Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Στα 99χρονα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης

Ψέματα αράδα και στο βάθος νέες περικοπές...


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 
Ψέματα αράδα και στο βάθος νέες περικοπές... 
 
Οι επιστολές Κατρούγκαλου, οι αλχημείες και ο ανταγωνισμός με τους προηγούμενους για το ποιος είναι λιγότερο «ψαλιδοχέρης»
 
Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Motion Team
Από πρόσφατη κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
Τρίβουν τα μάτια τους οι συνταξιούχοι που αυτές τις μέρες λαμβάνουν την επιστολή του υπουργού Εργασίας, με την οποία τους πληροφορεί ...«υπεύθυνα» - όπως γράφει - για το ύψος της σύνταξής τους. Δεν φτάνει που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατακρεούργησε 250.000 επικουρικές συντάξεις, τώρα γίνονται αποδέκτες και μιας επιστολής που η λέξη κοροϊδία δεν αρκεί να την περιγράψει.
Εμείς απλώς θα καταγράψουμε τη χειρόγραφη σημείωση ενός συνταξιούχου ναυτεργάτη που επέστρεψε στον αποστολέα της την επιστολή, γράφοντας: «Απαράδεκτη επιστρέφεται. Ανακριβής, αυθαίρετη, ψευδής». Κι όμως, το αυτί του υπουργείου Εργασίας δεν ιδρώνει... Επιμένει στα ψεύδη και στην παραπληροφόρηση και με δημόσιες ανακοινώσεις του, όπως αυτή στις 18/10, συνεχίζει την προπαγάνδα. Μόνο που αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα, το υπουργείο Εργασίας γράφει για το νόμο 4387/2016 που ψήφισε τον περασμένο Μάη: «Η μεταρρύθμιση καθιερώνει κανόνες ισονομίας για όλους, που θεραπεύουν τη γενεσιουργό αιτία των ελλειμμάτων των Ταμείων. Για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1.000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προηγούμενο (εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ δηλώνουν σήμερα το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών).

Φίδι κολοβό και δηλητηριώδες το σκόρπισμα της ζωντανής εικόνας στον κόρφο που ζεσταίνει το smartphone...


«Εισπράκτορες Συναισθημάτων»

«Το να το βλέπω από το σπίτι μου στο Μπέρμιγχαμ ενώ παίρνω το πρωινό μου είναι απίστευτο». Η φράση στο «Facebook». Ο... συγγραφέας του σύντομου αυτού «αριστουργήματος» του 21ου αιώνα αναφέρεται στη ζωντανή διαδικτυακή παρακολούθηση της μεγάλης επίθεσης στη Μοσούλη, εναντίον, θεωρητικά λέμε τώρα, του «Ισλαμικού Κράτους»!
200% αυξήθηκε η θέαση on line βομβαρδισμών, πυροβολισμών, σφαγών κ.λπ. και εκατομμύρια «εισπράκτορες συναισθημάτων» βλέπουν στο πλάνο του υπολογιστή, στο ταμπλετάκι ή στο έξυπνο τηλεφωνάκι, σηματάκια, στρογγυλά σα μάρκες του καζίνου, εντυπώσεων με emotion (= συναισθήματα), όπως υψωμένοι αντίχειρες γελαστούληδες, κλαψούρηδες και εκπληκτούληδες. Πιο διαβολική κυριολεκτικά (διαβάλλω) εξοικείωση με την αγριότητα και τον εξανδραποδισμό συνειδήσεων που είναι ο πόλεμος, δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί όποιος έγραψε, είπε ή πίστεψε εκείνο το «εν αρχή ην ο Λόγος» κι εκείνο το πλάσμα κατ' εικόνα και ομοίωση που δεν αφορούσε ποτέ τα γαϊδούρια, τις τίγρεις ή τις καμηλοπαρδάλεις...

Ρεσιτάλ Κουκουεδολογίας!

Το ΚΚΕ, Κόμμα παντός καιρού
 
Μια απάντηση στα πρόσφατα πονήματα της Κουκουεδολογίας...


Το Σάββατο 22 Οκτώβρη, το έντυπο «Εφημερίδα των Συντακτών» (των πρώην της «Ελευθεροτυπίας» που ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά που τώρα μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετακόμισε το μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ) δημοσίευσε ένθετο για τη ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη. Το ένθετο γράφτηκε από τους Γιώργο Πετρόπουλο και Δημήτρη Ψαρρά, που ανέλαβαν να «εξυμνήσουν» τον Χαρίλαο Φλωράκη (λες και η μνήμη του τους χρειαζόταν), δίνοντας στο γραπτό τους τον τίτλο «Επαναστάτης παντός καιρού».

Ο τίτλος του ένθετου δημιουργεί καταρχήν την εντύπωση στον αναγνώστη ότι σκοπός των δύο συγγραφέων ήταν να τιμήσουν τον πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μετέπειτα επίτιμο πρόεδρό του. Οσο όμως προχωράς στην ανάγνωση και ιδιαίτερα όταν φτάνεις στις τελευταίες σελίδες του κειμένου, διαπιστώνεις ότι ο κύριος σκοπός των δυο συγγραφέων ήταν αυτός που ο απονήρευτος αναγνώστης διαπιστώνει και ο κάθε γνωρίζων τους συγγραφείς επιβεβαιώνει: Το χτύπημα του ΚΚΕ.

Φυσικά, οι δύο συγγραφείς του ένθετου δεν πρωτοτυπούν. Σταθερή εδώ και χρόνια μέθοδος της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού στην επίθεση κατά του ΚΚΕ είναι η υποκριτική «εξύμνηση» ηγετικών ή άλλων στελεχών του, ώστε να ψαρεύουν σε θολά νερά: «Το καλό στέλεχος και το αντιδημοκρατικό ή σεχταριστικό ή δογματικό κόμμα». Αυτό ακριβώς κάνουν συχνά - πυκνά με τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Αρη Βελουχιώτη, άλλοι με τον Κώστα Καραγιώργη ή με τον Νίκο Πλουμπίδη, ακόμα και με τον Νίκο Μπελογιάννη.

Το ίδιο κάνουν και οι σημερινοί της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τον Χαρίλαο Φλωράκη. Και μια που αποφάσισαν να γράψουν για τη ζωή του και να αναφερθούν σε τόσες ρήσεις του, ας έγραφαν και μια ακόμα, που μάλλον «ξέχασαν». Τα λόγια του Χ. Φλωράκη για όλους εκείνους που «εξυμνούν» στελέχη για να χτυπήσουν το ΚΚΕ: «Αχ παιδί μου, "τιμάνε" τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς».