Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση στο παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας στην Θεσσαλονίκη



Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα το παράρτημά της στη Θεσσαλονίκη, η πλειοψηφία του ΕΚΘ, που έχει καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων παριστάνοντας τους αντιπροσώπους της, ασχολείται με τρεις βασικές δουλειές αυτήν την περίοδο:

-- Να σπέρνει απογοήτευση και μοιρολατρία στους εργαζόμενους, τη λογική του "τίποτα δεν γίνεται", ή, ακόμα χειρότερα, να μεγαλώνουν τα κέρδη των αφεντικών "για να έχουμε και αυτά τα λίγα".

-- Να... περιμένει να δει "τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ", που ήδη έχει φέρει μια σειρά εμβληματικών αντιλαϊκών μέτρων.


-- Και να επιτίθεται στο ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, με κάθε τρόπο να προσπαθεί να επιτεθεί στα συνδικάτα και τους αγωνιστές εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για ένα ταξικό, μαζικό, ενωτικό εργατικό κίνημα, ενάντια στις ορέξεις των εργοδοτών.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη «FRAPORT»



Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους με την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη «FRAPORT» κατέθεσαν προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε εκφράσει και εκφράζει και σήμερα την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη FRAPORT.

Το μάθημα της «Thomas Cook»


Eurokinissi
Ο ελιγμός «απότομης προσγείωσης» που πραγματοποίησε το καινούργιο ρωσικό αεροπλάνο «Su57» κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων, εντυπωσίασε ακόμα και τους ειδικούς ώστε να την χαρακτηρίσουν ακόμα και καινούργιο τρόπο προσγείωσης των πολεμικών αεροσκαφών. Ωστόσο, σπάνια μια «απότομη προσγείωση» είναι φαινόμενο για πανηγυρισμούς. Συνήθως σχετίζεται με κάποια αστοχία, κάποιο σφάλμα και συχνά είναι προοίμιο ακόμα και συντριβής.
 Η πρόσφατη «κατάρρευση» του πολυεθνικού τουριστικού μονοπωλίου της «Thomas Cook» (TC) ισοδυναμεί με μια τουλάχιστον «απότομη προσγείωση». Ερχεται να θέσει, τουλάχιστον, υπό αμφισβήτηση τους πανηγυρισμούς των τελευταίων μηνών, τις αντιδικίες ανάμεσα στα δύο μεγάλα αστικά κόμματα για το ποιος πρέπει να πιστωθεί το «αναπτυξιακό άλμα», και να φέρει στο προσκήνιο τις πραγματικές επιπτώσεις της περιβόητης εξωστρέφειας, που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν των αστικών επιτελείων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι αναγνώστες του «Ριζοσπάστη» δεν αιφνιδιάστηκαν. Η αρθρογραφία της εφημερίδας είχε το προηγούμενο διάστημα αναδείξει την πορεία επιβράδυνσης και τον κίνδυνο νέας κρίσης της διεθνούς οικονομίας καθώς και ότι η εξωστρέφεια της εγχώριας οικονομίας θα «αποβεί μπούμερανγκ» καθώς ένας μικρός κλυδωνισμός της διεθνούς οικονομίας θα έχει δυσανάλογες επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία.

Ντροπή...


  Πηγή: Eurokinissi

Κάλι Καρά

Εφτά γυναικόπαιδα, έως τώρα, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή λέμβου με μετανάστες, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του 5χρονου προσφυγόπουλου μέσα στο χαρτόκουτο που έπαιζε, από φορτηγό στη Μόρια.

Ο φετινός απολογισμός των νεκρών μεταξύ των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν σε χώρες της νότιας Ευρώπης δια θαλάσσης πλησιάζει πλέον τους 900, επισήμανε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Κατά τους υπολογισμούς της UNHCR και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), στη Λιβύη βρίσκονται ακόμη 50.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που έφυγαν από τις χώρες τους για να σωθούν από τη βία και τους διωγμούς, καθώς και 800.000 μετανάστες που ψάχνουν καλύτερη ζωή.

Με ορμή από την επιτυχία του Φεστιβάλ, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας


Με νέα ορμή από την επιτυχία του Φεστιβάλ, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επιβεβαιώνοντας τους γερούς δεσμούς του Κόμματος με δεκάδες χιλιάδες, πάμε μπροστά, στην πρώτη γραμμή στις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Με εμπιστοσύνη στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, στην ακλόνητη θέλησή μας «με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας», να χτίσουμε τον ανοιχτό, λέφτερο, γεμάτο ελπίδα κόσμο, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, με τις δυνάμεις που συμπορευτήκαμε και βαδίσαμε πλάι πλάι όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Δεν θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου!
 
Ριχνόμαστε στη μάχη για την επιτυχία της νέας απεργίας στις 2 Οκτώβρη, μάχη που δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, κάνοντας τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της.

Αξιοποιούμε την πρώτη ηχηρή απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης στις συμβάσεις και τα συνδικάτα, απάντηση που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι τη βδομάδα που πέρασε με την απεργία της 24ης του Σεπτέμβρη. Με το όπλο της απεργίας που θέλουν να καταργήσουν, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στην κυβέρνηση, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στα αστικά δικαστήρια, αλλά και τη λυσσασμένη προσπάθεια της απαξιωμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου, με το απεργοσπαστικό σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή, χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρης και μαζικής καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους μισθούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!», απαίτησαν σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.