Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησαν μηχανισμούς εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής (VIDEO)


 
 

Όλες οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν μηχανισμούς εξωραϊσμού της αντιλαϊκής τους πολιτικής, υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την αποκαλούμενη «Λίστα Πέτσα» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ την υπερψηφίζει χωρίς να έχει αυταπάτες ότι θα προκύψει κάτι θετικό. 

Υπενθύμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τροπολογία του ΚΚΕ για το κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ διότι δεν τους βόλευε αφού θέλουν να συντηρείται η σημερινή κατάσταση με τα ΜΜΕ. Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται στην πρακτική εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής, π.χ. μέσω των δημοσκοπήσεων, για να παραπλανήσουν λαϊκές δυνάμεις. Ανέφερε ότι πράξεις χειραγώγησης ήταν από κοινού ψήφιση των μνημονίων υποτίθεται για τη σωτηρία του λαού, η εμφάνιση ως αμυντικών των επιθετικών συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία, η ψήφιση αντιασφαλιστικών νόμων δήθεν για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Νέες «αυθόρμητες αντικυβερνητικές» δράσεις και διαδηλώσεις προετοιμάζονται μέσα στο έδαφος της Κούβας – Καταγγελία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας

 


Τα γεράκια του πολέμου και οι πρωταθλητές της υποκρισίας, ξαναχτυπούν. ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες γνωστές καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα συνεχίζουν την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Τα γεράκια του πολέμου και οι πρωταθλητές της υποκρισίας, ξαναχτυπούν. ΗΠΑ, ΕΕ και οι διάφορες γνωστές καλοπληρωμένες αντεπαναστατικές ομάδες στην Κούβα συνεχίζουν την προβοκάτσια και την επιχείρηση επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της. Νέες «αυθόρμητες αντικυβερνητικές» δράσεις και διαδηλώσεις προετοιμάζονται μέσα στο έδαφος της Κούβας και αλλού, στο διάστημα από 12 – 15 Νοέμβρη. 

Η αραίωση των τμημάτων δεν είναι αποτελεσματική στην πανδημία!

 
ΧΡΗΣΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ


 

Στον απίστευτο ισχυρισμό ότι η αραίωση των τμημάτων δεν είναι αποτελεσματική (!) για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού προχώρησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ο ...χρησμός της Ν. Κεραμέως συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 υποστήριζε ότι δεν υπάρχει διαφορά στη μετάδοση του ιού ανάμεσα σε τάξεις με 25 και 15 παιδιά(!). Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε ερώτηση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, είπε ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι οι συχνοί έλεγχοι είναι αποτελεσματικοί, «σε αντίθεση με την αραίωση τμημάτων, όπου τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά»!

Προτεραιότητες

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και στη σύσκεψη που έγινε χτες στο Μαξίμου για τη Βόρεια Εύβοια, επαναλήφθηκαν οι γνωστές υποσχέσεις περί «πλήρους αποκατάστασης» και «έργων υποδομής», όπως και οι δεσμεύσεις για «μέτρα ενίσχυσης» των πληγέντων βιοπαλαιστών αγροτών.

Η πραγματικότητα, όμως, στην οποία συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι στα πυρόπληκτα χωριά, δεν έχει καμιά σχέση με την «κοσμογονία» που περιγράφουν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη. Για παράδειγμα, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο, ενώ και οι πενιχρές και κουτσουρεμένες αποζημιώσεις καρκινοβατούν.

Αντίθετα, με ταχύτατους ρυθμούς βλέπουν να υλοποιείται το κυβερνητικό σχέδιο οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην «αποκατάσταση» της περιοχής ή συνωστίζονται στον προθάλαμο των ενδιαφερόμενων να επενδύσουν στα αποκαΐδια της μεγάλης καταστροφής.

«Eυθείες ερωτήσεις» για τη διαχείριση της πανδημίας, επιτρέπονται;

 

Πέντε «ευθείες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ελπίδα να μην ταραχθεί

Κύριε Μητσοτάκη, μετά το «επεισόδιο» με την Ολλανδή δημοσιογράφο, καταλάβαμε ότι στο (πολιτικό) μυαλό σας οι ευθείες ερωτήσεις εντάσσονται στην «ολλανδική κουλτούρα». Είστε, δε, τόσο μεγαλόψυχος που επισημάνατε πως «σέβεστε» αυτή την «κουλτούρα».

Ειλικρινά, συνειδητοποιήσατε τι είπατε; Να σας το θυμίσουμε: «Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι».

Ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε ερωτήσεις, απ’ αυτές με την «ολλανδική κουλτούρα», τις ευθείες, για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση:

Η διαδρομή Κουντουριώτου - ΣΕΜΠΟ και το επίθετο που θα συναντήσεις παντού...


Είναι γνωστό και διαχρονικά αποδεδειγμένο ότι ο ταξικός χαρακτήρας του κράτους, των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων δεν εκφράζεται μόνο έμμεσα, αλλά και άμεσα. Δεν είναι μυστικό ότι βουλευτές, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη όλων των αστικών κομμάτων διασυνδέονται και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι «δικοί τους», οι «άνθρωποί» τους. Είναι όμως ορισμένες φορές που αυτή η σχέση εκδηλώνεται κραυγαλέα και απροσχημάτιστα!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αγώνας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά, που φούντωσε μετά από ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα με τον θάνατο του 45χρονου εργάτη, έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους εργοδότες, διάφορα τσιράκια τους και υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα που συνδέονται με τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με αποτέλεσμα, εκτός όλων των άλλων, να ενεργοποιηθεί και ένας μηχανισμός με διάφορες παραμέτρους και προεκτάσεις.

Πολλά και διάφορα λέγονται και ακούγονται στο λιμάνι, στις προβλήτες, στις γειτονιές και στους χώρους όπου συχνάζουν εργαζόμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οσοι γνωρίζουν μιλάνε για εγκρίσεις προσλήψεων από πολιτικά γραφεία, για οικογένειες που κάνουν κουμάντο στο ποιος θα μπει και ποιος όχι στη δουλειά, για εμπλοκή πολιτικών προσώπων ακόμα και στο να εγγραφούν εργαζόμενοι στο εργοδοτικό σωματείο ως προϋπόθεση για πρόσληψη...