλεκτρονικό κύκλωμα διασύνδεσης εγκεφάλου και ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ανακοίνωση ενός τόσο σημαντικού επιτεύγματος, που παράλληλα ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους, έγινε με 20 λέξεις στον λογαριασμό του Μασκ στο X. Κατά τον μεγιστάνα, ο λήπτης «αναρρώνει καλά» και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν «υποσχόμενη ανίχνευση νευρωνικών πυροδοτήσεων», δηλαδή ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου στα κύτταρα με τα οποία έγινε η σύνδεση των ηλεκτροδίων της συσκευής. Κανείς δεν ξέρει τίποτα περισσότερο για τη μετεγχειρητική κατάσταση του λήπτη.

Η ασύρματη συσκευή της Neuralink περιέχει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα και περισσότερα από 1.000 υπέρλεπτα ηλεκτρόδια, τα οποία ένα χειρουργικό ρομπότ εισάγει στον εγκεφαλικό φλοιό. Τα ηλεκτρόδια τοποθετούνται στην κατάλληλη περιοχή του εγκεφάλου, έτσι ώστε η συσκευή να καταγράφει σκέψεις που σχετίζονται με την κίνηση. Στόχος του Μασκ και της εταιρείας του είναι υποτίθεται να γίνει δυνατή η ερμηνεία αυτών των σημάτων, ώστε ο λήπτης να μπορεί να μετακινεί έναν δρομέα στην οθόνη υπολογιστή ή να παράγει κείμενο επιλέγοντας γράμματα, με άλλα λόγια να μπορεί να ελέγχει έναν υπολογιστή με τη σκέψη του. Η αρχή της δημιουργίας κυβερνοοργανισμών (cyborg) ξεκινά με την καλή πρόθεση της προσφοράς σε τετραπληγικούς δυνατότητας αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον μέσω μηχανών. Είναι μέρος της προσπάθειας εφησυχασμού ειδημόνων και μη για τους κινδύνους από αυτό που πλασάρει το κεφάλαιο. «Φανταστείτε αν ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε να επικοινωνήσει ταχύτερα από έναν γρήγορο δακτυλογράφο ή έναν δημοπράτη. Αυτός είναι ο στόχος», υποστήριξε ο Μασκ σε ένα άλλο σύντομο μήνυμά του στο X, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το προϊόν της Neuralink ονομάζεται Telepathy (Τηλεπάθεια).

Συνεννοήσεις... και τηλεφωνήματα

 

Πίσω από τα πολεμικά ντεκόρ και τις δηλώσεις στήριξης στο καθεστώς Ζελένσκι, η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό, την περασμένη Τετάρτη, δεν είχε μόνο συμβολισμούς, σε μια περίοδο που ΕΕ και ΝΑΤΟ σχεδιάζουν την ενεργότερη εμπλοκή στον πόλεμο, ακόμα και με στρατιώτες, αλλά και ουσία, αφού η χώρα μας και η κυβέρνηση της ΝΔ πρωτοστατούν σε κάθε νέο βήμα της εμπλοκής, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων. Οπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την παραμονή του στην Οδησσό ξεναγήθηκε στο λιμάνι και ανέδειξε τη σημασία του για τις εξαγωγές των ουκρανικών προϊόντων. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, σε συνεννόηση με τους Ευρωατλαντικούς συμμάχους, η Ελλάδα είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο στις εμπορικές ροές από την Ουκρανία προς τη «Δύση», αλλά και αντίστροφα, στον ενεργειακό ανεφοδιασμό της Ουκρανίας. Ολα αυτά βάζουν τη χώρα μας και τον λαό ακόμα πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου και τον εκθέτουν στον κίνδυνο να αποτελέσει στόχο.

Σε κάθε περίπτωση, η αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία έχει μεγάλο παρασκήνιο και κρύβει νέους κινδύνους. Και μόνο το γεγονός ότι αμέσως μετά την επίσκεψη ο Ελληνας πρωθυπουργός μίλησε απευθείας με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για να τον ενημερώσει, φανερώνει το χοντρό παιχνίδι πίσω από την αποστολή. Το λιγότερο που έχει να κάνει λοιπόν η κυβέρνηση, είναι να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι συζήτησε και σε τι συμφώνησε με τον Ζελένσκι. Αλλά και τι δεσμεύσεις ανέλαβε απέναντι στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους της, δίνοντας «ραπόρτο» στον Μπλίνκεν αμέσως μετά την επίσκεψη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Δ. Κουτσούμπας: Να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά - Να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Παρουσία πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών,  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)  η εκδήλωση παρουσίασης  του Καλέσματος  της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη

Με την παρουσίαση που έγινε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τις παρεμβάσεις που ακολουθούν, δόθηκε το σάλπισμα ώστε τις επόμενες μέρες και μέχρι τις ευρωεκλογές το κάλεσμα «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» να φτάσει παντού και εν τέλει να γίνει πράξη.

Παραβρέθηκαν μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλη της ΚΕ, βουλευτές του Κόμματος, καθώς και οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού ανάμεσα σε άλλους οι: Γιώργος Πομάσκι, Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος, τερματοφύλακας, Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός, Γιάννης Μηλιός, πανεπιστημιακός, Γιώργος Ρούσσης, πανεπιστημιακός, οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου και Αγγελική Ξένου, ο Λυρικός τραγουδιστής Σταμάτης Μπερής, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ηθοποιός, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, μουσικός, ο Χάρης Παπαμάργαρης, Οικονομολόγος, ο Αλέξανδρος Χρύσης, Πανεπιστημιακός. 

Επίσης συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.