Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σχόλιο για τη μετάβαση βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο


 
 
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη μετάβαση βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο αναφέρει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις "παράτες" και τους ψευτολεονταρισμούς του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν, με όλους τους τρόπους, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία αποτελεί παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπόθαλψης της τουρκικής επιθετικότητας.

Η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

Σημειώνεται ότι το πρωί, τις  νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 9 βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της Ένωσης Κεντρώων, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΣ. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο Καστελόριζο. 

902gr

Η Τρομοκρατία της "δημοκρατικής" Αμερικής κατά της "δικτατορικής" Κούβας


Οι ΗΠΑ έχουν τρομοκρατήσει την Κούβα για πάνω από 50 χρόνια.

Τα εγκλήματα τους - και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκλήματα - τα έχουν επανειλημμένα και συνεχώς διαπράξει σε βάρος του γειτονικού λαού της Κούβας κατά τη διάρκεια των τελευταίων αυτών πέντε δεκαετιών.

Εγκλήματα που ακόμη και πρώην κυβερνητικοί λειτουργοί των ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι έγιναν.

Από την Επανάσταση του 1959, οι ΗΠΑ έχουν εισβάλει απροκάλυπτα στο νησί, αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν, επέβαλαν εμπορικές κυρώσεις - εμπάργκο, κατασκόπευσαν, έθρεψαν και υπέθαλψαν τρομοκράτες, διέπραξαν αεροπειρατείες, κατασκεύασαν ψέμματα, πολιόρκησαν με προπαγάνδα και συγκάλυψαν πλήθος εκστρατειών που σκοπό είχαν ένα και μόνο πράγμα: την ανατροπή της κυβέρνησης Κάστρο και του σοσιαλιστικού του κράτους.

Σε μια βιογραφία του Κένεντι, περιλαμβάνονται προσωπικές του σημειώσεις της συνεδρίασης του Λευκού Οίκου στις 4 Νοεμβρίου του 1961, οι οποίες παρουσιάζουν τον στόχο και την αποφασιστικότητά του: "Η ιδέα μου είναι να ανακατευτούμε στα πράγματα στο νησί με κατασκοπεία, δολιοφθορά, διαταραχές, που θα διεξαχθούν μάλιστα από Κουβανούς. Δεν ξέρω αν θα είμαστε επιτυχείς στην ανατροπή του Κάστρο, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε."

Για το καλό μας...


Από τις διαπραγματεύσεις της «αξιολόγησης» «θα κριθεί αν θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια ή αν θα βγουν από την κρίση μόνο οι εργοδότες, εφόσον οι εργαζόμενοι, χωρίς δυνατότητες διαπραγμάτευσης και νομικού πλαισίου διεκδίκησης, θα καταδικαστούν σε κρίση διαρκείας...»: Αυτόν τον ύμνο κοροϊδίας διαβάσαμε στην «Αυγή». Σύμφωνα με την «Αυγή», οι εργαζόμενοι μάλλον πρέπει να πουν κι «ευχαριστώ» για το σφαγείο που τους ετοιμάζουν η κυβέρνηση, οι εργοδότες και το κουαρτέτο. Αν πάρει κανείς στα σοβαρά όσα γράφει, το συμπέρασμα είναι ότι για το καλό των εργαζομένων μπαίνει οριστική σφραγίδα στην άγρια επίθεση που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια. 
Για το καλό τους αυξάνονται τα ποσοστά των ομαδικών απολύσεων και ψήνεται η θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση. 
Για το καλό των εργαζομένων απελευθερώνεται πλήρως η δράση των δουλεμπορικών γραφείων, που πρόσφατα έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. 
Με βάση τα παραπάνω, είναι απορίας άξιο πώς αντέχει τόσα αλύπητα χτυπήματα από την κυβέρνηση η εργοδοσία...